Ninjin: Clash of Carrots Review

Endless running beat 'em upΤο Ninjin: Clash of Carrots αποτελεί την μεταφορά/remake του Ninjin...

Endless running beat ’em up

Το Ninjin: Clash of Carrots αποτελεί την μεταφορά/remake του Ninjin, ενός αξιόλογου mobile game, που είχε κυκλοφορήσει το 2013 στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη του είναι η βραζιλιάνικη Pocket Trap, η οποία σε συνεργασία με την Modus φέρνει το νέο της δημιούργημα στα PC και σε όλες τις οικιακές κονσόλες συμπεριλαμβανομένου και του Nintendo Switch. Εκ πρώτης όψεως, το Ninjin: Clash of Carrots δεν μπορούμε να πούμε ότι γεμίζει το μάτι, ωστόσο όπως θα δούμε παρακάτω πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό beat’ em up.

H ιστορία του παιχνιδιού εκτυλίσσεται σε μια φανταστική εκδοχή της φεουδαρχικής Ιαπωνίας. Ο διαβολικός Shogun Moe κλέβει όλα τα καρότα από το χωριό των πρωταγωνιστών της ιστορίας, δηλαδή του κούνελου Ninjin και της αλεπούς Akai. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο χαρακτήρων περιορίζονται καθαρά σε στιλιστικό επίπεδο. Η αποστολή σας είναι να πάρετε πίσω τα καρότα που σας έκλεψε ο Shogun, οπότε μην χάνετε χρόνο αρπάξτε το όπλο σας και τα shuriken σας και ξεχυθείτε στην μάχη!

Σε ένα beat ’em up το σενάριο περνά συνήθως σε δεύτερη μοίρα, εντούτοις το Ninjin: Clash of Carrots διαθέτει ένα καλούτσικο story που καταφέρνει να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σας. Στον τελευταίο κόσμο του μάλιστα σας περιμένει και ένα άκρως αναπάντεχο plot twist.

Σε επίπεδο gameplay, το Ninjin: Clase of Carrots δανείζεται ορισμένα στοιχεία από τα endless runners, καθώς η πίστα κινείται από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ο χαρακτήρας είναι εξοπλισμένος με ένα melee όπλο και ένα projectile, ενώ μπορεί να κάνει dash σε όποια κατεύθυνση επιθυμείτε για να αποφύγει τα χτυπήματα των πολυάριθμων αντιπάλων του. Το dash μπορεί να συνδυαστεί και με την επίθεσή σας και μάλιστα με αυτό τον τρόπο μπορείτε να χτυπήσετε τους εχθρούς που βρίσκονται πίσω σας. Να σημειώσουμε εδώ ότι κατά κανόνα, τόσο εσείς, όσο και οι αντίπαλοί σας (με εξαίρεση μια συγκεκριμένα κατηγορία εχθρών) επιτίθενται κατά μέτωπο.

Το κλειδί της επιτυχίας σε καθένα από τα 25 περίπου levels του παιχνιδιού είναι να μετακινηθείτε στην πλάτη των αντιπάλων σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να τους χτυπήσετε χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Το ίδιο βέβαια προσπαθούν να κάνουν και οι αντίπαλοί σας. Γενικώς η CPU είναι άκρως ανταγωνιστική, από τον δεύτερο κόσμο και μετά, οπότε θα χρειαστεί να βάλετε τα δυνατά σας για να νικήσετε.

Τα καρότα που μαζεύετε από τα πτώματα των αντιπάλων σας έχουν τον ρόλο του in-game νομίσματος, οπότε μπορείτε να τα εξαργυρώσετε στον σχετικό vendor για να αγοράσετε νέα όπλα, projectiles και accessories. Τα όπλα συναντώνται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες (knife, sword, spear και heavy) και παράλληλα έχουν διαφορετικά attributes (damage, reach και critical chance). Κατά κανόνα τα heavy όπλα και τα spears έχουν μεγαλύτερο reach, αλλά έχουν πιο αργά animations επίθεσης. Τα knifes έχουν το πλεονέκτημα των πολλαπλών χτυπημάτων, αλλά συνήθως έχουν low ή medium reach, ενώ τα σπαθιά έχουν ισορροπημένα στατιστικά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάθε επίθεση, κάθε dash και κάθε projectile που εκτοξεύετε έχει και το ανάλογο αντίτιμο σε stamina points. Αν το stamina σας εξαντληθεί θα χρειαστεί να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γεμίσει και στο διάστημα αυτό είστε απολύτως ανυπεράσπιστοι απέναντι στους αντιπάλους σας. Μετά το πρώτο boss fight, θα αποκτήσετε πρόσβαση και στις special επιθέσεις, οι οποίες ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις γεμίσει η σχετική μπάρα. Για να την γεμίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μια αλληλουχία επιθέσεων. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι αν και τα knives δεν γεμίζουν το μάτι είναι η μόνη κατηγορία όπλου που σας επιτρέπει να γεμίσετε πολύ γρήγορα την μπάρα των special επιθέσεων σας.

Ο βαθμός πρόκλησης αυξάνει κλιμακωτά στους πρώτους τρεις κόσμους (υπάρχει και ένας overworld map στα πρότυπα του Super Mario World), ωστόσο στους δύο τελευταίους αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ειδικά στον πέμπτο κόσμο θα… φτύσετε αίμα. Ενδεχομένως εσείς να έχετε μεγαλύτερη τύχη από εμάς και να καταφέρετε να νικήσετε το τελικό boss. Εμάς δυστυχώς μας γονάτισε.

Η συνολική διάρκεια του Ninjin: Clash of Carrots κυμαίνεται στις 5-6 ώρες, ωστόσο σας παρέχονται αρκετά κίνητρα για να συνεχίσετε να παίζετε. Σε πρώτη φάση υποστηρίζεται τοπικό, όσο και online co-op δύο παικτών και σε δεύτερη έχουμε το Oni TV Show ή το endless mode αν προτιμάτε. Στο Oni TV Show ξεκινάτε με τα αρχικά όπλα και ανά τρία waves εχθρών σας σας δίνεται η επιλογή ενός random όπλου. Για κάθε 10 waves που περνάτε κερδίζετε και το ανάλογο loot.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά όπλα, projectiles, accessories και cosmetics θα λέγαμε ότι Ninjin: Clash of Carrots θα σας κρατήσει απασχολημένους για δεκάδες ώρες. Αν μάλιστα προσπαθήσετε να κερδίσετε το πολυπόθητο S rank σε κάθε level, τότε θα χρειαστεί να αφιερώσετε ακόμη περισσότερες ώρες.

Στον τομέα των γραφικών, θα λέγαμε ότι η δημιουργία της Pocket Trap μαρτυρά τις mobile καταβολές της. Το art direction είναι αρκετά συμπαθητικό, εντούτοις το τελικό αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο μετριοπαθές, όπως μπορείτε να δείτε και στα screenshots. Η ηχητική επένδυση του τίτλου είναι ταιριαστή με το όλο ύφος της δημιουργίας, αλλά γρήγορα καταντά επαναλαμβανόμενη. Μάλιστα τα περισσότερα μουσικά θέματα αποτελούν επανεκτελέσεις των αντίστοιχων που είχαμε συναντήσει στο Ninjin.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Modus Games.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.