Η αγωνιστική επιτυχία καθυστερεί και τα υπόλοιπα

Τέταρτος χρόνος παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη ως του πλέον ισχυρού ανδρός στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με σημαντικότατο κόστος επένδυσης αλλά και δυσανάλογα, αγωνιστικά αποτελέσματα.

Τέταρτος χρόνος παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη ως του πλέον ισχυρού ανδρός στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με σημαντικότατο κόστος επένδυσης αλλά και δυσανάλογα, αγωνιστικά αποτελέσματα. Οι στόχοι της κατάκτησης ενός τίτλου και της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League δεν επετεύχθη ως τώρα. Οσα μοντέλα κι αν δοκιμάστηκαν, οι υψηλές προσδοκίες δεν ευοδώθηκαν μέσα από ένα σύνολο καταστάσεων και προβλημάτων.
 
Αρχικά η επένδυση σε μεταγραφές, μετά σε προπονητή, μετά σε πρόσωπα που πλαισίωσαν τη διοίκηση δεν απέδωσαν τα «θέλω» του μεγαλομετόχου και των φίλων της ομάδας με συνέπεια μια διαρκή αναζήτηση ενόχων κι απόδοσης ευθυνών. Τα «κομμάτια» που επιλέγονται για το ποδοσφαιρικό μωσαϊκό της ομάδας αποδεικνύονται παράταιρα μεταξύ τους, μεταθέτοντας τις ελπίδες για το μέλλον μεν αλλά ταυτόχρονα πολλαπλασιάζοντας τις εντάσεις και τον εκνευρισμό σε μια κλειστή κοινωνία με τάσεις εσωστρέφειας, όπως είναι αυτή που περιβάλλει την ομάδα.
 
Ο πρώτος ουσιαστικός στόχος για κάθε άνθρωπο του ΠΑΟΚ ήταν η απαλλαγή των χρεών προς το Δημόσιο. Κι ο Ιβάν Σαββίδης πέτυχε μέσα από μεθοδική δουλειά να το εξαλλείψει. Εχοντας επικεντρώσει την προσπάθειά του μέσα από συζητήσεις με πρόσωπα της πολιτικής κοινωνίας, περίμενε την κατάλληλη στιγμή, η οποία και δόθηκε μέσα από τη ρύθμιση των εκατό δόσεων με απαλλαγή των προσαυξήσεων. Ετσι, το αρχικό κεφάλαιο των περίπου έντεκα εκατομμυρίων ευρώ αποπληρώθηκε κι η ομάδα απαλλάχθηκε από ένα βραχνά πολλών ετών, ικανό να την οδηγήσει σε μονοπάτια που ενδεχομένως κανείς δεν μπορεί και δε θέλει να φανταστεί.
 
Το επόμενο βήμα ήταν και παραμένει η δημιουργία προπονητικού κέντρου και γηπέδου. Σ’ ότι αφορά το προπονητικό, μια πρώτη κίνηση είχε γίνει για χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, αλλά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν λειτούργησαν ανασταλτικά για μια γρήγορη λύση προς αυτήν την κατεύθυνση, δίχως ν’ αποκλείει τη συνέχεια της μελλοντικά. Η ισχύς του χρήματος κι η παρούσα κατάσταση στη χώρα δίνει την ευκαιρία στον έχοντα – στην προκειμένη περίπτωση στον κ. Σαββίδη – να εκμεταλλευτεί το χρόνο και να προχωρήσει σε μια επιλογή με τους δικούς του όρους, για μια έκταση που θα εξυπηρετεί – και – τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
 
Η καθυστέρηση που σημειώθηκε, υποχρέωσε τους ιθύνοντες της ΠΑΕ σε βελτιωτικά έργα στη Νέα Μεσημβρία σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όπως ανεμοθώρακες, αλλαγή χλοοτάπητα και υπεδάφους στο κεντρικό γήπεδο, δημιουργία κερκίδων στα βοηθητικά όπου δίνουν αγώνες οι Ακαδημίες κ.α. Την ίδια στιγμή έχει καταστεί σαφές στον μεγαλομέτοχο πως σφοδρή επιθυμία όλων είναι η έδρα του ΠΑΟΚ να παραμείνει στο χώρο που βρίσκεται. Εκεί όπου η υπόθεση ανέγερσης νέου γηπέδου είναι πολύ δύσκολη μεν, αλλά μέσα από έρευνες που έχουν γίνει έχει διαπιστωθεί πως τρόποι για να συμβεί υπάρχουν.
 
Πρόκειται για δυο υψίστης σημασίας κινήσεις για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, απαντήσεις για τις οποίες πιστεύεται πως θα δοθούν στη γιορτή για την επέτειο συμπλήρωσης ενενήντα ετών από την ίδρυση του συλλόγου. Οπως όλα τα υπόλοιπα γύρω από την οικογένεια του «Δικεφάλου» έτσι κι αυτά εκλαμβάνονται ως σημαντικότατα προσωπικά στοιχήματα για τον κ. Σαββίδη και την οικογένειά του. Ισως το μόνον που λείπει να είναι η αγωνιστική επιτυχία, μια εξέλιξη που θα λειτουργήσει παραινετικά και για τον κόσμο, η παρουσία κι η συμπεριφορά του οποίου επηρεάζει αρκετά τον πλέον ισχυρό άνδρα της ομάδας. Μια σειρά κρίκων που συνθέτουν μια αλυσίδα η οποία μπορεί ν’ αποδειχτεί πανίσχυρη για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ, όπως συνέβη και στο παρελθόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.