TAGS

  Helheim Review

  22/05/2019 • 15:20
  Helheim Review
  • shares

  Λιτό, δωρικό, χομπίστικο…

  Κάποιες φορές, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ένα απλό παιχνίδι. Mind-numbinglyβασικό, που κάνεις ένα πράγμα. Χωρίς κρυφά μονοπάτια, χωρίς ιδιαίτερο story, χωρίς sidequests, χωρίς να καιγόμαστε μπροστά στην οθόνη για μισή μέρα… Ένα παιχνίδι που αποδέχεται αυτό που είναι και είναι ιδανικό μετά από μια δύσκολη μέρα που δε θέλουμε να σκεφτόμαστε και πολλά. Απλώς να περάσουμε λίγη ώρα και να ξελαμπικάρουμε. Αυτό ακριβώς είναι το Helheim, το hack’n’slash της Ιταλικής NotANumber, που κυκλοφόρησε το Φλεβάρη στο Steam.

  Η ιστορία, αρκετά απλή: χειρίζεστε τη Hella, θεά του κάτω κόσμου της Σκανδιναβικής μυθολογίας. Οι καταραμένες ψυχές έγιναν διεφθαρμένες και σας φυλάκισαν. Μετά από την απόδρασή σας λοιπόν, πιάνετε το σπαθί σας, ξεκινάτε “όπως πάει ο δρόμος” και... givethemhell! Ανά λίγα μέτρα συναντάτε checkpointsπου σας γεμίζουν το HPκαι αντιμετωπίζετε εχθρούς, οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου όλο και αυξάνονται. Ποικιλία αντιπάλων και τακτικών, μην περιμένετε. Ό,τι κάνετε στην αρχή θα κάνετε και στο τέλος- θα σφάζετε ό,τι βρίσκεται μπροστά σας. Αυτό είναι ίσως και το μεγάλο μειονέκτημα του τίτλου, η ανυπαρξία έκπληξης.


  Οι μάχες περιλαμβάνουν συνήθως μια βροχή σφαιρών και λοιπόν projectiles, από όλες τις κατευθύνσεις, τις οποίες τις απωθείτε είτε με το σπαθί σας (punnotintended...), είτε τις αποφεύγετε κάνοντας dash. Παράλληλα έχετε και τα specialskills, τα runes, να σας βοηθούν. Να είμαστε ειλικρινείς, ποτέ δεν καταλάβαμε τί ακριβώς κάνουν τα περισσότερα, αλλά όπως και να έχει, για εμάς πιο χρήσιμα μας φάνηκαν δύο από τα πρώτα που ξεκλειδώσαμε. Αυτό που παγώνει το χρόνο και μια ασπίδα, που κάνει deflectτα βλήματα.

  Παρότι η συνολική διάρκεια του τίτλου δεν πρέπει να ξεπερνάει κατά πολύ τις πέντε ώρες (τουλάχιστον στη normal δυσκολία), μη νομίζετε ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο. Όσο προχωράτε, τόσο θα σφίγγει ο πήχης σας από το ανελέητο buttonsmashing. Όπως προείπαμε, όχι λόγω της ικανότητας των αντιπάλων αυτής καθαυτής, όσο των αριθμών τους. Τα συχνά checkpointsμάλιστα βοηθούν στο να μην έχετε κανένα άγχος ότι μπορεί να επαναλάβετε κάποια δύσκολη μάχη. Σίγουρα δεν είναι κάτι ριζοσπαστικό στο genreή ευφάνταστα πρωτότυπο, αλλά για να περάσει κάποιος λίγες ώρες είναι okay.


  Οπτικά το Helheim, με τα ισομετρικά πλάνα του και χωρίς τη δυνατότητα χειρισμού κάμερας, θα το χαρακτηρίζαμε απλά καλό. Η μουσική πάλι, θα λέγαμε πως είναι ανεκτή αλλά πολύ generic, ενώ υπάρχει και λίγο voiceacting- όχι ότι χρειάζεται περισσότερο πάντως. Από την εμπειρία μας δεν έλλειψαν και κάποια προβλήματα, όπως framedrops και μια μάχη που την περάσαμε... χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα. Μετά από ένα ωραιότατο respawnμας, οι εχθροί απλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ! Οι ελάχιστες απαιτήσεις όπως αναφέρονται στο Steamείναι IntelCorei5 3450 ή AMDFX 6400 επεξεργαστής, 4 GBRAMκαι Nvidia GTX 750 κάρτα γραφικών.


  To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την 34BigThings.


  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  22/10/2019 • 09:11

  Δρόμος στρωμένος με "αγκάθια" για Μπάγερν, Σίτι και Τότεναμ!

  Εμπόδια με διάφορες όψεις έχουν να αντιμετωπίσουν απόψε τα φαβορί σε Φάληρο, Μάντσεστερ και Λονδίνο. Με την αξιοπιστία τους είναι σε θέση να πάρουν αυτό που θέλουν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γουέστ Μπρομ και η Κουϊνς Παρκ Ρέϊντζερς