“Το μήνυμα της Ειρήνης, της Αγάπης, και του Σεβασμού προς τον Συνάνθρωπο”

Στην κεντρική εορταστική εκδήλωση «Φως εκ Φωτός» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, που συνδιοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παραβρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Στην κεντρική εορταστική εκδήλωση «Φως εκ Φωτός» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, που συνδιοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παραβρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννη Αναστασάκη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, καθώς και πλήθος κόσμου, η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δέχτηκε τιμητική βράβευση από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Η Υφυπουργός, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:
Στις μέρες μας καλούμαστε να επανεκτιμήσουμε την αξία  του Χριστιανικού Μηνύματος, που αποτελεί μια διαχρονική απάντηση ενάντια στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Πτωχεύουν εξάλλου φανερά πλέον εκείνες οι ιδέες και οι πολιτικές που θέλησαν να αντικαταστήσουν τον Άνθρωπο με τα Αριθμούς και το Πνεύμα αποκλειστικά με την Ύλη.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα των ιδεών που απομακρύνθηκαν από τα ιδεώδη και τις νουθεσίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού Πολιτισμού, τα διαπιστώνουμε σε όλο τον πλανήτη: πόλεμοι, απελπισία, προσφυγιά, καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και της ανθρώπινης ζωής, έλλειψη οράματος για το αύριο. 

Ο πανάρχαιος πολιτισμός μας, εδώ και αιώνες έχει μιλήσει και προειδοποιήσει για όλα αυτά. Και μας έχει δώσει τη βαθύτερη και ουσιαστικότερη απάντηση. Μέσα από την εξέλιξή του, αγκάλιασε και έγινε ένα με την Ορθοδοξία, επιλέγοντας να μεταφέρει  το σημαντικότερο μήνυμα προς την Ανθρωπότητα: Το μήνυμα της Ειρήνης, της Αγάπης, και του Σεβασμού προς τον Συνάνθρωπο.

Η Ορθοδοξία και η παράδοσή της, αποτελούν  τη διαχρονική ταυτότητα μας και μας συνδέουν με τον πλούτο και το βάθος του ελληνικού Πολιτισμού, του Ορθόδοξου Πολιτισμού, που λάμπει ανάμεσα στους αιώνες σαν ένας πραγματικός Πνευματικός  Ήλιος. Με οδηγό μας αυτό το Φως, ας στραφούμε λοιπόν ξανά προς τον Συνάνθρωπο, γιατί αυτός είναι η πηγή κάθε ευτυχίας και κάθε πραγματικής επιτυχίας.
Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους, και ας είναι το 2016 η χρονιά που το πραγματικό Φως της Αγάπης θα λάμψει ξανά σε όλη την ανθρωπότητα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.