Η Εθνική με τους 30… υπέροχους

Με τον Γιάννη Μπουρούση να αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Εθνικής ομάδας, τα «παράθυρα» εξελίχθηκαν πολύ καλά για τα ελληνικά χρώματα.

Με τον Γιάννη Μπουρούση να αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Εθνικής ομάδας, τα «παράθυρα» εξελίχθηκαν πολύ καλά για τα ελληνικά χρώματα. Ο Έλληνας ψηλός έκανε το Ασία – Ευρώπη, Πέραμα – Σαλαμίνα προκειμένου η Ελλάδα να έχει ηγέτη και τον είχε. Με τον Γιάννη λοιπόν αρχηγό, 30 παίκτες ακούμπησαν αυτή την Εθνική και πρέπει να είναι τουλάχιστον περήφανοι για τα κατορθώματά της.   

Η ιστορία των «παραθύρων» για την Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δύσκολα και με άσχημα μηνύματα. Όσο να ναι σαν Έλληνες μας κακοφαίνεται να κερδίζουμε τους Βρετανούς με την ψυχή στο στόμα (92-95) στην παράταση. Με δύο βολές του Μαργαρίτη και μια τάπα του Βασιλόπουλου στην εκπνοή. Παρόλα αυτά κρατήσαμε τη νίκη και συνεχίσαμε.

Με το Ισραήλ στο Ηράκλειο τα πράγματα ήταν σαφώς πιο εύκολα. Νίκη με 82-61 και αποτέλεσμα λογικό, αφού οι άρον – άρον διεθνείς μέσα σε λίγες μέρες έμαθαν να παίζουν μαζί και να συνεργάζονται αρμονικά. Στη δεύτερη αγωνιστική ωστόσο η Ελλάδα είχε και την συνδρομή των Καλάθη, Βουγιούκα και Θανάση Αντετοκούνμπο, αφού ο Παναθηναϊκός έδωσε άδεια να παίξουν και να βοηθήσουν.

Ακολούθησε το παιχνίδι με την Εσθονία! Τρίτη νίκη με 87-75, σε ένα ματς ωστόσο που με δεδομένη την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, η νίκη ήρθε μάλλον δύσκολα. Ο Μπουρούσης, ωστόσο, κυριάρχησε πέτυχε 21 πόντους, πήρε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα, ο Βασιλόπουλος πρόσθεσε άλλους 17 και το 3-0 έγινε.

Οι Βρετανοί αποδείχθηκαν σε κακούς δαίμονες με ευχάριστο ωστόσο φινάλε. Δεύτερο θρίλερ, στην Κρήτη αυτή την φορά νίκη με 75-70 στις λεπτομέρειες. Ο Γιάννης Αθηναίου έκανε την διαφορά. Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδι με Ισραήλ και Εσθονία η ελληνική μηχανή είχε πάρει πλέον για καλά μπροστά.

Στις 13 Σεπτέμβρη ξεκινούν τα θεωρητικά… δύσκολα. Παιχνίδι με τους Σέρβους στο Ηράκλειο. Σε παράταξη παίκτες πλέον πρώτης γραμμής (Ευρωλίγκα), όμως και πάλι ο Μπουρούσης κάνει το δικό του πάρτι..

Στην Γεωργία ο Παπανικολάου πέτυχε το νικητήριο τρίποντο και η ελληνική άμυνα άφησε άποντους τους παίκτες του Ηλία Ζούρου στο τελευταίο λεπτό. Νίκη με 86-85, στο πιο δύσκολο ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Με τους Γερμανούς δεν είχαμε πρόβλημα (92-84), για να έρθει η πρώτη ήττα από τους Σέρβους στο Βελιγράδι. Με τον Μπουρούση στην Κίνα και αρκετούς άλλους τραυματίες. Ένα παιχνίδι χωρίς σημασία για μας, που ακόμα κι εκεί ωστόσο δείξαμε (σε μικρά διαστήματα) αντίδραση και εγωισμό.

Σε αυτή την προσπάθεια έπαιξαν συνολικά 30 Έλληνες παίκτες.

Τα περισσότερα παιχνίδια είχαν οι:

Βασιλόπουλος (10)
Λαρεντζάκης (8)
Γκίκας (8)
Μπουρούσης (7),
Αθηναίου (7)
Μαργαρίτης (7)
Γιαννόπουλος (7).
 
Οι παίκτες της Ευρωλίγκας που συμμετείχαν ήταν οι:

Αντετοκούνμπο (5)
Μίτογλου (5)
Καλάθης (3)
Μάντζαρης (3)
Παπανικολάου (2)
Σλούκας (2)
Παπαπέτρου (2)
Παπαγιάννης (2)
Βουγιούκας (1).
 
Από το ΝΒΑ έχει παίξει μόνο ο Ντόρσι δύο παιχνίδια.

Τις περισσότερες συμμετοχές σαν ομάδα τις είχαν οι:

Προμηθέας Πάτρας:

Γκίκας (8 ματς)
Κατσίβελης (5 ματς)
Σαλούστρος (4 ματς)
Τσαϊρέλης (2 ματς)
Κασελάκης (1ματς)   
 
ΠΑΟΚ

Αθηναίου (7 ματς)
Μαργαρίτης (7 ματς)
Κόνιαρης (4 ματς)
Χρυσικόπουλος (2 ματς)
 
ΑΕΚ

Λαρεντζάκης (8 ματς)
Γιαννόπουλος (7 ματς)
Σάκοτα (4 ματς)
 
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Βασίλόπουλος (10 ματς)
Μουράτος (1 ματς)
 
ΑΡΗΣ

Μποχωρίδης (5 ματς)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Μαυροειδής (5 ματς)

ΛΑΥΡΙΟ

1. Λούντζης (2 ματς) 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.