Κόντης: «Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα πληρώσουμε»

Για όλες τις εξελίξεις στον Αρη, την αποχή των ποδοσφαιριστών και την προσφυγή που κατέθεσε ο Κάρλος Τόχα, τοποθετήθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης.

Για όλες τις εξελίξεις στον Αρη, την αποχή των ποδοσφαιριστών και την προσφυγή που κατέθεσε ο Κάρλος Τόχα, τοποθετήθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης. Ο τελευταίος μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης: «Συζητούμε με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θεώρησαν ότι έπρεπε να κάνουν απεργία, αλλά νομίζω ότι δεν κερδίζεις κάτι απέχοντας. Πιστεύω ότι με τις συζητήσεις που κάνουμε θα καταλήξουμε στο ποσό για το διακανονισμό με τους πρώην και νυν παίκτες για την αδειοδότηση.  Υπόσχεση για μας είναι ότι πρέπει να γίνουν διεργασίες και να μπουν τα χρήματα στην Ελλάδα, με τον τρόπο που τα φέρνουμε. Πρέπει να μπουν νόμιμα, υπάρχουν συμβάσεις και απαιτούν χρόνο, δεν ανοίγεις βρύση για να πέσουν χρήματα. Δεν κάνουν όλοι την απεργία 4-5 παίκτες δε θέλουν να προπονηθούν και γίνεται μετά γενικά.  Όποτε θα είμαστε έτοιμοι, θα πληρώσουμε. Κι εμεί πιεζόμαστε, γιατί έχουμε την αδειοδότηση στο τέλος του μήνα.  Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πειστούν οι παίκτες, είναι μεγάλα παιδιά και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, όταν φτάσουμε στη συνολική συμφωνία θα πάρουν τα χρήματα. Για να καταλήξουμε λοιπόν, οι παίκτες έχουν το δίκιο, διότι έχουν καθυστέρηση στις πληρωμές τους, όμως δεν κερδίζουν κάτι κάνοντας απεργία. Η διοίκηση ασχολείται για να πάρει την αδειοδότηση και θα την πάρει, αντίθετα από άλλες ομάδες που θα έχουν πρόβλημα. Ο Άρης θα έχει ένα καλύτερο μέλλον απ? ότι έχει τώρα».

Για τις τελευταίες κινήσεις που θα φέρουν χρήματα από το εξωτερικό υπογράμμισε:

«Πρέπει να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες και με την ανάθεση του μάνατζμεντ, για να μπουν τα χρήματα νόμιμα. Για να πληρωθούν οι παίκτες θα το κάνουμε τελείως νόμιμα και οι παίκτες θα πάρουν τα χρήματά τους. Έπρεπε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις από το παρελθόν και αναγκαστικά οι παίκτες περιμένουν»

Στο ερώτημα για το αν δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία και δεν έρχονταν τα χρήματα από το εξωτερικό, τι θα έκανε η ΠΑΕ Άρης, είπε:

«Τα πάντα είναι θέμα ρευστότητας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρευστότητα. Αν δεν υπήρχε η συμφωνία, θα είχαμε δύο δρόμους: Θα λέγαμε, θέλετε να τα χάσετε τελείως ή να κάνουμε διακανονισμούς; Εγώ θα έκανα διακανονισμούς,. Εμείς όμως τώρα βρίσκουμε και χρήματα για να γίνεται αυτό ταυτόχρονα».

Για την προσφυγή που κατέθεσε ο Κάρλος Τόχα τόνισε:

«Υπάρχει η περίπτωση της εξωδικαστικής συνεννόησης, αλλά ο κάθε άνθρωπος σκέπτεται διαφορετικά. Αν αρχίζουν να κάνουν προσφυγές οι παίκτες θα διαλύσουν και οι ομάδες. Εγώ ξέρω ομάδες που χρωστούν τα διπλάσια από τον Άρη και δεν κάνουν προσφυγές. Έχει να κάνει με τον τρόπο που τους προσεγγίζουν μάνατζερ και δικηγόροι και τους πιέζουν για να μην έχουν εμπιστοσύνη σε όσα τους λέει η διοίκηση. Η Θεσσαλονίκη είναι πιο ευάλωτη σε αυτά. Ο πιο σημαντικός τρόπος για να το αντιμετωπίσεις είναι να έρθεις σε συμβιβασμό με τους παίκτες ή να τους πληρώνεις. Εγώ δεν είμαι διοίκηση, αλλά αν ήμουν δε θα πλήρωνα τόσο μεγάλα ποσά στην Εφορία και θα πλήρωνα τους παίκτες. Δεν μπορεί ο Άρης να έχει δώσει επτά εκατομμύρια στην Εφορία και άλλοι ένα. Δεν υπάρχει ισονομία στην Ελλάδα. Βαφτίζουμε μια ομάδα με διοίκηση πρωτοδικείου και πληρώνει μόνο τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Είναι αθέμιτο αυτό. Αν είχαμε βέβαια και το 1 εκατομμύριο ευρώ από τον ΟΠΑΠ, ίσως να μην έκαναν απεργία οι παίκτες. Δώσαμε και 570 χιλιάρικα στη Λίγκα, δίνουμε και 10% στην Αστυνομία και καθαρά από τα τηλεοπτικά παίρνουμε 2 εκατομμύρια. Μέχρι και στη Μάλτα δίνουν τα ίδια λεφτά που δίνει η Ελλάδα για τα τηλεοπτικά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.