Το πήρε στο νήμα ο Ολυμπιακός! (video)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 3' με γκολ του Μπεργκ, όμως ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε μεγάλος νικητής του ντέρμπι «αιωνίων» με 3-1, ισοφαρίζοντας το σκορ με τον Καμπιάσο και παίρνοντας τη νίκη στο τέλος με τους Ντα Κόστα (87') και Ιντέγε (89')!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 3′ με γκολ του Μπεργκ, όμως ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε μεγάλος νικητής του ντέρμπι «αιωνίων» με 3-1, ισοφαρίζοντας το σκορ με τον Καμπιάσο και παίρνοντας τη νίκη στο τέλος με τους Ντα Κόστα (87′) και Ιντέγε (89′)!

Οι «πράσινοι» αιφνιδίασαν με το τέρμα του Σουηδού και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο α’ μέρος για το 0-2 με τον Ταυλαρίδη. Η ισοφάριση του Καμπιάσο στο 38′ όμως αποδείχτηκε κομβική και η ομάδα του Στραματσόνι δεν κατάφερε να αντισταθεί στην ασφυκτική «ερυθρόλευκη» πίεση στο β’ μέρος…

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Μασουακού, σέντερ μπακ οι Μποτία και Ντα Κόστα. Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς αμυντικά χαφ, Ντομίνγκεζ, Φορτούνης και Φουστέρ πίσω από τον Ιντέγε.

Με 4-1-3-2 ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Τερματοφύλακας ο Στιλ, δεξί μπακ ο Μέστο, αριστερό ο Πράνιτς, κέντρο άμυνας με Ταυλαρίδη  και Μολέδο. Μπροστά από την άμυνα ο Κουτρουμπής, στα χαφ Ζέκα, Βιγιαφάνιες και Αμπέντ, επιθετικοί οι Λέτο και Μπεργκ.

Αιφνιδιασμός και απάντηση

Πραγματικό ντέρμπι ήταν η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός με την τοποθέτησή του στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και προηγήθηκε στο σκορ με τον Μπεργκ, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία και για το 0-2. Ο Ολυμπιακός, που έδειχνε νευρικός για περίπου 35 λεπτά, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Καμπιάσο, με αποτέλεσμα απόλυτη ισορροπία στο α’ μέρος.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με τον ιδανικό τρόπο το ντέρμπι, καθώς αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό και προηγήθηκαν στην πρώτη κιόλας φάση του αγώνα, στο 3ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν από υπέροχη πάσα του Λέτο στην πλάτη της άμυνας για τον Μπεργκ, ο οποίος παρά την προσπάθεια του Σαλίνο πέρασε  με το δεξί τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο για το 0-1!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και παραλίγο να το κάνει στο 5′, όταν ο Σαλίνο έκανε μπαλια΄από δεξιά που αποκρούστηκε από αμυνόμενους, η μπάλα έπεσε στον Καμπιάσο στο ημικύκλιο, αλλά το σουτ που επιχείρησε με εξωτερικό φάλτσο πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στιλ.

Στο 9′, ο Ντομίνγκεζ προσπάθησε έξω από την περιοχή αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας μπλόκαρε το σουτ του Αργεντινού, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει σίγουρος με τον Βιγιαφάνιες στα χαφ και επικίνδυνος με το επιθετικό δίδυμο Λέτο και Μπεργκ.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την «πράσινη» άμυνα. Αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» να αναλώνονται σε μακρινές προσπάθειες όπως το απ’ ευθείας φάουλ του Τσόρι στο 26′ που πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός, με την ευχέρεια του 0-1 είχε το πλεονέκτημα να περιμένει το λάθος των γηπεδούχων για να βγει στην κόντρα και στο δίλεπτο 27-28 έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. 

Στο 27′ συγκεκριμένα, ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κουτρουμπής βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Μολέδο τροφοδότησε τον Ταυλαρίδη που ήταν αφύλακτος στη μικρή περιοχή, με τον Ρομπέρτο όμως να αντιδρά ενστικτωδώς σώζοντας την εστία του στο σουτ του Έλληνα μπακ!

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός αφού γλίτωσε το 0-2, πήρε τα ηνία του αγώνα και έδειξε αποφασισμένος να απαντήσει στο γκολ του Μπεργκ.

Στο 32′ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση, όταν ο Καμπιάσο βρήκε στην πλάτη της άμυνας και αριστερά τον Φορτούνη, αυτός έστρωσε για τον Φουστέρ στην περιοχή αλλά ο Ισπανός από καλή θέση έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα στο δεξί δοκάρι.

Στο 37′ ο Παναθηναϊκός βγήκε και πάλι επικίνδυνα, αλλά ένα μακρινό σουτ του Μέστο δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει.

Όλα ξεκίνησαν από προσπάθεια του Φορτούνη από αριστερά, με τον μέσο του Ολύμπιακού να βρίσκει στην περιοχή με πλάτη τον Φουστέρ, ο οποίος έστρωσε τη μπάλα στο μονοπάτι του Καμπιάσο που ισοφάρισε με ξερό αριστερό συρτό σουτ! Ο βοηθός διαιτητή σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ του Ντομίνγκεζ, ο Κύζας όμως έκρινε ότι δεν επηρέαζε τη φάση και κατακύρωσε το τέρμα. Ο Ολυμπιακός με την πίεση του κοινού προσπάθησε για ανατροπή πριν το ημίχρονο, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκε.



Τρελό «ερυθρόλευκο» φίνις!

Χωρίς φάση κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο στο β’ μέρος, στο 55ο λεπτό όμως ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία, με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί στο ημικύκλιο τον Τσόρι, αυτόν να αφήνει έξυπνα τη μπάλα για τον αφύλακτο Φουστέρ, ο οποίος όμως με αριστερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 62′, ο Μάρκο Σίλβα έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο με τον Πάρντο να αντικαθιστά τον Τσόρι και τον Φορτούνη να περνά σε κεντρικό ρόλο.

Στο 68′, ο Ολυμπιακός πλησίασε το γκολ με τον Μασουακού να αποφεύγει δύο αντιπάλους και να βρίσκεται σε καλή θέση έξω από την περιοχή αλλά να σουτάρει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Ζέκα, μετά από πούλημα της μπάλας στη μεσαία γραμμή από τον Πάρντο.

Τρία λεπτά αργότερα, την πρώτη του κίνηση έκανε και ο Αντρέα Στραματσόνι, περνώντας τον Εσιέν στη θέση του Βιγιαφάνιες για να ελέγξει περισσότερο το κέντρο.

Στο 73′, ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Στιλ σε ετοιμότητα πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ αμέσως μετά ο Μαμούτε αντικατέστησε τον Λέτο.

Ο Παναθηναϊκός που μέχρι τότε αντιστεκόταν στην πίεση, δημιούργησε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία στο β’ μέρος στο 77′, όταν μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή από τον Ολυμπιακό, ο Μαμούτε έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε να κρεμάσει τον εκτός εστίας Ρομπέρτο, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Με το ρολόι να έχει φτάσει πια στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σίλβα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με Ερνάνι και Πουλίδο αντι΄των Φουστέρ και Καμπιάσο αντίστοιχα, επιχειρώντας να πάρει το ματς.

Τελικά, έδειξε να το καταφέρνει, καθώς στο 87ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ντα Κόστα βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού και έγραψε το 2-1! 

Ένα λεπτό αργότερα, η νίκη μετατράπηκε σε θρίαμβο καθώς ο Ιντέγε έκλεψε τη μπάλα στο ημικύκλιο από τον Ταυλαρίδη και πλάσαρε υπέροχα για το 3-1!

Στις καθυστερήσεις ο Φορτούνης είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Στιλ, την ώρα που στη φυσούνα επικρατούσε ένταση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπεργκ έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά. Τελευταία φάση του αγώνα μία απόκρουση του Στιλ σε κεφαλιά του Ερνάνι…


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1

Σούπερ Λιγκ 2015-16, 26η Αγωνιστική, «Γ. Καραϊσκάκης»
Γκολ:
38′ Καμπιάσο, 87′ Ντα Κόστα, 89′ Ιντέγε – 3′ Μπεργκ

Διαιτητής
: Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί
: Ακρίβος (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες
: Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Ιντέγε – Πράνιτς, Μπεργκ, Μέστο

Κόκκινες
: –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα, 4-2-3-1): Ρομπέρτο – Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μασουακού – Καμπιάσο (81′ Πουλίδο), Μιλιβόγεβιτς – Ντομίνγκεζ (62′ Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81′ Ερνάνι) – Ιντέγε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι, 4-1-3-2): Στιλ – Μέστο, Ταυλαριδης, Μολέδο, Πράνιτς – Κουτρουμπής (90′ Πέτριτς) – Ζέκα, Βιγιαφάνιες (71′ Εσιέν), Αμπέντ – Λέτο (74′ Μαμούτε), Μπεργκ. 

Ολο το ρεπορτάζ στο Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.