Γάζα: Βρόμικος πόλεμος, βρόμικο νερό

Το σπάνιο και μολυσμένο νερό στη Λωρίδα της Γάζας λόγω της βίαιης πολιορκίας και του βομβαρδισμού των υποδομών από το Ισραήλ  αποκαλύπτει μια τοξική κατάσταση που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και οδηγεί στον θάνατο και στην καλύτερη περίπτωση σε σοβαρές ασθένειες. ´Οπως δηλώνει στο ρεπορτάζ του...

Το σπάνιο και μολυσμένο νερό στη Λωρίδα της Γάζας λόγω της βίαιης πολιορκίας και του βομβαρδισμού των υποδομών από το Ισραήλ  αποκαλύπτει μια τοξική κατάσταση που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και οδηγεί στον θάνατο και στην καλύτερη περίπτωση σε σοβαρές ασθένειες.

´Οπως δηλώνει στο ρεπορτάζ του Al Jazeera ο Δρ Mohamad Abu Samia, διευθυντής παιδιατρικής ιατρικής του νοσοκομείου Al Nassar στην πόλη της Γάζας, «τα περισσότερα μωρά πάσχουν από αφυδάτωση, από έμετο, από διάρροια, από πυρετό. Τους τελευταίους μήνες, παρατηρείται έντονη αύξηση της γαστρεντερίτιδας, της βρεφικής διάρροιας, του τυφοειδούς πυρετού, της νεφρικής ανεπάρκειας, του παιδικού καρκίνου, του μαρασμού – μια ασθένεια σοβαρού υποσιτισμού που εμφανίζεται στα βρέφη – και το «σύνδρομο μπλε μωρών», μια ασθένεια που προκαλεί γαλαζωπά χείλη, πρόσωπο και δέρμα. Κι επειδή ζούμε στη Γάζα, δηλαδή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης … Έχουμε χρόνο μόνο για να ανακουφίσουμε το πρόβλημα, όχι για να το ερευνήσουμε».

Τα στοιχεία του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας βεβαιώνουν τα ευρήματα του ιατρού. Ανεξάρτητα, επιστημονικά επιστημονικά περιοδικά έχουν επίσης τεκμηριώσει την αυξημένη θνησιμότητα των παιδιών και οι μελέτες διαπιστώνουν ότι το κακό νερό είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας των παιδιών στη Γάζα.

Μια θανατηφόρα επιδημία υγείας χωρίς προηγούμενο

Με απλά λόγια, τα παιδιά της Γάζας αντιμετωπίζουν μια θανατηφόρα επιδημία υγείας χωρίς προηγούμενο. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ με τίτλο «Gaza- 10 years later» (Γάζα- δέκα χρόνια μετά), περισσότερο από το 95% του νερού στη Γάζα δεν είναι πόσιμο ενώ η μόνη πηγή πόσιμου νερού προβλέπεται να έχει στερέψει εντελώς έως το 2020, αν δεν ληφθεί αμέσως δράση. Ο Ρόμπερτ Πάιπερ, συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων για τις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, δήλωσε: «Είχαμε προβλέψει πριν από μερικά χρόνια ότι η Γάζα σύντομα θα γίνει μη βιώσιμη, λαμβάνοντας υπόψη έναν μεγάλο αριθμό δεικτών, αυτή η στιγμή πλησιάζει ακόμη πιο γρήγορα από όσο είχαμε προβλέψει σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, την ενέργεια και το πόσιμο νερό».

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.