Ημίθεος! (video)

Με παλικαρίσιο γκολ του Λεοζίνιο και πάθος... άλλων δεκαετιών ο Ηρακλής νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ανάγκασε τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον χειροκροτήσουν στο φινάλε.

Με παλικαρίσιο γκολ του Λεοζίνιο και πάθος… άλλων δεκαετιών ο Ηρακλής νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ανάγκασε τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον χειροκροτήσουν στο φινάλε. Ο “γηραιός” νίκησε για πρώτη φορά μετά το 2003 στην έδρα των “ασπρόμαυρων” και έβαψε “μπλε” το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Για ένα ημίχρονο, το πρώτο, αυτό πρόσφερε κακό θέαμα σε όσους το παρακολούθησαν. Στο δεύτερο, όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να ανοιχτεί και ο Ηρακλής βρήκε τον τρόπο να τον “σκοτώσει”.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-2-3-1 του Τούντορ, ο Βελλίδης ήταν στην εστία και οι Κίτσιου, Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τζαβέλλας από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Τσίμιροτ και Κάτσε ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Σάμπο, Πέλκας, Λέοβατς συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μπερμπάτοφ.

Παρόμοια διάταξη και από τον Παπαδόπουλο, με τον Περνίς στο τέρμα, τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Σαραμαντά μπακ και τους Ζιαμπάρη, Μπαρτολίνι στόπερ. Καρασαλίδης, Κυριακίδης ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Μπουλούτ, Τσιλιανίδη στις πτέρυγες και τον Λεοζίνιο πίσω από τον Βέλλιο, ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Θα ξεχαστεί γρήγορα
Το πρώτο μισό της αναμέτρησης στην Τούμπα ίσως να έχει ξεχαστεί… κιόλας απ’ όσους το παρακολούθησαν. Το παιχνίδι περιορίστηκε στον χώρο του κέντρου, με διαδοχικά λάθη και από τις δύο πλευρές.

Οι δύο ομάδες έδειχναν να μην έχουν διάθεση να γίνουν απειλητικές επιθετικά και μόνο μία φάση μπορεί να σημειωθεί ως αξιόλογη. Στο 39′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπερμπάτοφ έκανε τη σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Άλλο παιχνίδι
Ο Τούντορ αντικατέστησε αναγκαστικά τον Λέοβατς με τον Μυστακίδη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά άφησε σε ολόκληρο το 90λεπτο τον Σάμπο, ο οποίος κατάφερε να ξεχωρίσει με τα λάθη του από μια ούτως ή άλλως κακή προς μέτρια ομάδα. Οι “ασπρόμαυροι” έδειξαν τη διάθεση να πιέσουν τους φιλοξενούμενους στα πρώτα λεπτά, αλλά κάποια σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησαν δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η αλήθεια μάλλον είναι ότι ο ΠΑΟΚ έπεσε στην παγίδα του Ηρακλή. Ο “γηραιός” χτύπησε στις αντεπιθέσεις και έβγαζε πραγματικά φωτιές. Μπορεί στο 59′ ο Βελλίδης να σταμάτησε τον Βέλλιο σε τετ α τετ, αλλά στο 73′ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Μπ-λεοζίνιο
Ο Βέλλιος σήκωσε την μπάλα στην κόντρα για τον Λεοζίνιο κι αυτός αφού την κατέβασε έξω από την περιοχή, άδειασε Τζαβέλλα, Χατζηισαΐα και με δεξί πλασέ την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα.

Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Πέλκας είχε σημαδέψει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού σε τετ α τετ στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο τραυματισμός του Μπερμπάτοφ και η αναγκαστική αλλαγή του στο 79′ άφησαν την ομάδα του Τούντορ σε συνδυασμό με την απουσία του Αθανασιάδη, χωρίς καθαρό σέντερ φορ στα κρίσιμα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου (64’ Χαρίσης), Τζαβέλλας, Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τσίμιροτ, Κάτσε, Πέλκας, Λέοβατς (46’ Μυστακίδης), Σάμπο, Μπερμπάτοφ (79’ Γκολάσα) 

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62΄ Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (79’Πουρτουλίδης), Μπουλούτ (89’ Λουκίνας), Βέλλιος 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.