Βλάχος: «Καλή προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς η τελική φάση του World League»

Διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως αναμενόταν άλλωστε, αποδείχθηκε το χθεσινό ματς της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών με τη Γεωργία στην Τιφλίδα, για τα προκριματικά του World League.

Διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως αναμενόταν άλλωστε, αποδείχθηκε το χθεσινό ματς της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών με τη Γεωργία στην Τιφλίδα, για τα προκριματικά του World League.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 15-8, έφτασε τις πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουγγαρία, στις 10/5 στο Ζέντες, όπου της αρκεί να υπερασπιστεί το υπέρ της 12-8 του πρώτου αγώνα για να πάρει την πρώτη θέση και το «εισιτήριο» για τα τελικά.

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη χθεσινή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, όμως έχει ήδη ξεχάσει το ματς με τη Γεωργία και επικεντρώνεται στις επόμενες υποχρεώσεις της εθνικής, αποκορύφωμα των οποίων βεβαίως θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Απέναντι στη Γεωργία πήραμε μια αναμενόμενη νίκη. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει και καλύτερα από αγωνιστικής άποψης. Η ουσία είναι ότι διατηρηθήκαμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας και την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην τελική φάση απέναντι στην Ουγγαρία, η οποία είναι ικανή για όλα και την περιμένουμε δυνατή» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Στο παιχνίδι αυτό θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και ενόψει των Ολυμπιακών, καθώς θα είμαστε στον ίδιο όμιλο. Δεν έχουμε προκριθεί ακόμα στην τελική φάση, ώστε να μιλήσουμε για τις βλέψεις μας στο World League, και περιμένουμε κιόλας να δούμε ποιες άλλες ομάδες θα προκριθούν. Ουσιαστικά, η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα πολύ καλό τεστ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια καλή προετοιμασία, καθώς, εάν προκριθούμε στην τελική φάση, θα αντιμετωπίσουμε κορυφαίες ομάδες και θα δοκιμαστούμε ενόψει του μεγάλου ραντεβού».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Χρήστος Αφρουδάκης, τόνισε: «Σε ό,τι αφορά το χθεσινό παιχνίδι, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν σαφής και δεν επιδέχεται ιδιαίτερη κριτική ο αγώνας. Ωστόσο, εμείς δεν πιάσαμε το στάνταρ της απόδοσής μας, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι συγκεντρωθήκαμε και προπονηθήκαμε μαζί μόλις μία ημέρα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με την Ουγγαρία, γνωρίζουμε ότι οι Ούγγροι κατέβασαν μια πολύ νεανική ομάδα απέναντι στη Ρουμανία και παρ’ όλα αυτά ήταν καταιγιστικοί. Η Ουγγαρία είναι μία ομάδα με τεράστια παράδοση στο πόλο και η πρόκριση στην τελική φάση του World League ουσιαστικά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική απέναντί της. Σίγουρα έχουμε ένα πλεονέκτημα λόγω του αποτελέσματος στην Πάτρα, όμως οι Ούγγροι χρειάζονται τεράστια προσοχή και σεβασμό. Εμείς θέλουμε την πρόκριση στην τελική φάση, αλλά είτε προκριθούμε είτε όχι -που μακάρι να προκριθούμε-, ο μεγάλος στόχος παραμένει φυσικά η καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο προπονητής και η Ομοσπονδία έχουν προνοήσει για παν ενδεχόμενο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα πλάνο για τα πάντα. Νομίζω πως, όσο πιο πολλά παιχνίδια δώσουμε πριν την Ολυμπιάδα, τόσο καλύτερα θα “δέσει” η ομάδα και θα προπονηθούμε μέσα από αυτά στην τακτική και τη φυσική κατάσταση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.