Οκτώ μετάλλια ο ελληνικός απολογισμός

Σε μεγάλη… γιορτή εξελίχθηκε το Μεσογειακό πρωτάθλημα Μπάντμιντον U17 που ολοκληρώθηκε σήμερα και διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα.

Σε μεγάλη… γιορτή εξελίχθηκε το Μεσογειακό πρωτάθλημα Μπάντμιντον U17 που ολοκληρώθηκε σήμερα και διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. 

Η άριστη διοργάνωση, το υψηλό επίπεδο και η μοναδική φιλοξενία που τους παρείχε η Ελληνική Ομοσπονδία είχε σαν αποτέλεσμα να αφήσει όλους τους αθλητές και προπονητές απόλυτα ικανοποιημένους. Μάλιστα με συνδυασμό τα 8 μετάλλια της ελληνικής αποστολής, έκαναν ακόμη πιο ξεχωριστή τη διοργάνωση, τουλάχιστον για τη χώρα μας.

Το αποκορύφωμα και το… γεγονός της διοργάνωσης, που θα μείνει σε όλους αξέχαστο, ήταν η τελετή έναρξης. Η Ελληνική ομοσπονδία είχε ετοιμάσει μία πολύ όμορφη εκδήλωση που περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς. Οι αθλητές των ξένων αποστολών, μόλις είδαν τους χορευτές και τις χορεύτριες με τις παραδοσιακές στολές και άκουσαν την ελληνική μουσική, ξεσηκώθηκαν! Εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και χόρεψαν μαζί με του χορευτές, δημιουργώντας, μία πανέμορφη εικόνα που… σπάνια βλέπουμε σε τελετές έναρξης. 

Ολο το γήπεδο, όπως ήταν φυσικό, μπήκε στο κλίμα και άλλοι χορεύοντας, άλλοι χειροκροτώντας δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και πήραν μία γεύση πως είναι η… ελληνική κουλτούρα!

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν και πολλοί επίσημοι, που τίμησαν με την παρουσία τους
το ελληνικό Μπάντμιντον, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Σπύρος Αδριόπουλος, ο τομεάρχης αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Χρυσοβαλάντης Αθανασίου και ο πρόεδρος ΕΦΙΠ της ΕΟΕ Γιώργος Λενός.

Στα αγωνιστικά η Ελλάδα μετά το χάλκινο μετάλλιο στα ομαδικά πανηγύρισε σήμερα κι άλλα εφτά μετάλλια (4 ασημένια και 3 χάλκινα). Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι: Μάριος Μπούλιος και η Πολύβια Τζήκα (ατομικό και μαζί στο μεικτό) και οι Ελένη Μουτεβελίδου και Ματίνα Σωτηρίου (διπλό). Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν: οι Παντελία Μπάρτζου (ατομικό), Μιχάλης Παναγιώτου και Γιώργος Τσαμουσιάδης (διπλό), καθώς και ο Βαγγέλης Τσαμουσιάδης και Παντελία Μπάρτζου στο μεικτό.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάντμιντον Βικτωρία Χατζήνα τόνισε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε το Μεσογειακό Πρωτάθλημα. Το σημαντικότερο είναι ότι όλες οι χώρες φεύγουν από την Ελλάδα με πολύ θετικές εντυπώσεις. Αυτό που έγινε στην τελετή έναρξης μας συγκίνησε πραγματικά κι απέδειξε πόσο ευχάριστα πέρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση» δήλωσε η κ. Χατζήνα και αναφερόμενη στα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών σχολίασε: «Τα μετάλλια σίγουρα μας προκαλούν θετικά συναισθήματα.

Το σημαντικότερο είναι ότι ανεβάζουν την ψυχολογία των αθλητών μας. Εμείς παραμένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, που είναι η ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη θα ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο και θα βοηθηθούν και αυτά τα παιδιά. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Τόσο στα παιδιά όσο και στους προπονητές που αφιερώνουν τόσες ώρες στο άθλημα»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στάθηκε στην απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες στην τελετή έναρξης:

«Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή. Είδαμε τους αθλητές να ενώνονται με τους χορευτές και να χορεύουν ελληνικούς χορούς. Αυτό δείχνει πόσο αγαπάνε την Ελλάδα και φυσικά πόσο ευχαριστημένοι έμειναν από τη διοργάνωση» τόνισε αρχικά ο κ. Καπράλος και επεσήμανε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η Ελλάδα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές διοργανώνει το Μεσογειακό Πρωτάθλημα και ήρθαν στη χώρα μας τόσες πολλές χώρες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπάντμιντον, για τις προσπάθειες που κάνει να αναπτύξει στην Ελλάδα ένα όμορφο άθλημα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην πρόεδρο Βικτωρία Χατζήνα και αντιπρόεδρο της Μεσογειακής Ομοσπονδίας για τις ενέργειές που κάνει για την ανάπτυξη του αθλήματος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.