Πρίφτης: «Οπλο τους η επίθεση, όπλο μας η άμυνα!»

Ένα 24ωρο πριν την πρώτη μάχη για τους ‘’32’’ του Eurocup, ο Δημήτρης Πρίφτης προσδιόρισε τα ‘’όπλα’’ με τα οποία μπαίνουν στη μάχη Αρης και Νεπτούνας.

Ένα 24ωρο πριν την πρώτη μάχη για τους ‘’32’’ του Eurocup, ο Δημήτρης Πρίφτης προσδιόρισε τα ‘’όπλα’’ με τα οποία μπαίνουν στη μάχη Αρης και Νεπτούνας.  
 
«Ξεκινάει η δεύτερη φάση του Γιούροκαπ και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα ότι θα παίξει άλλα έξι παιχνίδια στην Ευρώπη. Όλα είναι δύσκολα. Η Νεπτούνας, είναι κλασική λιθουανική ομάδα, παίζει μπάσκετ σε υψηλό ρυθμό, δεν διστάζει να σουτάρει, είναι επιθετική η φύση της και πρέπει να την περιορίσουμε εμείς επιθετικά για να δημιουργήσουμε τις βάσεις για τη νίκη. Το όπλο της είναι η επίθεση και το δικό μας είναι η άμυνα. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε, αυτή είναι η αντιπαλότητα. Συνήθως η ομάδα με την επίθεση έχει ένα πλεονέκτημα, αλλά μέσα στο γήπεδό μας έχουμε δείξει ότι μπορούμε φύσει επιθετικές ομάδες να τις κρατάμε χαμηλά και να παίρνουμε τη νίκη».
 
Και ο κόουτς του Αρη, συνέχισε λέγοντας: «Εχουμε 10 παιχνίδια στα πόδια μας, το γήπεδό μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημά μας, αλλά δεν έχουμε εμπειρία μεγάλη σαν ρόστερ από αυτή τη φάση. Μπαίνουμε με όρεξη για να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Τώρα είναι λιγότερα τα παιχνίδια και άρα επιτρέπονται λιγότερες λάθος βραδιές. Μιλάμε για ομάδες που έχουν ξεχωρίσει και είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε αουτσάιντερ, ίσως να ήμασταν θεωρητικά και η πιο καλή πρώτη ομάδα από όμιλο για κάποιους αντιπάλους σε σχέση με την πρώτη Βαλένθια ή την πρώτη Γαλατασαράι. Όλοι θα είναι πιο υποψιασμένοι σε σχέση με μας, θα παρουσιαστούν πιο σοβαροί».
 
 
Χάγκινς: «Θέλουμε να φτάσουμε μακριά»
 
Ο Τζαμέλ Χάγκινς, τόνισε από την πλευρά του πως θέλει να πάει με τον Αρη όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση: «Η Νεπτούνας, είναι δυνατή ομάδα, έχουν περάσει στους “32” του Γιούροκαπ, έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, οπότε το πρώτο “πρέπει” είναι η δυνατή άμυνα. Πρέπει να τους περιορίσουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στη διοργάνωση. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, αλλά κοιτάμε καταρχήν το αυριανό παιχνίδι”.
 
Ο Χάγκινς γνωρίζει καλά τον Χάρβεϊ Γκραντ: «Με τον οποίο δουλέψαμε μαζί το καλοκαίρι στην Φιλαδέλφεια, έχουμε τον ίδιο ατζέντη, είναι καλός μου φίλος και είμαι χαρούμενος που θα τον αντιμετωπίσω αύριο».
 
Αντομάϊτις: «Δύσκολο είναι να παίζεις στην Θεσσαλονίκη»
 
Ο προπονητής της Νεπτούνας Κλαϊπέντα, Νταϊνιους Αντομάϊτις, δήλωσε: «Ξέρουμε αρκετά πράγματα, παρακολουθούμε τον Άρη στα τελευταία παιχνίδια και στα παιχνίδια της πρώτης φάσης. Πρόκειται μια πολύ αθλητική ομάδα, που βγάζει πολλή ενέργεια στο γήπεδο, κυρίως στην άμυνα. Όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στην Θεσσαλονίκη, οπότε περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι αύριο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε στην έδρα μας, όπως αυτό με την ΑΕΚ και κερδίσαμε εκτός κάποια που ίσως θα μπορούσαμε και να χάσουμε. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ξέρουμε πώς να παίζουμε εκτός έδρας, είμαστε καλοί και εντός, αλλά περιμένουμε αύριο ένα δύσκολο παιχνίδι», κατέληξε.
 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.