Μαυρίας: «Πάνω από όλα ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναθηναϊκός είναι η προτεραιότητα του Χάρη Μαυρία, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έως τώρα καριέρα του στο «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός είναι η προτεραιότητα του Χάρη Μαυρία, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έως τώρα καριέρα του στο «τριφύλλι». Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού μίλησε για την έως τώρα καριέρα του στους «πράσινους», ενώ συμπλήρωσε πως θέλει να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα των «πράσινων».

Ο Μαυρίας τόνισε στους σπουδαστές του ΙΕΚ Δομή: «Δουλειά μου είναι να προσπαθώ. Να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Από εκεί και πέρα τα λεφτά θα έρθουν. Είμαι σε νεαρή ηλικία. Αν κάνω αυτό που πρέπει, κάποια στιγμή θα έρθουν. Είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. Τα χρήματα σε αυτήν την ηλικία δεν παίζουν και πολύ μεγάλο ρόλο. Αυτό που θέλω είναι να καθιερωθώ. Δεν θα κυνηγήσω τα λεφτά. Θα κυνηγήσω να γίνω καλύτερος σε αυτό που κάνω. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και η διοίκησή του θα πληρώνει ακόμη κι αν δεν έρθουν τελικά οι νέοι επενδυτές. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να σκεφτόμαστε επαγγελματικά, αλλά ο Παναθηναϊκός πάντα, σε όλη μου τη ζωή, θα έχει προτεραιότητα. Όπου κι αν πάω».

Και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεσαι δίπλα σε παίκτες που θαύμαζες μικρός ή που έπαιζες στο PlayStation. Είναι πραγματικά δάσκαλοι. Σε βοηθάνε, σου μιλάνε. Μας δίνουν συμβουλές για να βελτιωθούμε. Έχω μάθει διαφορετικά πράγματα από τον καθένα. Ο Μπουμσόνγκ με έχει βοηθήσει στο πώς να αμύνομαι, ο Γκοβού με είχε βοηθήσει πολύ στην επίθεση και μπορεί όσοι τον έβλεπαν να μην είχαν σχηματίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος στο γήπεδο. Έμαθα πολλά. Επίσης, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης. Μιλάμε την ίδια γλώσσα και είναι πιο εύκολο να με συμβουλέψουν».

Επίσης, ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής τόνισε: «Όταν είσαι νέος, οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας σε πλησιάζουν και σε συμβουλεύουν. Στην προπόνηση μπορεί να σου φωνάξουν, να σε πιέσουν, για να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο. Πάντα είναι κοντά σου. Πέρασαν και αυτοί από την ηλικία μου άλλωστε».

Ο Μαυρίας αναφέρθηκε και στο πως θα πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα όχι με χορό. Θέλω να είμαι σοβαρός στο πρώτο μου γκολ. Επειδή πιστεύω στον Θεό, θα το αφιερώσω εκεί και στη συνέχεια στην οικογένειά μου».

Στην συνέχεια μίλησε για τον Στέφανο Καπίνο: «Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, μέναμε στο ίδιο δωμάτιο. Είμαστε σαν αδέρφια. Πέντε χρόνια κάθε μέρα μαζί. Ο Στέφανος είναι πραγματικά από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχω δει στην καριέρα μου και από τα καλύτερα παιδιά που έχω συναντήσει. Πιστεύω ότι θα γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Εκτός από πολύ ταλέντο έχει και πολύ μυαλό».

Σχετικά με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Μαυρίας τόνισε: «Ο Φερέιρα με τον Νιόπλια είναι διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά και οι δύο πολύ καλοί στη δουλειά τους. Δουλεύουν διαφορετικά. Με τον Νιόπλια έπαιξα πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα. Ο Φερέιρα με βοήθησε επίσης πάρα πολύ. Με έμαθε να παίζω σωστά τη θέση μου. Μου είπε πότε πρέπει να κινούμαι, πού και με ποιον τρόπο. Μου έδωσε λεπτά συμμετοχής και με υπολογίζει. Ανεξαρτήτως προπονητή σε κάθε προπόνηση πρέπει να αποδεικνύεις ποιος είσαι. Να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο για να αποδείξεις γιατί είσαι εκεί».

Τέλος, ο Μαυρίας αναφέρθηκε και στην συμμετοχή του στην Champions League στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν: «Θυμάμαι έκανα ζέσταμα και σκεφτόμουν ότι ίσως μπω. Το γήπεδο είχε 40.000 κόσμο. Με το που με φώναξε ο προπονητής τα έχασα για λίγο. Άρχισα να το συνειδητοποιώ όταν άλλαζα την μπλούζα. Είχα άγχος. Με το που μπήκα στο γήπεδο και άκουσα τον κόσμο να χειροκροτεί, πήρα θάρρος και ανατρίχιασα. Ακόμη ανατριχιάζω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.