Εύκολη ήττα για Έσλοβ, αγώνας-εμπειρία για Σγουρόπουλο κόντρα σε Οβτσάροφ

Δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της Φάκελ Όρενμπουργκ η Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου στη συνέχεια των υποχρεώσεών της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της Φάκελ  Όρενμπουργκ η Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου στη συνέχεια των υποχρεώσεών της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για το 4ο γκρουπ της 1ης φάσης η σουηδική ομάδα ηττήθηκε το βράδυ της Παρασκευής εύκολα εντός έδρας από την πανίσχυρη ρωσική ομάδα με 3-0. Προσπάθησε για το καλύτερο κόντρα στους πρώην κατόχους του τίτλου, όμως κατάφερε να πάρει μόλις ένα σετ στο σύνολο. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, πάντως σε αγώνα, όπου η ομάδα του δεν είχε ελπίδες για τη νίκη, αποκόμισε μία ξεχωριστή εμπειρία: Τέθηκε αντίπαλος με τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, έναν από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Στη φυσιολογική ήττα με 3-0 σετ πήρε πράγματα αντιμετωπίζοντας το πρώην νούμερο 1 του κόσμου, τον νικητή του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών και κάτοχο τριών μεταλλίων από Ολυμπιακούς Αγώνες.  Επίσης στο 4ο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίστηκε χτες και η Ενεμπόν, χωρίς τον Γιώργο Σταματούρο στη σύνθεσή της και νίκησε 3-0 στη Γαλλία τη γερμανική Μιλχάουζεν.

Η 4η αγωνιστική των γκρουπ είχε ανάποδα τα ίδια ζευγάρια με εκείνα που είχαν σχηματιστεί στα τέλη Οκτωβρίου για την 3η αγωνιστική. Η Έσλοβ είχε χάσει και στο Όρενμπουργκ με 3-0 και φυσικά ήταν μεγάλο αουτσάιντερ και στο εντός έδρας ματς. Ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση 2 και συνάντησε τον Οβτσάροφ. Μέτρησε τις δυνάμεις του κοιτάζοντας να παίξει το παιχνίδι του χωρίς το παραμικρό άγχος και είχε τα καλά του διαστήματα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Έσλοβ-Όρενμπουργκ 0-3:

Τρουλς Μέρεγκαρντ-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ 0-3 (6-11, 10-12, 7-11)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 0-3 (6-11, 5-11, 2-11)

Ρόμπερτ Σβένσον-Μάρκος Φρέιτας 1-3 (14-16, 12-10, 6-11, 6-11)

Στο ίδιο γκρουπ αγωνίζεται, ως γνωστόν και η γαλλική Ενεμπόν, που στο φινάλε του 1ου γύρου είχε δώσει την ευκαιρία της πρώτης συμμετοχής στον θεσμό στον συμπαίκτη του Σγουρόπουλου στον Ολυμπιακό Γιώργο Σταματούρο. Χτες βράδυ η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας κατέβαλλε στην έδρα της τη γερμανική Μιλχάουζεν με 3-0, απλά αυτή τη φορά δεν είχε στη σύνθεσή της τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών. Τα πράγματα εξελίχτηκαν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο ματς στη Γερμανία (σ.σ. τότε έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Σταματούρος), καθώς στα τέλη Οκτωβρίου είχε χάσει η Ενεμπόν με 3-0. Η πρώην ομάδα του Καλλίνικου Κρεάνγκα παρατάχθηκε χτες με τον Άλλο Λίαμ Πίτσφορντ, τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ και τον Κινέζο Σεν Πενγκ Φαν. Στη βαθμολογία έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές προηγείται η Όρενμπουργκ με 8 βαθμούς, ακολουθεί η Μιλχάουζεν με 6 και η Έσλοβ με την Ενεμπόν ισοβαθμούν στην 3η θέση με 5. Στις 29 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των γκρουπ η Ενεμπόν θα υποδεχτεί την Έσλοβ. Πολύ πιθανόν να τεθούν αντίπαλοι εκεί οι δύο Έλληνες, καθώς οι υπεύθυνοι της Ενεμπόν έχουν πει στον Σταματούρο ότι θα έχει και δεύτερη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση.

Χτες βράδυ ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική και στο 3ο γκρουπ, όπου βρίσκεται η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη. Η επικεφαλής Σααρμπρίκεν πέρασε με νίκη 3-0 από τη Δανία και την έδρα της Ρόσκιλντε. Έτσι, η γερμανική ομάδα έπιασε ξανά στην κορυφή με 7 βαθμούς την Μπογκόρια, η οποία την Πέμπτη είχε επικρατήσει με 3-2 της Ανζέ. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν τώρα το πλεονέκτημα για την κατάληψη των δύο θέσεων, που οδηγούν στα προημιτελικά. Στην 3η θέση είναι η Ανζέ με 6 βαθμούς και τελευταία η Ρόσκιλντε με 4.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.