Μπορούν να καμαρώνουν για όσα πέτυχαν

Ο Πανιώνιος ξεπερνά τις οικονομικές δυσκολίες του παρελθόντος. Βηματίζει με σωστές επιλογές προς το μέλλον του και δημιουργεί συνθήκες που θα αναγκάσουν τους κατοίκους της πλατείας να ξαναδώσουν βροντερό παρόν στο γήπεδο.

Λίγο πριν το τέλος μιας ακόμη μνημονιακής ποδοσφαιρικής για εκείνον σεζόν, ο Πανιώνιος συνεχίζει για 3η στη σειρά περίοδο να χτυπά την πόρτα της Ευρώπης. Με τη διοίκησή του να συνεχίζει  την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, τους προπονητές και τους παίκτες να μένουν συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό στόχο και τη Νέα Σμύρνη να γιορτάζει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. 

Ταυτόχρονα μιλάμε για μια ομάδα που οι περισσότεροι παίκτες της αγνοούν την λέξη «διακοπές» την τελευταία διετία…

Οι «κυανέρυθροι» συμμετείχαν στα πλέι οφ της σεζόν 2016-17, τερματίζοντας στην 5η θέση, έχοντας προπονητή στη σεζόν τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Το τελευταίο παιχνίδι έγινε με αντίπαλο την ΑΕΚ στις 31 Μαΐου. Λίγες ημέρες μετά, στις 19 Ιουνίου του 2017 η ομάδα ήταν ήδη στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, καθώς είχε μπροστά του τον προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ με τη Νόβα Γκόριτσα.

Πρόπερσι ξεκίνησε αρχές Ιουλίου τις προπονήσεις, έχοντας τερματίσει πάλι 5ος, με προπονητή την Μαρίνο Ουζουνίδη και παίζοντας πάλι μέχρι τις 31 Μαΐου σε αγώνες των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Συμπερασματικά, στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, μια ομάδα με τα δεδομένα οικονομικά θέματα των προηγούμενων χρόνων και με περιορισμένες επιλογές στο ρόστερ (αφού δεν είχε δυνατότητα μεταγραφών) έχει κάνει διακοπές περίπου δύο μήνες. 

Στην τρέχουσα σεζόν ο Πανιώνιος έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 29 παίκτες στο πρωτάθλημα. Αριθμό που είχε χρησιμοποιήσει και πέρυσι. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει δώσει ευκαιρίες και σε νέα παιδιά (χαρακτηριστικό παράδειγμα η εμπιστοσύνη στον Ντουρμισάι) ενώ συνολικά έχει χρησιμοποιήσει 29 παίκτες στο πρωτάθλημα. Οι λύσεις των βασικών βέβαια είναι σαφώς λιγότερες, αφού οι 16 από τους 29 του ρόστερ έχουν περισσότερες από 10 συμμετοχές! Κάτι αντίστοιχο συνέβη και πέρυσι με τον Μιλόγεβιτς, που πόνταρε σε ένα βασικό κορμό.

Κοιτάζοντας στο ρόστερ αυτής και της προηγούμενης σεζόν, ο Πανιώνιος έχει μια βάση παικτών που συνεχίζουν να παίζουν αδιάκοπα και χωρίς ξεκούραση. Ευλογία για τον προπονητή η ομοιογένεια, αλλά και πρόβλημα η έλλειψη ξεκούρασης την τελευταία διετία. Κόρμπος, Γκιοατά, Λάμπρου, Γεσίλ, Μασούρας, Σιώπης, Βλάχος, Σαβίδης, και στη μισό της σεζόν ο Μασούντ. Ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους ο «ιστορικός» έχτισε την επιτυχία του τα τελευταία δύο χρόνια. 

Σημαντική και ουσιαστική όμως ήταν η δουλειά των διοικούντων στις προσθαφαιρέσεις. Είτε το καλοκαίρι είτε τον Ιανουάριο, έφυγαν από την πλατεία παίκτες όπως ο Τασουλής (ξαναγύρισε), ο Οικονόμου, ο Ανσαριφάρντ (από πέρυσι το χειμώνα), ο Χατζισαφί, ο Γιαννιώτης, ο Μπεν, ο Ρισβάνης… προσθέστε και τις συμμετοχές των Εν Γκογκ, Καθάριου και Φούντα.

Οι προσθήκες ήταν (και πάλι) πετυχημένες. Ο Σπιριντόνοβιτς είναι φως-φανάρι πως μπορεί να κάνει διαφορά. Μένει να σταθεροποιηθεί όμως σε εμφανίσεις όπως η τελευταία του με τον Ατρόμητο. Ο Σαραμαντάς είναι εξαιρετικός μπακ. Το… φώναζε από περυσι στον Ηρακλή. Ο Κότνικ είναι αποκάλυψη! Ο Παπαγεωργίου παίζει περισσότερες από μια θέση με επιτυχία. Ο Χατζησαφί έμεινε μόλις 6 μήνες πριν μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Ο Ντουρμισάι που πέρυσι έπαιζε δανεικός στη Λαμία και τη 2η κατηγορία, έχει 3 γκολ – 1 ασίστ και παρουσία παίκτη με εμπειρία (που ο ίδιος δεν είχε) στην κατηγορία. Μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει! Όσο για τον Μπανανά, μπορεί να μην είναι ο ασφαλέστερος στόπερ του κόσμου, όμως έχει δώσει βοήθεια σε μια πολύ γεμάτη σεζόν. Και ελλείψει άλλων αξιόπιστων και έμπειρων δίπλα του, το γεγονός ότι είναι υγιής είναι σημαντικότερο όλων των υπολοίπων. 

Βάζοντας στην εξίσωση και τη σεζόν 2015-16, με προπονητή τον Ουζουνίδη. Στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας οι «κυανέρυθροι» έχουν σταθερά σε πρωταγωνιστικό ρόλο συνολικά τέσσερις ποδοσφαιριστές. Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας και Βλάχος. 

Αναγκασμένοι από τις οικονομικές συνθήκες και την  απόλυτα πετυχημένη προσπάθεια οικονομική εξυγίανσης του συλλόγου, να πουλήσουν σημαντικούς παίκτες τους που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Προσανατολισμένοι στο ποδόσφαιρο, ποντάροντας στο ελληνικό στοιχείο και με επιλογές ξένων που κάνουν τη διαφορά. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν να καμαρώνουν για όσα πέτυχαν σε πολύ δύσκολα χρόνια για τον σύλλογο. 

Αναμένοντας καλύτερες μέρες, που θα μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες τους και να αναγκάσουν τον απαιτητικό κόσμο της πλατείας να επιστρέψει στο γήπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.