Χιμένεθ: “Όλα εξαρτώνται από μας” (video)

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στο novasports.gr για το αθηναϊκό ντέρμπι, την κατάσταση του Παναθηναϊκού, τον Ουζουνίδη, αλλά και για την υποχρέωση που έχει η Ένωση απ' την αρχή της σεζόν.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος περιλαμβάνει στο “μενού” της το αθηναϊκό ντέρμπι και ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο πρώτος απ’ το …στρατόπεδο της ΑΕΚ που επιθυμεί να δει τους ποδοσφαιριστές του να εμφανίζουν τον βαθμό ετοιμότητας που είχαν και στα προηγούμενα ντέρμπι. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε στο Novasports.gr:

“H oμάδα είναι καλά, αφού η διακοπή ήταν για όλους. Ειλικρινά είναι κατι απρόβλεπτο και δε θα μπορούσα να πω αν είναι κάτι κακό ή καλό. Καλό πιστεύω ότι δεν ήταν, αλλά δε μπορούμε να έχουμε παράπονο αφού έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και σίγουρα θα ήταν καλό να μην είχαμε σταματήσει, αλλά πλέον συνέβη κι ελπίζω τώρα να λυθούν όλα”.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής της ΑΕΚ είπε:

“Υπάρχουν πολλές στιγμές ικανοποίησης, κάποιες στιγμές απογοήτευσης και κάποια γεγονότα που με λυπούν, με τις εικόνες που βγαινουν έξω από τα σύνορα της Ελλαδας, οι οποίες δεν είναι πραγματικότητα. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες είναι όπως κάποιες καταστάσεις, στιγμές και κάποια άτομα δείχνουν”.

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και για το δύσκολο έργο του Μαρίνου Ουζουνίδη, υποστήριξε:

“Ο αντίπαλός μας επηρεάστηκε στο παρελθόν, αλλά πιστέυω πως πλέον ξέρουν την πραγματικότητα της κάταστασής τους και θεωρώ ότι παίζουν με κάτι διαφορετικό. Δεν έχουν πίεση, το κάνουν για τους εαυτούς τους, η ομάδα παίζει για την ίδια, για τη διοίκηση και όλο αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους. 

Ο Ουζουνίδης είναι ένας καλός προπονητής και θα τολμούσα να πω ότι κατα τη γνώμη μου κι αυτό είναι προσωπική άποψη, πέρυσι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ έπαιζαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Φέτος με όλα όσαν έχουν γίνει στον Παναθηναικό τα πηγαίνει πολύ καλά. Πιστεύω ότι είναι ένας καλός προπονητής, αν και δεν τον γνωρίζω αρκετά, παρά μόνο με αυτά που βλέπω. Εγώ ξέρω πώς είναι όταν καλείσαι να παίξεις υπό αυτές τις συνθήκες και γι αυτό αξίζει όχι μόνο ο ίδιος  αλλά και όλοι οι συνάδελφοι μου τον μέγιστο σεβασμό μου και γι’ αυτό τον συγχαίρω”.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε και στην “υποχρέωση” που έχει η ΑΕΚ απ’ την αρχή της σεζόν:

“Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει όλους τους αγώνες και πραγματικά βγάζω το καπέλο και συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο και τη διοίκηση γιατί από τον Ιούνιο καλούμαστε να αντέξουμε στην πίεση και στο ότι πρέπει να τα κερδίσουμε όλα. Όλοι δείχνουν μία καταπληκτική συμπεριφορά.  Πιστεύω ότι δεν είναι ικανές όλες οι ομάδες να αντέξουν την πίεση που δεχτήκαμε εμείς αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Υπάρχουν άλλες ομάδες που ήταν ήδη δομημένες από τον σχεδιάσμο τους, με στόχο να κερδίζουν και η ΑΕΚ με την καρδιά της βρίσκεται σ’αυτό το γκρουπ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ’ όλα τα άτομα που αποτελούμε την ΑΕΚ.

Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πολλές αντιξοότητες, δύσκολες καταστάσεις και η ομάδα δε σταμάτησε ποτέ να παλεύει. Το να συνεχίζουμε και να εξαρτώνται όλα από εμάς τους ίδιους, αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση. Πιστεύω οτι μέχρι σήμερα μπορεί να μας λυπεί μόνο ένα παιχνίδι, στο οποίο ήμαστααν κατώτεροι του αντιπάλου, αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η ΑΕΚ άξιζε πολλά περισσότερα απα αυτά που ήδη έχει κατακτήσει. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Πρέπει να το οριστικοποιήσουμε κι αυτό είναι το δύσκολο.

Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για τη χρονιά που έχουμε κάνει, αλλα στο τέλος θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Έχει ακόμη δρόμο και ο πρώτος μας αντιπαλος δεν είναι καθόλου εύκολος. Μία καλή ομάδα είναι ο Παναθηναίκος, ιστορική και για μία ακόμα φορά δε θα είναι τίποτα εύκολο, όπως άλλωστε σε κάθε μεταξύ μας παιχνίδι”.

Τέλος ο ισπανός τεχνικός έστειλε μήνυμα στον κόσμο ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι:

“Ο κόσμος κάνει μία καταπληκτική χρονιά. Μας εμψυχώνουν, μας στηρίζουν και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και το πιο σημάντικό είναι να συνεχίσει να δείχνει την ίδια συμπεριφόρα, δίνοντάς μας ώθηση και προστατεύοντας την ομάδα. Να προσπαθεί να μας βοηθήσει για τη νίκη, αλλά ως εκεί, χωρίς να ξεπερνά τα όρια. Γι’ αυτό θα πρέπει να αισθανόμαστε διπλά υπερήφανοι για τους φιλάθλους μας. Μας ωθεί και μας βοηθά περισσότερο απ’όλους αλλά πάντα σε αγωνιστικά πλαίσια. Είμαι περήφανος για τον ρόλο που έχει ο κόσμος μας κι ελπίζω να τελειώσουμε έτσι τον χρόνο”.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.