TAGS

MotoGP 2018 1ος αγώνας Grand Prix Κατάρ (Repsol Honda)

0
Γιώργος Σκευοφύλαξ
19/03/2018 • 18:16
Κατάρ
  • shares
O Μαρκέθ μπαίνει στη μάχη του 2018 με έναν εκπληκτικό τερματισμό στο podium, στο Κατάρ. Ο Πεντρόζα έδωσε σκληρές μάχες αλλά υποχώρησε στην έβδομη θέση. 

Στη δεύτερη θέση του Grand Prix στο Κατάρ τερμάτισε ο Μαρκ Μαρκέθ (Repsol Honda Team) στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP στο Losail International Circuit, έχοντας δώσει μάχες για τη νίκη σε όλο τον αγώνα, μέχρι και την τελευταία στροφή. 

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) υπερίσχυσε του Μαρκέθ στην ευθεία του τερματισμού για μόλις 0,027”, όμως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2017 κράτησε εξαιρετικό ρυθμό στον αγώνα και έφερε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, σε μία πίστα που είναι πάντα «σκληρή» για τον ίδιο και για την μοτοσυκλέτα του. 
Μία ομάδα επτά αναβατών μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο έδωσε τη μάχη για μία θέση στο βάθρο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα  ήταν επίσης μέσα σ’ αυτό το γκρουπ, όμως η μέτρια αίσθηση του πίσω ελαστικού τον ανάγκασε να υποχωρήσει στην έβδομη θέση. 

93 Μαρκ ΜαρκέθMarc Marquez: 2ος
«Μα τι αγώνας! Είμαι πραγματικά χαρούμενος με τη δεύτερη αυτή θέση επειδή η συγκεκριμένη είναι μία από τις πίστες στις οποίες δυσκολευόμαστε περισσότερο. Μετά τις επίσημες δοκιμές πριν το ξεκίνημα της σεζόν ξέραμε τι να περιμένουμε. Με το σκληρό μπροστινό ελαστικό δυσκολευόμουν κάπως στις αριστερές στροφές, όμως με τη μεσαία γόμα δεν θα κατάφερνα να τερματίσω τον αγώνα. Προσπάθησα να προσπεράσω τον Dovi στην τελευταία στροφή, αλλά με νίκησε. Ειλικρινά το περίμενα αυτό, αλλά έπρεπε σε κάθε περίπτωση να επιχειρήσω ένα προσπέρασμα για να δω αν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρουμε. 

Στο τέλος του αγώνα ο Ντόβι είχε το κάτι παραπάνω από μένα και άξιζε αυτή τη νίκη. Αν και ήταν κάπως πίσω στην αρχή του αγώνα, τον περίμενα – περίμενα τον τύπο με τα κόκκινα! Ήξερα ότι η τακτική του ήταν να πιέσει προς το τέλος και όταν προσπέρασε το Zarco είπα στον εαυτό μου «πάμε τώρα»! Τον ακολούθησα και σχεδόν άνοιξα τη γραμμή μου, όμως ήταν εξαιρετικός αγώνας και πλούσιος σε θέαμα. Αυτό που με ικανοποίησε αυτή τη φορά είναι το γεγονός ότι μπορούσαμε να είμαστε ακριβώς από πίσω του στην ευθεία και αυτό είναι πολύ καλό».   
 
26 Ντάνι Πεντρόζα: 7ος 
«Σε γενικές γραμμές η μοτοσυκλέτα δούλεψε καλά και είμαι χαρούμενος γιατί καταφέραμε να βελτιώσουμε την αίσθηση μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το σκληρό μπροστινό ήταν πραγματικά πολύ καλή επιλογή μια και μου επέτρεπε να φρενάρω δυνατά μέσα στις στροφές και να διατηρώ έναν αξιοπρεπή ρυθμό. Όλο το Σαββατοκύριακο επικεντρωθήκαμε στην αίσθηση του μπροστινού και τελικά αποφασίσαμε να επιμείνουμε σ’ αυτή την επιλογή που είχαμε δουλέψει. Έκανα καλή εκκίνηση και είμαι ικανοποιημένος με το πώς διαχειρίστηκα τις πρώτες στροφές. Δυστυχώς, η αίσθηση από το πίσω ελαστικό δεν ήταν αντίστοιχα καλή. Ο τροχός σπινάριζε πολύ και αυτό ήταν η αιτία που έχανα στη στροφή 3 και σε κάποιες άλλες στροφές στο τέταρτο κομμάτι της πίστας. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί ο πρώτος αγώνας είναι σημαντικός και πιστεύω ότι αν δεν είχα το συγκεκριμένο πρόβλημα θα μπορούσα να δώσω μάχη για μία θέση στο βάθρο. Στην τελική, αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση για τους επόμενους αγώνες».Γράψτε το σχόλιο σας...
21/02/2019 • 07:45

Ρεβάνς με κίνητρο κι έντονα στοιχεία διαχείρισης δυνάμεων

Στους αποψινούς δεύτερους αγώνες της φάσης των "32" του Europa League στεκόμαστε περισσότερο σε ματς όπου η πρόκριση είναι ανοιχτή. Σε ορισμένες αναμετρήσεις πιθανόν να γίνει και διαχείριση δυνάμεων από τα φαβορί λόγω και των σκορ της περασμένης εβδομάδας