TAGS

  Neverwinter: The Heart of Fire Review

  21/05/2019 • 11:00
  Neverwinter: The Heart of Fire Review
  • shares

  Φωτιά στα μπατζάκια μας.

  Μερικοί μήνες πέρασαν από το τελευταίο expansion του MMORPG Neverwinter, Ravenloft, και αφού κατάφερε να μας παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική περιοχή από αυτές που είχαμε συνηθίσει, αναρωτηθήκαμε για το πού θα μπορούσε να λάβει μέρος η καινούργια περιπέτεια και τι νέο έχει να προσφέρει στον κόσμο του Faerun. Ιδού το The Heart of Fire. Το 15ο mod που μπορεί από όνομα να πηγαίνει καλά, τι γίνεται όμως με το περιεχόμενο;

  Σε αυτό το expansion γίνεστε μέλος του Acquisition Incorporation. Μιας ομάδας τυχοδιωκτών που προσπαθούν να ανακτήσουν το relic Heart of Fire. Και αυτό είναι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι οι developers έχουν προσεγγίσει το περιεχόμενο του νέου expansion εντελώς διαφορετικά από τα προηγούμενα (όσον αφορά την "ιστορία"). Ανάλαφρα και με διάθεση για χιούμορ, κάτι που δυστυχώς λίγο μπορεί να εκτιμηθεί από τους βετεράνους παίκτες και όχι μόνο, καθώς σαν σύνολο γειώνει τις προσδοκίες που είχαμε. Οι νέοι υπέρμαχοι του lord Neverember από την άλλη θα το δουν με καλύτερο μάτι, αφού το lvl 15 είναι αρκετό για να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του expansion. Αυτό είναι ίσως και το μόνο θετικό του. Ότι αφήνει νέους παίκτες να εμπλακούν νωρίς στη λογική των campaigns.

  Τι μπορεί όμως να δώσει στην υπόλοιπη κοινότητα και ιδιαίτερα στους endgame παίκτες, που έχουν βαλτώσει σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα; Με καλή διάθεση θα λέγαμε ελάχιστα πράγματα. Και ξεκινάμε με τις αποστολές. Ας υποθέσουμε ότι διασκεδάζετε να μπείτε μεταμφιεσμένοι σε ένα πάρτι στο Underdark, να ξύσετε την πλάτη ενός γίγαντα, να κλέψετε αυγά από τη φωλιά του Deepcrow και γενικότερα να ασχοληθείτε με objectives "ανέμελου" περιεχομένου. Το γεγονός ότι έχουν ελάχιστο βαθμό δυσκολίας και εξουθενωτική επαναληψιμότητα, τις καθιστά περισσότερο αγγαρεία παρά διασκέδαση. Και το χειρότερο όλων είναι ότι εκτελούνται σε περιοχές προηγούμενων expansions. Δεν υπάρχει νέο campaign area και αμφιβάλλω ότι το δωμάτιο που ξεκλειδώθηκε στο Protector Enclave μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο.

  Για μια ακόμη φορά ακολουθείται η λογική του weekly haul που σε αναγκάζει να ασχοληθείς για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποστολές χωρίς ενδιαφέρον και χωρίς νόημα με επιτομή, αχρείαστα rewards για τους περισσότερους. Βλέποντας τις ελλείψεις του campaign, περιμέναμε τουλάχιστον να έχει δοθεί βαρύτητα στις ομαδικές δραστηριότητες. Το The Heart of Fire μας απογοήτευσε, αφού δεν παρέχει καινούργιο dungeon. Λυπηρό καθώς η ανανέωση σε αυτό το κομμάτι είναι επιτακτική. Αντ’αυτού έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο skirmish, το Manycoins Bank Heist, το οποίο ολοκληρώνετε σε τρεις φάσεις.

  Πολλές αλλαγές έγιναν και στα mechanics του παιχνιδιού γενικότερα. Το profession system άλλαξε εξολοκλήρου και όχι προς το καλύτερο. Είναι πιο πολύπλοκο, πιο χρονοβόρο και χρειάζεται περισσότερους πόρους. Όσο για το salvage… RIP. Η κατάργησή του δυσαρέστησε έντονα την κοινότητα, αφού ήταν ένας από τους λίγους τρόπους να αποκτήσεις Astral Diamonds. Και ναι, μπορεί τώρα να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις με Brave seals, να δίνονται από τα chests των dungeon κτλ, αλλά είναι στην κυριολεξία "ψίχουλα" σε σχέση με τις προοπτικές που πρόσφερε το salvage. Ακόμη μια προώθηση στη αγορά των Zen coins και ακόμη μια ρωγμή στην οικονομία της Neverwinter, η οποία βρίσκεται ήδη σε κρίση.

  Αλλαγές υπάρχουν και στα chests με την επιλογή re-roll. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τα δοθέντα rewards, έχετε τη δυνατότητα να τα ρισκάρετε με νέα. Και όλοι ξέρουμε τι στοιχίζει αυτή η ενέργεια. Astral Diamonds. Αξίζει τον κόπο; Αν λάβουμε υπόψιν μας τον αριθμό A.D που πρέπει να ξοδευτούν μέχρι να αποκτήσεις κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι, και αυτό αν είσαι τυχερός, θα έλεγα όχι. Καλύτερα να επενδύσετε τα χρήματά σας στο Auction House. Τέλος δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανέπαφα τα ήδη ταλαιπωρημένα classes. Στο όνομα της "ισορροπίας του παιχνιδιού", έγιναν αλλαγές στα power των abilities δημιουργώντας δυσαρμονία στο build των χαρακτήρων και των συνδυασμών που έχουν γίνει, πράγμα αδιανόητο για τους παίκτες που έχουν επενδύσει τόσο χρόνο στη δημιουργία των ηρώων τους.

  Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4.


  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  19/10/2019 • 08:08

  Κερδίζει όποιος βάλει τα περισσότερα σε Μίντλεσμπρο, Φάληρο και Ντόρτμουντ

  Προβάδισμα νίκης έχει ο Ολυμπιακός αντμετωπίζοντας την καλύτερη, έως τώρα, επίθεση του πρωταθλήματος! Αμφίρροπα με πιθανά όλα τα ενδεχόμενα σε Μίντλεσμπρο, Ντόρτμουντ, Αλκμάαρ και Μάδεργουελ. Βάσιμο το αβαντάζ για Έξετερ, Σουόνσι και Μπρίστολ Ρόβερς