Σταφυλίδης: «Οικογένεια για μένα ο ΠΑΟΚ»

Τι δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης στον γερμανικό Τύπο για τον παραγωνισμό του από την Άουγκσμπουργκ και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Τι δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης στον γερμανικό Τύπο για τον παραγωνισμό του από την Άουγκσμπουργκ και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής αριστερός μπακ έχει χάσει την θέση του στη γερμανική ομάδα από τον Φίλιπ Μαξ, αλλά όπως είπε στην Αugsburger Αllgemeine, ο σύλλογος θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι. Ο ίδιος εμφανίζεται απρόθυμος, αλλά δεν αποκλείει τίποτα. Αναλυτικά:

Για το πότε έπαιξε τελευταία φορά με την Άουγκσμπουργκ
: «Δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες. Νομίζω ότι ήταν απέναντι στη Μπάγερν, πρέπει να ήταν πριν από ένα χρόνο».

Για τον τραυματισμό του στα πλευρά τον περασμένο Μάρτιο:
«Έσπασα ένα πλευρό παίζοντας με την Εθνική ομάδα. Έπρεπε να μείνω εκτός για τρεις – τέσσερις εβδομάδες, μετά ένιωσα καλύτερα, όμως φταρνίστηκα στο ξενοδοχείο και το πλευρό έσπασε και πάλι. Έτσι πέρασαν τρεις μήνες για να γίνω και πάλι καλά. Επέστρεψα το καλοκαίρι στην Άουγκσμπουργκ, ξεκίνησα δύο εβδομάδες νωρίτερα αλλά είχα μυικούς τραυματισμούς ξανά και ξανά. Προπονούμαι κανονικά μόλις τους τελευταίους δύο μήνες».

Για το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στην Άουγκσμπουργκ:
«Για μένα ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος. Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέπτης του ποδοσφαιριστή. Είναι εύκολο να λες ότι είσαι ο καλύτερος, αλλά πρέπει να το δείχνεις στο γήπεδο. Εγώ μπορώ να το δείχνω μόνο στην προπόνηση και είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Ίσως μία μέρα πάρω την ευκαιρία μου. Πέρσι ήμουν θυμωμένος κάθε μέρα και αναρωτιόμουν γιατί να κάνω τον κόπο να προπονηθώ. Φέτος είπα στν εαυτό μου ”Στάφι, προπονήσου καλά, μην δημιουργείς προβλήματα, σκέψου θετικά κάθε μέρα. Δεν έκανες κάτι λάθος, δεν είναι δικό σου πρόβλημα”. Αν με εμπιστευτεί ο προπονητής ας το κάνει, αν όχι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Για το πώς τον αντιμετωπίζει ο προπονητής Μάνουελ Μπάουμ: 
«Καταλαβαίνει την κατάσταση και πώς νιώθω. Το βλέπει, αλλά ξέρω κι εγώ ότι είναι δύσκολο για τον κόουτς. Ο Φίλιπ Μαξ παίζει καλά και είναι δύσκολο να τον αλλάξει».

Για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση:
«Είμαι σκληρό παιδί. Δεν μου αρέσει όταν όλοι έρχονται και μου λένε ότι όλα θα πάνε καλά. Ας με αφήσουν ήσυχο ή να μιλήσουν για κάτι άλλο. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Η οικογένειά μου με ξέρει και γι’ αυτό δεν μιλάμε τόσο συχνά για την κατάστασή μου. Για μένα είναι πολύ δύσκολο, όλοι μου λένε πόσο ευχαριστημένοι είναι από μένα γιατί δίνω πάντα το 100% και ότι πρέπει να κάνω υπομονή. Όμως δεν παίζω».

Για το γεγονός ότι η Άουγκσμπουργκ θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι:
«Θέλω να είμαι ειλικρινής, υπάρχουν συζητήσεις με τον γενικό διευθυντή Στέφαν Ρόιτερ. Η Άουγκσμπουργκ θέλει να υπογράψω νέο συμβόλαιο, αλλά νομίζω ότι δεν είναι η σωστή στιγμή να συζητήσω γι’ αυτό. Έχουμε μία δύσκολη κατάσταση με την ομάδα τώρα και θέλω να επικεντρωθώ στη δουλειά μου γιατί πρέπει κάτι να κάνουμε. Δεν μας αξίζει η θέση μας στη βαθμολογία γιατί παίζουμε καλά».

Για το αν θα πήγαινε κάπου δανεικός τον Ιανουάριο:
«Εξαρτάται από πολλά, από την ομάδα, πώς θα είμαι το χειμώνα, τι επιλογές θα έχω. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα μείνω έως το καλοκαίρι αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο».

Για το αν θα επέστρεφε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος:
«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ένας σύλλογος για μένα, είναι περισσότερο οικογένεια».

Για το προσεχές ματς με την παλιά του ομάδα Μπάγερ Λεβερκούζεν:
«Δεν έχω πλέον φίλους εκεί, αλλά έχω καλές σχέσεις με τα παιδιά. Η Λεβερκούζεν μου έδωσε την ευκαιρία να πάω από την Ελλάδα στη Μπουντεσλίγκα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο για μένα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.