Ο Αθανασιάδης “λύτρωσε” τον ΠΑΟΚ (video)

Με πέναλτι του Αθανασιάδη στο 68' ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Πλατανιά με 1-0 και έμεινε μόνος τρίτος στο βαθμολογικό πίνακα.

Με πέναλτι του Αθανασιάδη στο 68′ ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Πλατανιά με 1-0 και έμεινε μόνος τρίτος στο βαθμολογικό πίνακα. Η νίκη δεν ήρθε με καλή εμφάνιση για το “δικέφαλο του βορρά”, με τον κόσμο στο τέλος να αποδοκιμάζει. Οι Κρητικοί στο τέλος πίεσαν για να ισοφαρίσουν, χωρίς ωστόσο να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 1-1. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια, αλλά οι παίκτες του Παράσχου τις περισσότερες τελικές σε ένα ματς που στο πρώτο μέρος οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, αλλά στην… επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε και μετά το τέρμα του Αθανασιάδη είχαμε περισσότερες αξιόλογες φάσεις. 

Ο Τούντορ χρειάστηκε να… σπαταλήσει τις πρώτες δύο αλλαγές του, καθώς Κωνσταντινίδης και Ολσεν αποχώρησαν τραυματίες…

Ανούσια κυκλοφορία…

Είχαν διάθεση, προσπαθούσαν να γίνουν… επικίνδυνοι επιθετικά, αλλά δεν μπορούσαν. Αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και για τις δύο ομάδες. Ο μεν ΠΑΟΚ είχε στηρίξει το παιχνίδι του στην ταχύτητα του Μακ, με τον Σλοβάκο να έχει την καλύτερη στιγμή του στου 12′, όμως η προσπάθεια του δεν ολοκληρώθηκε. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν ανούσια την μπάλα. Οι… οργανωμένες επιθέσεις έβρισκαν πάντα σε ετοιμότητα τους αμυντικούς του Πλατανιά, οι οποίοι μία φορά δεν μπόρεσαν να… ανταποκριθούν στις περιστάσεις. Ηταν η φάση του 20′ όταν ο Πέλκας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Αθανασιάδη, όμως το πόδι του Βάντερσον δεν επέτρεψε στον διεθνή άσο να πανηγυρίσει το 1-0. 

Το σύνολο του Παράσχου είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Προσέχοντας τα μετόπισθεν επιδίωκε με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Ολσεν, χωρίς να το καταφέρει, εκτός από μία φορά. Στο 38′ ο Αποστολόπουλος έβγαλε την κάθετη μπαλιά, με τον Μαλεζά να διώχνει σωτήρια με τάκλιν προ του Μιλούνοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ το γκολ, ο Πλατανιάς την πίεση…

Αν και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα παρέμεινε ίδια με αυτή του πρώτου 45λεπτου, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό το γκολ του Αθανασιάδη στο 68′. Ο Τζαβέλλας “κέρδισε” πέναλτι από τον Γκνιάτιτς και ο Ελληνας επιθετικός με πέναλτι έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού του σκορ. 

Ο Παράσχος βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ αποφάσισε να ρισκάρει βάζοντας στον αγώνα επιθετικογενείς παίκτες, αφήνοντας παράλληλα πίσω ανοικτούς αρκετούς χώρους. Αυτούς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Μακ, όμως, όσες φορές έφυγε στην πλάτη της άμυνας δεν μπόρεσε να βρει στόχο και να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη. 

Στα τελευταία λεπτά η… δράση είχε μεταφερθεί στην περιοχή του Μελίσσα, ο οποίος είχε πάρει νωρίτερα τη θέση του τραυματία Ολσεν. Ο Πλατανιάς πίεζε για να φτάσει στην ισοφάριση με σέντρες από τα άκρα και με ατομικές ενέργειες. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε σωστά και έτσι ο “δικέφαλος του βορρά” έκλεισε τον πρώτο γύρο με νίκη. 

Κίτρινες: Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μελίσσας – Μουνάφο, Ντίνας.
 
ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τουντορ): Όλσεν (62′ Μελίσσας), Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης (24′ Σκόνδρας), Τζιόλης, Πέλκας (70′ Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Λέοβατς, Μυστακίδης, Αθανασιάδης, Μακ
 
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Μπανανά, Ιτούα (78′ Ντίνας), Αποστολόπουλος (69′ Αγκούλο), Γκνάτιτς, Μενδρινός (88′ Πάγκαλος), Μιλούνοβιτς, Μουνάφο, Σελίν, Ράμος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.