Τρι-γκινί (video)

Ο Νικολά Ντιγκινί με χατ τρικ οδήγησε τον Ατρόμητο στο 4-1 επί του Πλατανιά, με το οποίο η ομάδα του Περιστερίου "σφράγισε" και μαθηματικά την κατάκτηση της τέταρτης θέσης της Σούπερ Λιγκ.

Ο Νικολά Ντιγκινί με χατ τρικ οδήγησε τον Ατρόμητο στο 4-1 επί του Πλατανιά, με το οποίο η ομάδα του Περιστερίου “σφράγισε” και μαθηματικά την κατάκτηση της τέταρτης θέσης της Σούπερ Λιγκ.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που οι “κυανόλευκοι” σημείωσαν τέσσερα γκολ, κάτι που είχαν να κάνουν στο πρωτάθλημα από τις 30 του περασμένου Απριλίου, όταν είχαν νικήσει με το ίδιο σκορ και πάλι τον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων φαίνεται ότι “ταιριάζει” τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος είχε πετύχει σε εκείνο το 4-1 δύο γκολ.

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-4-2 του Κάναντι, στα γκολπόστ ήταν ο Γιαννιώτης και στην άμυνα οι Σάκιτς (δεξιά), Κιβρακίδης μπακ και οι Ρισβάνης, Χατζηισαΐας στόπερ. Μάντσον και Ούμπιντες ήταν οι δύο στον άξονα, ο Μπρούνο δεξιά και ο Γιαννούλης αριστερά στη μεσαία γραμμή και ο Ουάρντα με τον Ντιγκινί συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Χατζηνικολάου από την άλλη, προτίμησε το 4-3-3, με τον Κασωτάκη τερματοφύλακα και τους Ουές, Βάντερσον, Ντικαμονά, Σινγκ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ο Πατράλης είχε ρόλο κόφτη, με τους Στανισάβλιεβιτς, Αγγελόπουλο εσωτερικούς χαφ και τους Ουντότζι, Ενσικουλού, Κασάλιτσα τριάδα στην επίθεση.

Ήθελε το… μισάωρο του

Ο Ατρόμητος πήρε με το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, αλλά άργησε να γίνει απειλητικός για την εστία του Κασωτάκη. Κάποιες στημένες φάσεις δεν έφεραν κίνδυνο στον τερματοφύλακα του Πλατανιά, ο οποίος για το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης κράτησε ουσιαστικά ανενόχλητος απαραβίαστη την εστία του.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ωστόσο, ο Ντικαμονά ανέτρεψε τον Ουάρντα στην περιοχή, ο Ούμπιντες δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έβαλε τους “κυανόλευκους” μπροστά στο σκορ.

Το “κλείδωσε” γρήγορα

Στην επόμενη αξιόλογη φάση μάλιστα, οι Περιστεριώτες κατάφεραν και να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να βάλουν γερές βάσεις για την κατάκτηση του “τριπόντου”. Ο Ουάρντα έκανε γλυκιά σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Ντιγκινί ανενόχλητος και από απόσταση αναπνοής δε δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν ανταμείψει από νωρίς τον κόσμο τους. Το κλίμα στις εξέδρες ήταν ούτως ή άλλως εορταστικό, αφού ο Ατρόμητος “σφράγιζε” την τέταρτη θέση, ενώ η ατμόσφαιρα έγινε ακόμη πιο θερμή, όταν στην ανάπαυλα βραβεύτηκε η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου, που έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο στην Α2 και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Σε ανάλογο τέμπο

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος είχε την μπάλα και αφού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, βρήκε τελικά τον τρόπο να σκοράρει άλλες δύο φορές.

Στο 57′ ο Βάντερσον απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας μετά από σουτ του Γιαννούλη, ενώ στο 59′ ο Ντιγκινί άδειασε έναν αντίπαλο στην περιοχή, αλλά από πλεονεκτική θέση πλάσαρε πάνω στον Κασωτάκη.

Γαλλική υπόθεση

Στο 67′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ουές και από το φάουλ που έκανε, ξεκίνησε το τρίτο γκολ. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε συρτά, ο Ντιγκινί με τακουνάκι άλλαξε οριακά πορεία και ο Κασωτάκης που αιφνιδιάστηκε, στην προσπάθειά του να αποκρούσει, έστειλε την μπάλα στην εστία του.

Αφού στο 74′ ο Γιαννούλης αστόχησε με σουτ από θέση για γκολ και ανενόχλητος, στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντιγκινί ολοκλήρωσε το χατ τρικ, όταν μετά από γύρισμα του νεαρού μπακ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ουντότζι με κοντινό σουτ στο 84′ μετά από εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, σκοράροντας κόντρα σε μία από τις πρώην ομάδες του.

Ατρόμητος (Κάναντι, 4-4-2): Γιαννιώτης – Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης – Μπρούνο, Μάντσον (79′ Νάτσος), Ούμπιντες, Γιαννούλης – Ουάρντα (82′ Κυριακίδης), Ντιγκινί (79′ Κωτσόπουλος)

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου, 4-3-3): Κασωτάκης – Ουές, Βάντερσον, Ντικαμονά, Σινγκ (75′ Σάαντο) – Στανισάβλιεβιτς, Πατράλης (55′ Μάλσα), Αγγελόπουλος – Ουντότζι, Κασάλιτσα (80′ Ζίκο), Ενσικουλού 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.