Η ουσία κάνει τη διαφορά

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει για το στοιχείο που χαρακτηρίζει την ΑΕΚ, για τα σταθερά βήματα του Πογέτ και τον Γιάννη Ανέστη.

Πέμπτη νίκη στη σειρά και μάλιστα τρίτη μακριά από το Ολυμπιακό στάδιο για την ΑΕΚ. Αν αυτό δεν αποτελεί βελτίωση για μια ομάδα που σε όλο τον α’ γύρο είχε μόλις δύο εκτός έδρας επιτυχίες, κόντρα στη Βέροια και τον Πανθρακικό, τότε τι είναι; Η Ένωση δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα, ούτε ο Πογέτ έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι. Αυτό που κατάφερε ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας την ουσία. Αν συνδυάζεται με θέαμα, τότε τόσο το καλύτερο. Αν όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ουσία μετράει. Το γκολ. Αυτά δίνουν τις νίκες, αυτά προσθέτουν βαθμούς. Στα Γιάννενα η ΑΕΚ είχε εννιά τελικές και μόνο οι πέντε απ’ αυτές στην εστία του Βελλίδη. Τις δύο τις έκανε γκολ και όπως αποδείχθηκε αρκούσαν για να συνεχιστεί το νικηφόρο σερί.

Φυσικά για να φτάσουμε στη νίκη της Ένωσης, αναμφισβήτητα για μένα πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο Γιάννης Ανέστης. Το πέναλτι που πιάνει, ιδιαίτερα στο χρονικό σημείο που συνέβη, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου αποτέλεσε το “κλειδί” για την εκτός έδρας επιτυχία. Όπως είπε μάλιστα στο φινάλε του ματς στην κάμερα των καναλιών novasports, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει 2/2 πέναλτι στους δύο τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, αφού μαζί με τον προπονητή του είχαν “διαβάσει” καλά τις στημένες φάσεις των αντιπάλων. Η δουλειά που κάνει καθημερινά με τον Κώστα Καμπόλη είναι εμφανέστατη και δικαιώνει τόσο τον Έλληνα τερματοφύλακα όσο και τον προπονητή του. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω απ’ αυτόν και (μέσω του Ανέστη) δικαιούται το δικό του μερίδιο επιτυχίας.

Αυτό που δεν έχει ακόμα η ΑΕΚ στο παιχνίδι της είναι η διάρκεια. Σε ορισμένα χρονικά διαστήματα κάθε αγώνα παίζει καλό ποδόσφαιρο, κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Υπάρχουν όμως και αρκετές στιγμές που είτε κλείνεται πίσω δίνοντας χώρο στον αντίπαλο, είτε αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Πογέτ δείχνει να το δουλεύει όλο και περισσότερο. Πάει βήμα – βήμα κι αυτό είναι καλό, γιατί η ομάδα δείχνει συνεχώς όλο και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Το αν θα καταφέρει να αυξήσει το χρονικό διάστημα που βγάζει στο γήπεδο την εικόνα που θέλει, είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει. Το σίγουρο είναι ότι αν διατηρήσει το στοιχείο της “ουσίας”, τότε ο στόχος θα επιτευχθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.