Η Ασφάλεια μπορεί να κάνει συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα

Οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα μπορεί να γίνονται και από την Ασφάλεια, σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή

Οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα μπορεί να γίνονται και από την Ασφάλεια, σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή
 Οι συλλήψεις των οφειλετών του Δημοσίου θα πραγματοποιούνται πλέον και από τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας, προκειμένου να απεμπλακεί η Οικονομική Αστυνομία και να μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες κ.λπ.

Η εντολή αυτή δόθηκε εγγράφως από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή στους οικονομικούς Εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Διευκρινίζεται ότι οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης συλλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαρτίου 2012 ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος είχε επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και του είχε θέσει το ζήτημα της αδυναμίας συλλήψεων από την Οικονομική Αστυνομία.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις συλλήψεις που πραγματοποιούν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Και αυτό γιατί έχει μικρό αριθμό προσωπικού, ενώ οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα συνεχώς αυξάνονται.

Παράλληλα, είχε επισημάνει ο κ. Παπαγιαννόπουλος ότι βασική απασχόληση της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η έρευνα και όχι οι συλλήψεις. Επιπρόσθετα, η Οικονομική Αστυνομίας δεν έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορεί να προβαίνει σε συλλήψεις με αποτέλεσμα άνδρες της να φεύγουν από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στην περιφέρεια.

Πηγή: newsit.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.