Με… Κέρβερο τον Καμπαγιέρο! (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι, με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Βίλι Καμπαγιέρο, κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας με 3-1 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) απέναντι στη Λίβερπουλ και πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο Νησί.

Η Μάντσεστερ Σίτι, με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Βίλι Καμπαγιέρο, κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας με 3-1 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) απέναντι στη Λίβερπουλ και πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο Νησί.

Ο 56ος τελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας είχε τη Μάντσεστερ Σίτι θριαμβεύτρια, η οποία επικράτησε στα πέναλτι της Λίβερπουλ με 3-1, με το 90λεπτο και την παράταση να λήγει στο 1-1. Οι «reds» του Γιούργκεν Κλοπ έμειναν στα οκτώ τρόπαια στο θεσμό, με τους «πολίτες» ν΄ ανεβαίνουν στα τέσσερα. Στο 49΄ προηγήθηκε η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι με τον Φερναντίνιο, στο 83΄ ισοφάρισε η Λίβερπουλ με τον Κοουτίνιο, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Σίτι Καμπαγιέρο στη διαδικασία των πέναλτι να είναι ο πρωταγωνιστής – πιάνοντας τρεις εκτελέσεις – και να δίνει την κούπα στη Μάντσεστερ.

Πώς έπαιξαν

Ο Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε για τη Λίβερπουλ ένα σχηματισμό 4-5-1 με πολυπρόσωπο κέντρο. Ο Μινιολέ έπαιξε κάτω από τα δοκάρια των «reds», ο Κλάιν αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, στο αριστερό ο Μορένο, με τους Σακό και Λούκας να είναι το δίδυμο στόπερ. Μίλνερ και Χέντερσον κάλυψαν τη δεξιά πλευρά των χαφ, Τσαν και Κοουτίνιο την αριστερή, ο Φιρμίνο είχε πιο κεντρικό κι επιτελικό ρόλο με τον Στάριτζ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι διάλεξε για τη Μάντσεστερ Σίτι σύστημα 4-2-3-1, με τον Καμπαγιέρο βασικό γκολκίπερ, στο κέντρο της άμυνας τούς Κομπανί και Οταμέντι, δεξιά τον Σανιά κι αριστερά τον Κλισί. Γιάγια Τουρέ και Φερνάντο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ των «πολιτών». Ο Φερναντίνιο έπαιξε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή τους, αριστερά μπήκε ο Στέρλινγκ και σε πιο κεντρικό ρόλο ο Σίλβα με τον Αγουέρο εμπρός του.

Ένα δοκάρι μόνο…

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε αρκετά νωρίς να επαναπροσδιορίσει τα πλάνα της αρχικής ενδεκάδας του Γιούργκεν Κλοπ, λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Σακό. Τον αντικατέστησε μετά από χτύπημα στο κεφάλι ο Κόλο Τουρέ που έπαιξε δίδυμο στόπερ με τον Λούκας. Μέχρι το 23΄ καμία από τις δύο φιναλίστ δεν είχε τη μεγάλη φάση, σ΄ ένα παιχνίδι που η τακτική και η σκοπιμότητας κυριάρχησαν σ΄ εκείνο το σημείο του. Σ΄ εκείνο το σημείο η Μάντσεστερ Σίτι είχε δοκάρι. Βγήκαν στην κόντρα οι «πολίτες» με τον Αγουέρο που έκανε ό,τι ήθελε τους Λούκας και Σακό. Το δεξί πλασέ του Αργεντινού το έβγαλε ο Μινιολέ και στη συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό του κάθετο δοκάρι. Οι «reds» πίεσαν για την ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν ρυθμό. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, κατά διαστήματα, κέρδισε μέτρα στο «Ουέμπλεϊ» προστατεύοντας το «μηδέν». Η ισοπαλία χωρίς γκολ στο ημίχρονο, αφού δεν έγινε γκολ η φάση του 23΄, αποτέλεσε μία φυσιολογική εξέλιξη.

«Χ»αμός στο ίσιωμα…

Ό,τι δεν έγινε από πλευράς φάσεων στο 45λεπτο, συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο που είχε δύο γκολ και ευκαιρίες για περισσότερα! Με την έναρξή του η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 49΄ έγινε ωραίο άνοιγμα της μπάλας από τον Σίλβα, ο Αγουέρο έδωσε στο δεξί φτερό στον Φερναντίνιο που πάτησε την περιοχή της Λίβερπουλ και από πλάγια θέση νίκησε τον Μινιολέ. Ο Βέλγος γκολκίπερ της φέρει ευθύνη. Οι «κόκκινοι» στο 56΄ προσπάθησαν ν΄ απειλήσουν με τον Μίλνερ, αλλά δεν μπόρεσαν, ενώ η φάση του ματς έγινε στο 59΄ που ο Στέρλινγκ – μετά από εξαιρετική πάσα του Γιάγια Τουρέ – αστόχησε εξ επαφής απέναντι στον Μινιολέ και την εστία της Λίβερπουλ! Εκεί θα μπορούσε να γίνει το 0-2 για τους «πολίτες»…

Στο 63΄ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι παίκτες του Πελεγκρίνι, σε άγαρμπο μαρκάρισμα του Μορένο στον Αγουέρο που δεν δόθηκε από τον διαιτητή Όλιβερ. Στο 80΄, μετά από συνεργασία με τον Αργεντινό, ο Στέρλινγκ πάλι πλάσαρε άουτ από καλή θέση με τη λύτρωση για τον Κλοπ και τους παίκτες του να έρχεται στο 83΄ με την ισοφάριση σε 1-1 που έμελλε να μείνει ως το τέλος. Ο Οριζί γύρισε πλάγια την μπάλα, από τα δεξιά στα αριστερά, στην περιοχή της Μάντσεστερ. Ο Λαλάνα από κοντά πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι, στο ριμπάουντ ο Κοουτίνιο πλάσαρε, ουσιαστικά, σε κενή εστία. Από εκεί και πέρα η Σίτι είχε μεγάλη στιγμή με τον Φερνάντο στο 86΄, όμως ο Μινιολέ πήρε το αίμα του πίσω για το 0-1 και είπε «όχι» όπως και στο 89΄ που… νίκησε τον Γιάγια Τουρέ, πραγματοποιώντας ακόμη μία υψηλού επιπέδου απόκρουση. 

Έκρινε τα πάντα ο αναπληρωματικός…

Το ρεσιτάλ του δεύτερου τερματοφύλακα Καμπαγιέρο στα πέναλτι έδωσε το Λιγκ Καπ στη Μάντσεστερ Σίτι, με τον αντικαταστάτη του Χαρτ να πιάνει τρία πέναλτι μετά και το 1-1 της παράτασης. Εκεί ο Πελεγκρίνι είχε κρατήσει τρεις αλλαγές και φρέσκαρε την ομάδα του. Στο 105΄ ο Μινιολέ έπιασε τετ-α-τετ του Αγουέρο, με τον Οριζί στο 108΄ να ισοφαρίζει τις μεγάλες ευκαιρίες στην παράταση αφού κι αυτός νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Μάντσεστερ. Με νεύρα τελείωσαν τα 120 λεπτά, ανάμεσα σε Γιάγια Τουρέ και Λαλάνα, κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για να γίνει ήρωας ο Βίλι Καμπαγιέρο!

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0: Ο Τσαν ευστοχεί για τη Λίβερπουλ
1-0: Ο Φερναντίνιο στέλνει την μπάλα στο δοκάρι
1-0: Ο Καμπαγιέρο νικά τον Λούκας
1-1: Ο Νάβας ευστοχεί για τη Σίτι
1-1: Ο Καμπαγιέρο νικά τον Κοουτίνιο
1-2: Ο Αγουέρο ευστοχεί για τη Σίτι
1-2: Ο Καμπαγιέρο νικά τον Λαλάνα
1-3: Ο Γιάγια Τουρέ ευστοχεί και δίνει το τρόπαιο στη Σίτι

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ / 4-5-1):
Μινιολέ – Κλάιν, Λούκας, Σακό (25΄ Κόλο Τουρέ), Μορένο (72΄ Λαλάνα) – Μίλνερ, Χέντερσον, Φιρμίνο (81΄ Οριζί), Τσαν, Κοουτίνιο – Στάριτζ.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι / 4-2-3-1):
Καμπαγιέρο – Σανιά (91΄ Σαμπαλέτα), Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί – Γιάγια Τουρέ, Φερνάντο (91΄ Νάβας) – Φερναντίνιο, Σίλβα (110΄ Μπονί), Στέρλινγκ – Αγουέρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.