Ποινή κάθειρξης 13,5 ετών σε 51χρονο που επιτέθηκε άγρια στη μητέρα του


Συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 51χρονο που, σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι την 73χρονη μητέρα του. Η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε λίγους μήνες αργότερα, αλλά τα αίτια του θανάτου της δεν συνδέονταν με τον τραυματισμό που υπέστη από τον γιο της.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε τον περυσινό Απρίλιο στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος “γκρέμισε”, ως μαινόμενος ταύρος, την κύρια είσοδο της οικοδομής (επί της οδού Μπαλόγλου 1) και ανέβηκε στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου, όπου ζούσε η μητέρα του. Ακολούθησε διαπληκτισμός, πιθανότατα για οικονομικούς λόγους, και στη συνέχεια ο δράστης μαχαίρωσε την ηλικιωμένη, τραυματίζοντάς την στο θώρακα και την τραχηλική χώρα.

Μία 26χρονη γειτόνισσα προσέτρεξε στο σημείο, αφού άκουσε τις φωνές της ηλικιωμένης που καλούσε σε βοήθεια. Με αστραπιαίες κινήσεις, η κοπέλα κατάφερε να αφοπλίσει το δράστη και με τη συνδρομή περαστικού τελικά τον ακινητοποίησε, για να συλληφθεί ο άνδρας λίγο αργότερα.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος -πατέρας ενός ανήλικου τέκνου- απέδωσε την πράξη του στον αλκοολισμό, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος, τονίζοντας ότι “έχασε την κολώνα του”.

Το δικαστήριο απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του, τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.ά. Αποφάσισε δε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με συνέπεια ο 51χρονος να επιστρέψει στις φυλακές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.