Κάηκαν δύο στρατόπεδα προσφύγων στα Γιαννιτσά!


Νηφαλιότητα και ψυχραιμία συνιστά ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων σε στρατόπεδο στα Γιαννιτσά και τις δύο πυρκαγιές που σημειώθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα στην πόλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πρώτη πυρκαγιά σημειώθηκε χθες το βράδυ στο στρατόπεδο Φιλιππάκου, και η δεύτερη σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο Καψάλη, το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και κάηκε ολοσχερώς. Σε ό,τι αφορά τα αίτια των συμβάντων, η αστυνομία αναφέρει πως αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
«Δεν θέλουμε ακρότητες. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στάμκος, ο οποίος υπενθύμισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταβεί στην Αθήνα για επαφές με τους αρμόδιους, αντιπροσωπεία του Δήμου, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους βουλευτές της περιοχής και εκπροσώπους της Περιφέρειας.

«Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα δεχόμασταν να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων αρκεί να έμπαιναν όσοι έχουν την ευθύνη των χειρισμών στο προσφυγικό σε μια διαδικασία συζήτησης μαζί μας», είπε.
Προσέθεσε ότι το στρατόπεδο Φιλιππάκου -για το οποίο σχεδιάζεται η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων- βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών, ένας δρόμος χωρίζει την περίμετρό του από 7 σχολεία, ενώ εντός του χώρου του στρατοπέδου βρίσκονται το δημοτικό ωδείο και η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.