Πολύτιμες εμπειρίες για πιο όμορφο μέλλον

O Γιώργος Βασιλείου γράφει για την τεράστια προσπάθεια της ΑΕΚ κόντρα στην Μπάγερν και τις εμπειρίες που μπορούν μελλοντικά να την ανεβάσουν επίπεδο.

Το ότι ο αγώνας με την Μπάγεν είχε πολλές δυσκολίες δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Από τον πιο νεαρό σε ηλικία φίλο της ΑΕΚ μέχρι και τον γηραιότερο, μέσα τους, δεν υπήρχαν αυταπάτες. Ήξεραν πως το τέλος της βραδιάς, εύκολα ή δύσκολα, θα τους έβρισκε στην πλευρά των ηττημένων. Η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι ένα απλό κλάμπ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον πλανήτη. Με παίκτες ποιοτικούς που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο. 

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μπροστά τους μια τεράστια πρόκληση, όχι τόσο να κερδίσουν την Μπάγερν Μονάχου, αλλά να δείξουν πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Και το κατάφεραν, αφού για 60 λεπτά έβαλαν στο μυαλό των παικτών του Νίκο Κόβατς την αμφιβολία, ότι μπορεί τελικά να μην φύγουν από το Ολυμπιακό Στάδιο με τη νίκη. Έτρεξε, πίεσε, μόχθησε και δυσκόλεψε το παιχνίδι της Μπάγερν, η οποία η αλήθεια είναι πως ναι μεν είχε ευκαιρίες, αλλά μέχρι το πρώτο γκολ δεν δημιούργησε την κλασική ευκαιρία. Έδειχνε όμως πως η νίκη θα ήταν, στο τέλος της βραδιάς, δική της. 

Η Μπάγερν ήταν από το πρώτο λεπτό πιεστική, ανέβαζε πολλούς παίκτες στην επίθεση, με τα δύο μπακ Ραφίνια και Κίμιχ να έχουν τεράστια συνεισφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Οι δύο αμυντικοί έπαιζαν πολύ ψηλά και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ουσιαστικά ήταν δεύτερος φορ μαζί με τον Λεβαντόφσκι, ενώ και ο Γκνάμπρι ταλαιπώρησε πάρα πολύ την “κιτρινόμαυρη” άμυνα. Χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να κάνουν φύλλο και φτερό την άμυνα της ΑΕΚ και να σημειώσουν δύο γκολ που έκριναν και το ματς. Δύο ενέργειες, δύο πάσες. Όχι πολλά πράγματα. Τόσο απλά. 

Η ΑΕΚ για να ήλπιζε σε κάτι θα έπρεπε όλοι οι προαναφερθέντες παίκτες της Μπάγερν να μην βρεθούν σε καλή βραδιά. Έγινε το αντίθετο. Σχεδόν όλη η γερμανική ομάδα είχε άψογη αγωνιστική συμπεριφορά. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ, η οποία κοίταξε στα μάτια το γερμανικό μεγαθήριο. Χωρίς να φοβηθεί, χωρίς να τρομοκρατηθεί στιγμή στο παιχνίδι. Έκανε τη δική της προσπάθεια και ο κόσμος, που δημιούργησε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα το αναγνώρισε με το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα. 

Η ΑΕΚ δεν έχασε κάτι από αυτό το ματς. Οι τρεις βαθμοί ήταν, ας μην κρυβόμαστε, χαμένοι εκ των προτέρων λόγω της τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας των δύο αντιπάλων. Οι εμπειρίες που συνέλεξαν όμως οι “κιτρινόμαυροι” είναι πολύτιμες. Και αυτές πρέπει να αξιοποιήσει στο μέλλον η  Ένωση και οι παίκτες της. Όπως είπε και ο Ουζουνίδης αυτές οι εμπειρίες θα κάνουν καλύτερη την ομάδα στις επόμενες προκλήσεις. Όχι μόνο στις ευρωπαϊκές, αλλά και στις εγχώριες θα προσθέσω εγώ. Εμπειρίες που εάν αξιολογηθούν σωστά θα μπορέσουν να την ανεβάσουν επίπεδο και να την ωριμάσουν περισσότερο. 

Η ΑΕΚ απέδειξε πως δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και πως όταν είναι συγκεντρωμένη και πειθαρχημένη μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. H εμφάνιση της ΑΕΚ με την Μπάγερν έστειλε ηχηρά μηνύματα. Το σημαντικότερο πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Είτε την λένε Μπάγερν, είτε… Λαμία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.