Οι αλλαγές τον έστειλαν… κορυφή (vid)

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία 12 λεπτά πέτυχε τρία γκολ και έκαμψε την αντίσταση της Ξάνθης, "σκαρφαλώνοντας" ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία 12 λεπτά πέτυχε τρία γκολ και έκαμψε την αντίσταση της Ξάνθης, “σκαρφαλώνοντας” ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Μαρίνο, αριστερά τον Σπυρόπουλο και στο κέντρο της άμυνας τους Σαριέγκι και Μπιάρσμιρ. Στα χαφ οι Βιτόλο και Σιμάο, δεξιά ο Ζέκα, αριστερά ο Μαυρίας και πίσω από τον προωθημένο Τοτσέ ο Κλέιτον.


Αντίθετα ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την Ξάνθη ως εξής: Ο Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μπέρτος, αριστερά ο Εντιμάρ και στο κέντρο της άμυνας οι Στάσιακ και Κομεσιδης. Στα χαφ οι Βασιλακάκης και Φλίσκας, δεξιά ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Πόι και πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι ο Μάνταλος.


Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ήταν εμφανής η προσπάθεια και των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ενώ από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκαν στο ματς με πρόθεση να δώσουν χώρο στους αντιπάλους τους και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.


Τουλάχιστον μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στην αναμέτρηση, αυτή που έδειξε πως πέτυχε τον στόχο της ήταν η Ξάνθη, καθώς και δεν απειλήθηκε από τον Παναθηναϊκό και προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνά του, με τον Καρνέζη να εχει αρκετή δουλειά σε αυτό το διάστημα.


Ο Παναθηναϊκός σε όλο το πρώτο ημίχρονο έδειξε την διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ψάξει με υπομονή να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Φυσικό ακόλουθο αυτού του τρόπου ανάπτυξης, ήταν να έχει καθολική υπεροχή η ομάδα του Φερέιρα με απόλυτη κατοχή της μπάλας, ενώ αυτή του Ουζουνίδη αρκέστηκε στο κλείσει τους διαδρόμους και να κρατήσει μακριά από τα καρέ του Βιβιανί τους πράσινους.


Στην επανάληψη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, έριξε στον αγώνα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, προκειμένου να βρει από αυτόν, τον παίκτη που θα μπορούσε με προσωπική ενέργεια να κινηθεί κάθετα προς την αντίπαλη εστία και με τις διεισδύσεις του να δημιουργήσει και κενούς χώρους για τον ίδιο, αλλά και για τους συμπαίκτες του.


Παράλληλα πέρασε στο ματς και τον Πετρόπουλο προκειμένου να βάλει έναν ακόμα παίκτη μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στόχος του να απασχοληθούν οι αμυντικοί προκειμένου να μπορέσουν να κινηθούν πιο άνετα οι μέσοι. Από την άλλη πλευρά, τίποτα δεν άλλαξε στην διάταξη της Ξάνθης, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να θεωρεί πως οι παίκτες του είχαν διαχειριστεί απόλυτα σωστά την αναμέτρηση.


Τελικά αυτός που βγήκε κερδισμένος από τις επιλογές του, ήταν δίχως άλλο ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είδε τον Χριστοδουλόπουλο την κρίσιμη στιγμή να “χορεύει” όλη την αντίπαλη άμυνα και να στέλνει την μπάλα προς τα δίχτυα. Ενα γκολ που δεν χρεώνεται σε αυτόν, μόνο και μόνο γιατί ο Τοτσέ του το “έκλεψε” και πρόλαβε να στείλει αυτός την μπάλα στα δίχτυα, πριν αυτή περάσει την γραμμή.


Ο Φερέιρα όμως ευτύχησε να δει και έναν ακόμα ποδοσφαιριστή του, τον οποίο πέρασε στο παιχνίδι για να του αλλάξει την όψη, τον Καραγκούνη να σκοράρει με απευθείας χτύπημα φάουλ. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του διεθνή παίκτη την φετινή περίοδο. Το… κρεσέντο στις επιτυχημένες αλλαγές για τον Φερέιρα συνεχίστηκε και με τον Πετρόπουλο, ο οποίος πέτυχε και αυτός το πρώτο του φετινό γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με τον Παναθηναϊκό παράλληλα να φτάνει στην δέκατη συνεχόμενη νίκη στην έδρα του και φυσικά να παίρνει και πάλι το προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα.


Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη έδειξε όλα τα καλά στοιχεία που έχει δείξει από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος και θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι από το συγκεκριμένο ματς, εάν οι παίκτες της ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση έχει αφήσει υποσχέσεις για το μέλλον και η καλή της εικόνα δεν χάλασε παρά την κακή απόδοση των τελευταίων λεπτών που έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να φτάσει στο άνετο 3-0.

Γήπεδο: “Σπύρος Λούης”, ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αρετόπουλος
Βοηθοί: Γκάγκας, Γουργιώτης


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Βιτόλο, Τοτσέ, Ζεκά, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Σιμάο, Σπυρόπουλος, Μαυρίας, Κλέιτον


Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Στάσιακ




):


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.