Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για το φαινομενικά πιο απλό βήμα της ΑΕΚ προς τον τίτλο, το οποίο όμως εξελίχθηκε σε άκρως σημαντικό.

Η αλήθεια είναι ότι πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, για διάφορους λόγους οι περισσότεροι περίμεναν ένα πιο άνετο πέρασμα της Ένωσης από τα Χανιά. Η εμφανέστατη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων αποτελούσε άλλωστε τον βασικό λόγο, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός. Η έλλειψη κινήτρου από τους παίκτες του Χατζηνικολάου, αφού η ομάδα τους είχε ήδη υποβιβαστεί, αλλά και το γεγονός ότι ο Δικέφαλος έψαχνε ένα ακόμα τρίποντο για να “αγγίξει” την κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελούσαν ορισμένους επιπλέον λόγους.

Τι είδαμε όμως στα Περιβόλια; Τους “κιτρινόμαυρους” να αγγίζουν ποσοστό 90% στην κατοχή μπάλας, αλλά να δημιουργούν λίγες ευκαιρίες για γκολ, αφού οι γηπεδούχοι έδιναν την εντύπωση ότι δεν είχαν σκοπό να βγουν από το δικό τους μισό γήπεδο. Φυσικά το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δε θα δικαιολογούσε την παραμικρή βαθμολογική απώλεια για την ΑΕΚ, αφού είναι απολύτως λογικό οι ομάδες επιπέδου Πλατανιά να αντιμετωπίσουν την Ένωση μ’ αυτό τον τρόπο κι αυτό δεν αποτελεί μομφή για την κρητική ομάδα. Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και είναι δεδομένο ότι θα το ξναδούμε στο μέλλον.

Ειδικά στο β’ ημίχρονο η Ένωση έπαιξε με τη φωτιά και δεν κάηκε χάρη στο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από το α’ σαρανταπεντάλεπτο. Του πολυτιμότερου, κατά την ταπεινή μας άποψη, ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν. Δίχως να μειώνεται η υπερπροσπάθεια των υπολοίπων, αφού το μυστικό του Δικεφάλου είναι το σύνολο, η παρουσία του Λάζαρου μόνο ως καταλυτική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Γι’ αυτό και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, προς το παρόν, όχι μόνο δεν έχει επισφραγιστεί η παραμονή του στην ομάδα, αλλά οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν τεράστια απόσταση μεταξύ τους. Όλα αυτά όμως στην ώρα τους, αφού αυτή τη στιγμή για την Ένωση προέχει η επιστροφή στους τίτλους.

Επειδή όμως πλησιάζουμε προς το φινάλε του “μαραθωνίου” των 30 αγωνιστικών, είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ, έστω κι έτσι πέτυχε τον στόχο της. Πήρε τους τρεις βαθμούς που είχε άμεση ανάγκη για να φτάσει πλέον έναν βαθμό πριν την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου (αν φυσικά δεν προκύψει κάποια ανατροπή στις δικαστικές αίθουσες). Ακόμα όμως κι αυτός ο τρόπος με τον οποίο επικράτησε η Ένωση του Πλατανιά, έχει τη σημασία του. Οι μεγάλες ομάδες άλλωστε καλούνται να βρίσκουν λύσεις για να παίρνουν τη νίκη ακόμα και στις κακές βραδιές, με τους “κιτρινόμαυρους” να αποδεικνύουν στην Κρήτη ότι, έστω και χωρίς να θέλξουν με την απόδοσή τους, ξέρουν πως να νικούν με απώτερο στόχο φυσικά την κατάκτηση του τίτλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.