Οι υπερήλικες ελιές που στολίζουν την Αθήνα!


Μία ακόμα υπεραιωνόβια ελιά, ηλικίας 800 ετών και βάρους 6.5 τόνων, φυτεύθηκε σε κεντρικό παρτέρι της Αθήνας, επί των οδών Συγγρού και Αθανασίου Διάκου, κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Το σπάνιο ελαιόδεντρο είναι το τέταρτο, επί συνόλου πέντε που έρχονται αυτή την περίοδο στην Πρωτεύουσα και της έχει δοθεί το όνομα “Ηρακλής”, λόγω του μεγέθους και του σχήματός της. 

Τις προηγούμενες ημέρες μεταφυτεύθηκαν άλλα τρία γιγαντιαία ελαιόδεντρα, από την περιοχή του Αιγίου, προσφορά της ΕΡΓΟΣΕ, στο Δήμο Αθηναίων.

Τα δύο, ηλικίας 800 χρονών, στον περίβολο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το τρίτο, 1500 χρονών στο παρτέρι του “Δρομέα”, κοντά στο Χίλτον. Ένα ακόμα, φυτεύεται στο ΥΠΕΘΑ.

Το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που με την ευαισθητοποίηση του Υπουργού Πάνου Καμμένου, ανέλαβε το δύσκολο έργο της μεταφοράς των δέντρων. 

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος, “Η πόλη της ελιάς, η Αθήνα, υποδέχεται τα πανάρχαια αυτά σύμβολα της Ειρήνης και της Ελπίδας, με πολύ αγάπη. Η φύτευσή τους αυτές τις δύσκολες, αλλά και εορταστικές ημέρες, είναι ένα μεγάλο δώρο για την πόλη μας. Για να κατανοήσουμε την ιστορικότητα της προσπάθειας, αρκεί να σκεφτούμε ότι η “Super γιαγιά” των 1500 χρονών ήταν ήδη 900 ετών, όταν έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μία καλύτερη πόλη”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.