Anima: Gate of Memories – The Nameless Chronicles Review

I wanna hold your hand... of Thanatos."Κάθε εφτά χρόνια επισκέπτομαι τον τάφο κάποιου, που μου...

I wanna hold your hand… of Thanatos.

“Κάθε εφτά χρόνια επισκέπτομαι τον τάφο κάποιου, που μου θυμίζει ότι και εγώ κάποτε υπήρξα άνθρωπος.”

Έτσι παράξενα και με μία ζοφερή αύρα ξεκινάει την εισαγωγή του το Nameless Chronicles, το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς Anima Gates of Memories. Με τα λόγια ενός αθάνατου όντος που είναι αναγκασμένο να περιπλανιέται ανά τους αιώνες μέχρι ο χρόνος να φτάσει στο τέλος του. Έχοντας φόντο ένα όμορφο cinematic μας συστήνει τον αντισυμβατικό ήρωα και μας εισάγει σε συνθήκες ατέρμονης σύγκρουσης και επικών μαχών.

Παρότι το ύφος και στήσιμο του τίτλου παραπέμπει σε JRPG όπως το Final Fantasy ή το Shining Resonance, πρόκειται για μία δουλειά που ξεκίνησε στο kickstarter από την ισπανική εταιρεία ανάπτυξης Anima Project και εν συνεχεία διατέθηκε στην αγορά από την BadLand Publishing.

Το ιδιαίτερο σύμπαν της Gaia αποτελεί το σκηνικό στο οποίο ο χαρακτήρας μας, αυτό το χλωμό σκιερό πλάσμα προικισμένο με τρομακτική δύναμη, θα έρθει αντιμέτωπο με πράκτορες αρχαίων ταγμάτων, τον Dark Messiah, δαίμονες και πάνω από όλα με τον ίδιο του τον εαυτό.

Για να δώσουμε μία πιο σαφή εικόνα θα επιχειρήσουμε μία σύντομη σύνοψη της ιστορίας. Ο πρωταγωνιστής μας, ο Nameless, είναι ένας από τους 21 Messengers που σύμφωνα με την προφητεία θα φέρουν το τέλος των πάντων. Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου πολέμου τάχθηκε στο πλευρό της ανθρωπότητας εναντίων του Baal. Μίας οντότητας χωρίς πραγματική υπόσταση, της οποίας η ύπαρξη είναι γεννημένη από τα πιο σκοτεινά μέρη κάθε ψυχής. Ανάμεσα στους συμμάχους μας ήταν το Order of Nathaniel που όμως τώρα καλούμαστε να εμποδίσουμε από το να φέρουν το Baal πίσω στη ζωή. Το ίδιο πλάσμα στο οποίο κάποτε αντιτάχθηκαν για να προασπίσουν την ελευθερία της Gaia.

Ένα καλοφτιαγμένο high fantasy σενάριο που έχει καταφέρει να ενσωματώσει σωστά τα στοιχεία του genre και να αποδοθεί με ακρίβεια. Μας επιτρέπει με αυτόν τον τρόπο να μεταφερθούμε σε έναν καινούργιο ιδιότυπο κόσμο που φιλοξενείται σε ένα medieval σκηνικό με supernatural στοιχεία. Μέσα σε αυτή τη γοητευτική ατμόσφαιρα οι αινιγματικοί NPCs επιδεικνύουν δυναμική παρουσία, με όλους ανεξαιρέτως να έχουν τις δικές τους επιθυμίες και ένοχα μυστικά.

Το Nameless Chronicles έχει non-linear gameplay που σημαίνει ότι πραγματοποιώντας αποστολές ξέχωρα από το main story ανοίγουμε καινούργιες περιοχές στο Nexus of Memories καθώς και τοποθεσίες που αδυνατούσαμε να εισχωρήσουμε πριν. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για ένα απλό backtracking που απλά θα μας ανταμείψει με καλύτερο εξοπλισμό, αλλά για εντελώς καινούργια κεφάλαια αυτού του περίτεχνα δομημένου σύμπαντος, οδηγώντας μας στην αποκάλυψη της ταυτότητάς μας ώστε να αποκτήσουμε βαθύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω μας.

Αριστοτεχνικά φτιαγμένα puzzle και καλοδουλεμένοι γρίφοι εμφανίζονται στο διάβα μας. Δοκιμάστε τις πολεμικές σας δεξιότητες στην αρένα για το βαθμό του ανώτατου Meister. Αποκτήστε πρόσβαση σε πύλες με αποκρυφιστικά σύμβολα βγαίνοντας νικητές από μάχες με secret bosses και ξεκλειδώστε όλα τα μυστικά του Arcane. Δραστηριότητες, που μπορείτε να προσπεράσετε και εν τούτοις να οδηγηθείτε στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού έχοντας όμως αντίκτυπο στην εξέλιξη του οδοιπορικού σας.

Το gameplay είναι σε γενικές γραμμές ανάλαφρο με μία αίσθηση στιβαρότητας. Οι μάχες εκτελούνται σε μέτρια ταχύτητα που όμως στα τελευταία στάδια απαιτούν γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις. Επιπλέον η αίσθηση που μας αφήνουν και η γραφική απεικόνιση των κινήσεων είναι απολύτως η ίδια είτε κρατάμε ένα katana είτε ένα τσεκούρι. Όσον αφορά τον εξοπλισμό μας, οι αρχικές επιλογές είναι περιορισμένες. Το inventory διευρύνεται μέσω loot και level up όμως ακόμα και σε endgame επίπεδο οι εναλλακτικές μας είναι ανεπαρκείς. Στο κομμάτι των artifact έχουμε αφθονία προτάσεων που δίνουν τη δυνατότητα να επηρεάσουμε στατιστικά στοιχεία σε σχέση με το damage, critical chance, hp και το χαρακτηριστικό ability του Thanatos.

Η συνταγή για την αναβάθμιση είναι κλασσική και απλή. Συμπλήρωση των απαιτούμενων experience points με ανταμοιβή perks που μπορούμε να τοποθετήσουμε στο ένα και μοναδικό skill tree. Είτε ενεργοποιώντας κάποια καινούργια δεξιότητα είτε βελτιώνοντας τις είδη υπάρχουσες. Η ποικιλομορφία των εχθρών κινείται σε μέτρια επίπεδα όπως και σε βαθμό δυσκολίας, εν αντιθέσει με τα boss fights που απαιτούν από μέρους μας αποκωδικοποίηση των pattern τους και καλά αντανακλαστικά.

Χρειάζεται επιπλέον να αναφερθούμε στο voice acting που είναι επιεικώς μέτριο. Μικρές εκλάμψεις υποκριτικής από τον πρωταγωνιστή το καθιστούν ανεκτό, ωστόσο λείπει η συνείδηση του βάθους αφαιρώντας από το mood της εμπειρίας. Είναι σαν να παρακολουθείς τις ταινίες του Ghibli studio με αγγλικό dub. Απλά κουνάμε αρνητικά το κεφάλι μας. Επιπροσθέτως θα ήταν παράλειψη να μην αναγνωρίσουμε την υπέροχη πραγματικά δουλειά του Damian Sanchez στο soundtrack. Κατάφερε να δέσει όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά του Nameless Chronicles με μελαγχολικές μελωδίες και σε συνεργασία με τον αφηγηματικό φακό να τονίσει κάποιες από τις πιο σκοτεινές πλευρές του ήρωα.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την BadLand Publishing.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.