«Να παίξω στην Ευρωλίγκα; Ποτέ δεν ξέρεις!» (video)

Ο άλλοτε σούπερ σταρ του NBA και νύν παίκτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Αμάρε Στάνταμάιρ μίλησε στα κανάλια Novasports και τον Χρήστο Καούρη για το ενδεχόμενο να παίξει στο μέλλον σε ομάδα Ευρωλίγκας, την ζωή στο Ισραήλ, το ρόλο της θρησκείας στη ζωή του και το σύγχρονο ΝΒΑ.

Ο άλλοτε σούπερ σταρ του NBA και νύν παίκτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Αμάρε Στάνταμάιρ μίλησε στα κανάλια Novasports και τον Χρήστο Καούρη για το ενδεχόμενο να παίξει στο μέλλον σε ομάδα Ευρωλίγκας, την ζωή στο Ισραήλ, το ρόλο της θρησκείας στη ζωή του και το σύγχρονο ΝΒΑ. 

Για την απόφαση του να επιστρέψει στην ενεργό δράση και το αν τα κίνητρα του είναι τόσο πνευματικά λόγω της εβραϊκής τους καταγωγής, όσο και αθλητικά:
“Ναι, είναι λίγο από όλα. Προφανώς αγαπώ το μπάσκετ, αγαπώ να παίζω, είναι το πάθος μου. Αλλά το να επιστρέψω στο Ισραήλ είναι επίσης ένα ταξίδι πνευματικής μορφής”.

Για το ενδεχόμενο να γίνει μόνιμος κάτοικος Ισραήλ:
“Μπορεί και να συμβεί. Τακτοποιώ κάποια πράγματα και πιθανόν να γίνω μόνιμος πολίτης του Ισραήλ. Μου αρέσει πολύ εκεί, είναι ένα υπέροχο μέρος να ζεις. Έχω μια πνευματική σύνδεση με τη γη του Ισραήλ και ταυτόχρονα εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να παίζω μπάσκετ από τη στιγμή που μπορώ να το κάνω ακόμη σε υψηλό επίπεδο”. 

Για το αν η μελέτη θρησκειών και η ενασχόληση του μαζί τους μπορεί να βοηθήσει έναν μπασκετμπολίστα στην πνευματική προσέγγιση του παιχνιδιού:
“Πιστεύω πως ναι. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και σε βοηθά να καταλάβεις πως να προσαρμοστείς και να συνεργαστείς με τους υπόλοιπους στην ομάδα σου. Επίσης σε βοηθά να καταλάβεις τις διαφορετικές κουλτούρες, γιατί οι παίκτες προέρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Για μένα αυτό είναι υπέροχο καθώς μου αρέσει να ταξιδεύω, να βιώνω διαφορετικές εμπειρίες. Οπότε ναι, το πνευματικό στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στο μπάσκετ”. 

Για το αν έχει σκεφτεί να ανταγωνιστεί με τους καλύτερους στην Ευρώπη παίζοντας στην Ευρωλίγκα: 
“Έχω σκεφτεί την Ευρωλίγκα. Φτάσαμε κοντά, αν καταφέρναμε να κερδίσουμε το Eurocup θα παίρναμε την πρόκριση, κάτι που ήταν και δικός μου στόχος, να παίξω στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και αγωνιζόμαστε στο Champions League, το οποίο είναι επίσης μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση”. 

Για το αν έχει το ενδεχόμενο μεταγραφής σε κάποιο άλλο σύλλογο εκτός της Χάποελ προκειμένου να παίξει στην Ευρωλίγκα:
“Ποτέ δεν ξέρεις. Η ευκαιρία είναι ακόμα εκεί, είναι πιθανόν να παίξω σε κάποια ομάδα της Ευρωλίγκας σε ένα χρόνο. Αλλά αυτό θα το δείξει το μέλλον”. 

Για το γεγονός ότι έχει είναι το αντι-παράδειγμα παικτών που έχουν χρεοκοπήσει και την θεωρία του για τη ζωή, την ευτυχία και την αξία των χρημάτων:
“Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, ας ξεκινήσουμε από αυτό. Η ευτυχία συμβαίνει εσωτερικά. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, πρέπει να ξέρεις πως να τα διαχειρίζεσαι. Η ματαιοδοξία δεν βοηθά, απλά σε σπρώχνει να αποκτάς και να αγοράζεις ακριβά πράγματα. Είναι ωραίο να έχεις χρήματα, αλλά πρέπει να έχεις το νου σου στην αποταμίευση και την διαχείριση τους”. 

Για το αν η “7 seconds offense” της δικής του εποχής, μαζί με τον Στιβ Νας και υπό τις οδηγίες του Μάικ Ντ΄ Αντόνι ήταν υποτιμημένη εκείνη την εποχή, τη στιγμή που στο σημερινό NBA μπορεί να αποτελεί κυρίαρχη τάση: 
“Εκείνη την εποχή, όταν έπαιζα στο Φίνιξ, υπήρχε μια στιγμή που ήμασταν πιο μπροστά από το παιχνίδι. Το μπάσκετ άλλαζε. Και τώρα βλέπουμε πολλές ομάδες να παίζουν το ίδιο στυλ μπάσκετ. Εκείνη την εποχή η φυσική μου θέση ήταν φόργουορντ και έπαιζα στη θέση του σέντερ. Ο Στιβ Νας ήταν ο πόιντ γκαρντ γύρω από παίκτες που έπαιζαν σε διαφορετικές θέσεις. Δεν καταλαβαίναμε τότε πόσο αλλάζαμε το παιχνίδι, αλλά τώρα βλέπουμε πως το παιχνίδι έχει αλλάξει σημαντικά από τότε”. 

Για την σύγχρονη εποχή του μπάσκετ, την εποχή του τριπόντου, την δυναστεία των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και την εποχή Λεμπρόν στους Λέικερς:
“Είναι υπέροχη εποχή στο ΝΒΑ. Ο τρόπος που παίζουν οι Γουόριορς είναι εξαιρετικός για το μπάσκετ, το γεγονός ότι κερδίζουν πρωταθλήματα. Μπορεί όλοι να προσέχουν τα τρίποντα που πετυχαίνουν, αλλά δεν παραλείπουν να “ταΐζουν” τους ψηλούς τους κοντά στο καλάθι. Επιτρέπουν στους ψηλούς τους να νιώθουν άνετα, να παίζουν το παιχνίδι τους, οπότε κάνουν λίγο από όλα. Η μετακίνηση του Λεμπρόν στους Λέικερς έχει φέρει ενθουσιασμό. Θα είναι διασκεδαστικό να δούμε αν θα καταφέρουν να εκθρονίσουν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.