Βραβεύσεις Πάμπλο Γκαρσία και Λάζαρ

Πολλά κι ενδιαφέροντα δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία κατά την παραλαβή του βραβείου του για το απευθείας γκολ από κόρνερ που σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική, στον εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα και αναδείχτηκε ως το ωραιότερο της 26ης αγωνιστικής

Πολλά κι ενδιαφέροντα δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία κατά την παραλαβή του βραβείου του για το απευθείας γκολ από κόρνερ που σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική, στον εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα και αναδείχτηκε ως το ωραιότερο της 26ης αγωνιστικής: «Είμαι πολύ χαρούμενος (σ.σ. για το γκολ που σημείωσα) αλλά η πρόθεσή μου ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή είναι πολύ δύσκολο να σημειώσεις γκολ από κόρνερ. Είχα την τύχη να το πετύχω, προσπαθούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν δίχως να το καταφέρω. Τα κατάφερα σ’ αυτόν τον αγώνα κι είμαι πολύ χαρούμενος».

– Θα συνεχίσεις να προσπαθείς;
«Δεν ξέρω … αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να κερδίσει η ομάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα και τους συμπαίκτες μου»

– Η ομάδα στην Κέρκυρα έδωσε αποδείξεις ότι πραγματικά πάει δυνατά για να «χτυπήσει» την πρωτιά στα πλέι οφ; Πέρα από τη νίκη, μήπως η εμφάνιση ήταν κι ένα μήνυμα για τον ΠΑΟΚ;
«Ο στόχος που μας έχει απομείνει είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Κάθε χρόνο είμαστε στο … σχεδόν – σχεδόν δίχως όμως να μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Ηδη είμαι λίγο κουρασμένος από αυτό. Κι αυτό που μας μένει είναι τα πλέι οφ. Και του χρόνου βλέπουμε τί θα κάνουμε»

– Στην Κέρκυρα είχε ένα διαφορετικό ρόλο όντας μόνος μπροστά από την αμυντική γραμμή, κάτι το οποίο σχολιάστηκε θετικά για την απόδοσή του από τον προπονητή του. Ο ίδιος πως ένιωσε σε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει;
«Οχι …. Πάντα παίζω σ’ αυτή τη θέση, το κλασικό ‘5άρι’. Λίγο καιρό έχω παίξει δυο με πέντε ‘διπλό’. Ισως να λειτουργήσει λίγο καλύτερα αμυντικά αλλά πάντα είμαι εδώ για να βοηθάω την ομάδα μου σε οποιαδήποτε θέση»

– Ποιά είναι τα σχέδιά του, θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ;
«Δεν ξέρω … δεν ξέρω, εντάξει … έχουμε συζητήσει αλλά αυτό που μ’ ενδιαφέρει εμένα είναι να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα να μπούμε στα πλέι οφ, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα αυτή τη στιγμή»

– Αύριο είναι τιμωρημένος και δε θ’ αγωνιστεί. Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να δει ένα ματς από την «4» που τόσες φορές το έχει πει αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη;
«Δε θα ήταν καλό … Δε θα ήταν καλό όσο εξακολουθώ να παίζω. Αν σταματήσω την καριέρα μου, να παίζω ποδόσφαιρο ίσως κάποια στιγμή να καθίσω να δω έναν αγώνα από τη θύρα ‘4’ »

– Η παρουσία του κόσμου στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν ενδεχομένως αυτή που θα ήθελε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Εν όψει και του αυριανού αγώνα θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα για να τους προσκαλέσει να ‘ρθουν να ακόμη περισσότεροι στο γήπεδο;
«Οχι … Δεν μπορώ να πω τίποτα για τον κόσμο, για τους φιλάθλους. Οταν έπρεπε να έρθει ο κόσμος εδώ για να μας βοηθήσει μας βοήθησε. Δεν μπορώ να τους πω κάτι. Να σας πω την αλήθεια κι εγώ είμαι κουρασμένος, όλοι είμαστε κουρασμένοι. Εγώ ξέρω πως όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς αλλά όταν πέφτεις, πέφτεις συνέχεια κουράζεσαι πολύ για να σηκωθείς ξανά»

– Δυο μήνες δίχως νίκη στην Τούμπα. Ο ίδιος δεν αγωνίζεται όπως και άλλοι βασικοί παίκτες. Μπορεί ο ΠΑΟΚ αύριο να συνδυάσει μια νίκη με καλή εμφάνιση, όπως στην Κέρκυρα;
«Ο ΠΑΟΚ θέλει πάντα να κερδίζει αλλά ίσως αυτή τη στιγμή η ψυχολογία να μην είναι καλή από όλους μας. Και πάντα κουράζει κάθε φορά να παλεύουμε για να παίζουμε στα πλέι οφ. Θα δούμε αύριο, ελπίζω όλα να πάνε καλά»

– Μιλάει συνέχεια για κούραση, το λέει και το ξαναλέει για ψυχολογική κούραση κι είπε προηγουμένως πως κάθε χρόνο πάμε στο «σχεδόν». «Σχεδόν πετύχαμε κάτι …», μήπως τελικά κι η παραμονή του εξαρτάται από το τί θα πετύχει φέτος ο ΠΑΟΚ. Αν θα βάλει κάποιο μεγάλο στόχο για του χρόνου;
«Δεν ξέρω … δεν ξέρω …. εγώ πάντα σκέφτομαι την ομάδα, τα προσωπικά έρχονται με τον καιρό. Το σκεπτικό μου είναι για το σύνολο. Ολοι αξίζουμε μια ομάδα δυνατή, ανταγωνιστική, να παλεύει για το πρωτάθλημα. Είναι μια δύσκολη στιγμή ίσως χρειαζόμαστε μια αλλαγή. Κάθε χρόνο λέμε σχεδόν – σχεδόν, πάντα οι ίδιες προοπτικές δίχως όμως να καταφέρνουμε κάτι»

– Η αλλαγή που αναφέρει πού την εντοπίζει, στο έμψυχο δυναμικό, θέλει κάτι άλλο ν’ αλλάξει; Οι στόχοι; Σε τί;
«Εγώ πάντα λέω τη γνώμη μου. Εντάξει …, κάποια αλλαγή πρέπει να γίνει, δεν ξέρω … δε θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Αλλά δεν πρέπει να βάζουμε το μαχαίρι πολύ βαθιά», ολοκλήρωσε τη δημόσια τοποθέτησή του ο Ουρουγουανός μέσος.

Κοστίν Λάζαρ

Αφού περίμενε υπομονετικά τη δική του σειρά ο Κοστίν Λάζαρ, παρέλαβε το βραβείο του, φωτογραφήθηκε παρέα με τον Πάμπλο Γκαρσία κι ακολούθως ξεκίνησε τις δηλώσεις του: «Κατ’ αρχήν χαίρομαι για τα δυο γκολ που πέτυχα και τις δυο ασίστ γιατί μπόρεσα μ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Από εκεί και πέρα είναι ένα πολύ ωραίο τρόπαιο γιατί είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι βοηθήσαμε και κάναμε κάτι, όχι μόνο για μένα αλλά για ολόκληρη την ομάδα»

– Εχει κρατήσει το καλύτερο, τον καλύτερό του εαυτό για το φινάλε της σεζόν; Θα δούμε έναν ακόμη καλύτερο Λάζαρ, ανάλογο αυτών που είδαμε στην Κέρκυρα;
«Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Να προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να γίνομαι καλύτερος, να δίνω όσο περισσότερα γίνεται. Ελπίζω αυτό να το καταφέρω. Κι εκνευρίζομαι σε αγώνες όταν δε μου πηγαίνει εμένα το παιχνίδι, όταν δεν μπορώ εγώ ν’ αποδώσω όσο θέλω και προσπαθώ στο επόμενο να παίξω ακόμη καλύτερα»

– Οπότε πρέπει να έχει εκνευριστεί πάρα πολύ που ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει πέντε ματς μέσα στην Τούμπα ….
«Είναι σίγουρα κάτι κακό αυτό αλλά πιστεύω και με τη βοήθεια του κόσμου, που θα ‘ρθει άλλη μια φορά να μας στηρίξει να ‘ναι κοντά μας, πιστεύω ότι θα πάρουμε αυτή τη νίκη και θα τελειώσουμε αυτό το σερί»

– Εχει κάποια εξήγηση για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έντεκα αγώνες εκτός έδρας είναι αήττητος ενώ δεν μπορεί να κερδίσει μέσα στην Τούμπα, γι’ αυτή τη διαφορά στην απόδοση;
«Είναι γενικότερα μια πίεση, με την καλή την έννοια, αυτή που νιώθουμε μέσα στην Τούμπα, γιατί είναι η ανάγκη να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Το νιώθουμε κι εμείς ότι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τους φιλάθλους μας. Ισως αυτό, όταν μερικές φορές δε σου πηγαίνει το παιχνίδι από την αρχή γυρνάει ‘μπούμερανγκ’. Κι ίσως είναι ένας από τους λόγους που δε μας βολεύει και μετά έρχεται κι η πίεση και είναι λίγο δύσκολο … »

– Η απουσία του Γκαρσία από το κέντρο θα τον «αναγκάσει» να τρέξει ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα;
«Εντάξει … δε νομίζω ότι είναι έτσι. Παρόλα αυτά δε νομίζω ότι θα έχει διαφορά γιατί και τα παιδιά που θα μπούνε στη θέση του κι αυτοί θα θέλουν να κερδίσουν. Οπότε το ίδιο θα τρέξω, το ίδιο θα τρέξουν κι αυτοί»

– Μήπως του ταίριαξε καλύτερα το παιχνίδι στην Κέρκυρα γιατί είχε κι έναν πιο επιθετικό ρόλο, λίγο πιο … ελεύθερο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια;
«Δε θα το ‘λεγα. Απλά το αμυντικό σύστημα της Κέρκυρας ήταν αυτό που άφηνε μεγάλο κενό μπροστά από τους αμυντικούς και είχα χώρο εκεί να κινηθώ καλύτερα. Παρόλα αυτά, η θέση που νιώθω πολύ καλά είναι εκεί στα χαφ στ’ αριστερά μπροστά»

– Προηγουμένως ο Γκαρσία είπε ότι κουράστηκε από το «σχεδόν». «Σχεδόν ο ΠΑΟΚ να κατακτά το Κύπελλο, σχεδόν να είναι κοντά για να κατακτήσει πρωτάθλημα …», ο ίδιος βέβαια είναι μόνο ένα χρόνο στην ομάδα, δε συμπλήρωσε ένα χρόνο, το αισθάνθηκε κι ο ίδιος αυτό το πράγμα; Δηλαδή ότι ο ΠΑΟΚ ενώ μπορεί «δε φτάνει στην πηγή να πιει νερό»;
«Σίγουρα εγώ δεν είμαι τόσο καιρό στην ομάδα για να το κρίνω αυτό. Δε νιώθω έτσι. Σίγουρα το καταλαβαίνω ότι το λέει, είναι πιο πολύ καιρό στην ομάδα και θα ‘χει δίκιο γι’ αυτό αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι καιρός να κερδίσουμε ένα τρόπαιο και για μας και για τους φιλάθλους μας. Εφτασε ο καιρός …», κατέληξε ο διεθνής μέσος.    

Την απονομή των βραβείων πραγματοποίησε ο κ. Πασχάλης Δαδρανίκας, εκ των χορηγών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.