Ελαμπντελαουί: «Ίσως είναι ο καιρός να σκοράρω σε ντέρμπι…» (video)

Τα δεδομένα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αναλύει ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά.

Τα δεδομένα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αναλύει ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά. Ανάμεσα σε άλλα, θυμάται το γκολ του επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης πριν από τρία χρόνια, με το οποίο είχε κριθεί εκείνο το ντέρμπι του Φαλήρου. 

Στην αφετηρία του ντέρμπι, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει διαφορά δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Επηρεάζει ή όχι το ντέρμπι αυτή η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων;
«Εμάς δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε τον αγώνα. Δεν είμαι σίγουρος για τον ΠΑΟΚ. Πως βλέπουν εκείνοι το ματς. Από τη δική μας οπτική γωνία θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση για να φτάσουμε στη νίκη». 

Σε ποια σημεία θα κριθεί το ντέρμπι;
«Πάντα σε αυτού του είδους τους αγώνες θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε. Να τρέχουμε και να παλεύουμε σε όλον τον αγώνα. Και φυσικά να έχουμε το θάρρος να κάνουμε το παιχνίδι μας με την ποιότητα που έχουμε στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος πως αν έχουμε αυτά τα δύο στοιχεία, τότε θα φθάσουμε πολύ κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας».

Σε σχέση με πέρσι, πόσο διαφορετικός είναι ο αντίπαλός σας;
«Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ομάδα. Αναμφίβολα γνωρίζονται μεταξύ τους και παίζουν μαζί για καιρό. Αυτό είναι ένα καλό στοιχείο για εκείνους, υπό την έννοια πως γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν βλέπω πολλές διαφορές ανάμεσα στη φετινή και την περσινή ομάδα».

Ποιό είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στην κάθε ομάδα; Ο προπονητής, κάποιος ή κάποιοι ποδοσφαιριστές, το σύνολο;
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω σκεφθεί για αυτό το θέμα. Όπως λέμε πάντα, το σημαντικότερο είναι τι εμείς κάνουμε. Τι κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ διαθέτει σίγουρα μερικούς καλούς παίκτες. Όπως είπα, έχουν παίξει μαζί για καιρό και γνωρίζονται μεταξύ τους. Μετά από αυτά, δε θα έλεγα κάποιο όνομα. Είναι περισσότερο το σύνολο επειδή γνωρίζονται μεταξύ τους. Αλλά όπως είπαμε το σημαντικότερο είναι τι θα κάνουμε εμείς». 

Η νίκη στο ντέρμπι είναί σημαντικό κίνητρο ώστε το μυαλό να μην ταξιδεύει στην επόμενη ευρωπαϊκή υποχρέωσή σας;
«Σίγουρα. Δεν ανησυχώ καθόλου. Όπως είπατε, είναι ένα ντέρμπι όπου θα πρέπει να νικήσουμε. Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα. Κανείς δε σκέφτεται το ματς που ακολουθεί, το οποίο είναι επίσης σημαντικό για εμάς. Είναι μεγάλο ματς. Αλλά αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ».

Είναι μόλις η 5η αγωνιστική. Ένας αγώνας σαν κι αυτόν κρίνει κάτι περισσότερο από αυτό καθ’ αυτό το αποτέλεσμα;
«Οι βαθμοί είναι πάντα βαθμοί. Νωρίς ή αργά, στο τέλος θα μετρήσουν. Όπως είπατε είναι νωρίς στη σεζόν. Υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες που θα πρέπει να παίξουμε. Αλλά πάντα θέλουμε να κάνουμε καλή εκκίνηση. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή αρχή που έχουμε κάνει για να πάρουμε ώθηση και να φθάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας που είναι ο τίτλος». 

Η δύναμη της έδρας, στην προκειμένη περίπτωση το Καραϊσκάκη, επηρεάζει τις ισορροπίες του ντέρμπι;
«Πάντα βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε στην έδρα μας.  Με τους οπαδούς μας στο πλευρό μας πάντα δημιουργούνται ιδιαίτερες συνθήκες. Μας δίνουν επιπλέον δύναμη και ώθηση. Ακόμη και όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, μας βοηθάνε να τα αλλάξουμε. Σίγουρα θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς.

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού;
«Να συνεχίσουν να κάνουν ότι κάνουν, γιατί μας βοηθάνε Θα κάνουμε ότι μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο για να γίνουμε όλοι χαρούμενοι».

Φέτος αποδίδεις σε υψηλότατο επίπεδο. Είσαι εκ των κορυφαίων της ομάδας σου. Υπάρχει μυστικό για την εξαιρετική απόδοσή σου; Επίσης, από δικό σου γκολ έχει κριθεί ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Είναι από τα ματς που ξεχωρίζεις στην καριέρα σου;
«Το μυστικό είναι πως έχω μείνει για καιρό μακριά από τραυματισμούς. Ετσι, έχω αποκτήσει τον αγωνιστικό ρυθμό μου. Κάτι που το χάνεις αν μένεις συχνά εκτός αγώνων. Είμαι σε καλή κατάσταση γιατί προπονούμαι πάρα πολύ καλά. 
Όσο για το γκολ, πραγματικά ίσως είναι καιρός να σκοράρω, σε ένα ντέρμπι, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Θυμάμαι πως ήταν η τελευταία φορά πριν από 3 χρόνια που το έκανα. Όμως, το σημαντικό είναι να κερδίσουμε. Αλλά αν είμαι εγώ που θα σκοράρω για να βοηθήσω την ομάδα μου, θα είμαι πιο πολύ από ευτυχισμένος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.