Ο θρίαμβος του Ρικιάρντο στο Πριγκηπάτο

Ο Γιώργος Σκευοφύλαξ, ρίχνει μια "αγωνιστική" ματιά στο Γκραν Πρι του Μονακό, που έφερε τον Ντανιέλε Ρικιάρντο στην πρώτη θέση του βάθρου.

Παρά τα προβλήματα στον κινητήρα της Red Bull και παρά την πίεση των Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον, ο Ντανιέλ Ρικιάρντο κέρδισε το Grand Prix του Μονακό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του στο Μονακό, η δεύτερη για το 2018 και η έβδομη στην καριέρα του.

Ο Ρικιάρντο ήταν ο πρωταγωνιστής αλλά πολλοί οδηγοί και ομάδες έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, ας δούμε τους καλύτερους και τους… χειρότερους του εμβληματικού αγώνα. 

Κίνηση Σοκ Λανς Στρολ: Πολλοί οδηγοί έριξαν τον ρυθμό τους για να κρατήσουν τα ελαστικά τους, όχι όμως και ο Λάνς Στρολ, που οδηγούσε πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Ρικιάρντο, ο οποίος ήταν ο πρώτος. 

Δεύτερη κίνηση σοκ η ομάδα της Williams: Ίσως τον χειρότερο αγώνα της έκανε η Williams. Τα δύο αυτοκίνητά της έμειναν πίσω μετά από πολλαπλά pit stops. Το χειρότερο ήταν, όταν η ομάδα δεν κατάφερε να τοποθετήσει τα ελαστικά στο αυτοκίνητό του Σεργκέι Σιρότκιν μέσα στο επιτρεπόμενο  χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη του αγώνα. Φυσικά ο Ρώσος πήρε ποινή stop and go. Μάλλον η ομάδα πρέπει να δει τι συμβαίνει.

Ο ικανός και τυχερός Ρίκι: Μετά την αποτυχία της Red Bull το 2016 όπου ο Ρικιάρντο έχασε την νίκη μετά από αποτυχημένο pit-stop, η τύχη βοήθησε τον 28χρονο, που κέρδισε παρά τα προβλήματα. Μετά τον αγώνα, αποκαλύφθηκε ότι ο κινητήρας του έχασε το MGU-K , το οποίο του κόστισε ένα τεράστιο ποσοστό ιπποδύναμης αλλά κράτησε την πρώτη θέση.

Επιτέλους μία τριπλή «μάχη»: Όλο τον χειμώνα μιλάμε για τη δυνατότητα μιας τριπλής μάχης για το πρωτάθλημα και τώρα νομίζω πως την έχουμε. Η Mercedes, η Ferrari και η Red Bull. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο άφησε πίσω τους Βαλτέρι Μπότας και Κίμι Ραϊκόνεν. Περιμένουμε την αναβάθμιση του κινητήρα της Renault για να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Ο άτυχος Αλόνσο: Όπως έκανε πριν από ένα χρόνο στο Indy 500, το Σαββατοκύριακο του Μονακό ο Αλόνσο εγκατέλειψε ξανά από πρόβλημα αξιοπιστίας. Ήταν ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο για τον Ισπανό. Η ειρωνεία ήταν πως ο Πιέρ Γκασλί με την Toro Rosso Honda τερμάτισε.

Ο καλύτερος οδηγός του αγώνα: Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο. 

Υπήρξαν πολλοί για τον τίτλο του καλύτερου οδηγού όπως ο Εστεμπάν Οκόν (έκτος) ή και ο Πιέρ Γκασλί (έβδομος). ‘Όμως η συνολική οδήγηση του Ρικιάρντο τον φέρνει στην π΄ρώτη θέση.

Τα αποτελέσματα: 

1. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) 1 ώρα 42:54,807”
2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) +7,336”
3. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) + 17,013”
4. Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +18,127”
5. Βαλτέρι Μπότας (Mercedes) +18,822”
6. Εστεμπάν Οκόν (Force India/Mercedes) +23,667”
7. Πιέρ Γκασλί (Toro Rosso/Honda) +24,331”
8. Νίκο Χουλκενμπέργκ (Renault) +24,839”
9. Μαξ Φερστάπεν (Red Bull/Renault +25,317”
10. Κάρλος Σάινθ (Renault) +1:09,013”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.