Ασπιάθου: “Δυνατά έως το τέλος” (vid)

Ο Γιον Ασπιάθου μίλησε στη Nova και στο Νίκο Γαβαλά για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιον Ασπιάθου μίλησε στη Nova και στο Νίκο Γαβαλά για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Ο συνεργάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε χαρακτήρισε κλειδιά της νίκες στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πόσο δύσκολο είναι για την τεχνική ηγεσία να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες όταν βρίσκονται τόσο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας παράλληλα δημιουργήσει τόσο μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία απ’ τις άλλες ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις;
«Σωστά ρωτήσατε, γιατί ακόμη είμαστε κοντά, αλλά δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα. Σίγουρα, οι παίκτες είναι ακόμη χαρούμενοι γιατί είμαστε ακόμη πολύ κοντά στο τέλος της χρονιάς, ενώ έχουμε να δώσουμε και το δεύτερο παιχνίδι για τον ημιτελικό του κυπέλλου. Οπότε η δουλειά μας είναι να τους κρατήσουμε συγκεντρωμένους. Αλλά οι παίκτες από μόνοι τους καταλαβαίνουν τι σημασία έχουν αυτά τα παιχνίδια. Και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αυτό δε σημαίνει πως θα παίξουμε πιο χαλαρά στα επόμενα παιχνίδια. Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε το πρωτάθλημα με τη συμπεριφορά μας μέσα στο γήπεδο».
 
-Για τον Παναιτωλικό τι εικόνα έχετε; Και πόσο δυσκολεύει το έργο σας το γεγονός πως αντίπαλος δίνει αγώνας παραμονής στην κατηγορία;
«Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον αντίπαλό μας, γιατί η μάχη για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία είναι πάρα πολύ δυνατή φέτος. Αν και εμείς θα παίξουμε πολύ σοβαρά γιατί θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.
 
-Ποια στοιχεία είχε φέτος ο Ολυμπιακός και έχει φθάσει στον προθάλαμο της κατάκτησης του τίτλου;
«Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε εύκολο έργο. Είχαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και στο κύπελλο και στην Ευρώπη. Εμείς κρατήσαμε τη δύναμή μας για το πρωτάθλημα. Δεν πέσαμε κάτω. Ήταν δύσκολο να καταφέρουμε να έχουμε συγκεντρωμένους τους παίκτες σε όλα τα παιχνίδια. Νομίζω πως το καταφέραμε. Ήμασταν πολύ σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ακόμη και όταν είχαμε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία απ’ τον Παναθηναϊκό που ήταν πιο μπροστά. Νομίζω πως σ’ αυτόν τον τελευταίο μήνα ο Παναθηναϊκός έκανε ορισμένα λάθη, ενώ εμείς συνεχίζαμε με σοβαρότητα στα παιχνίδια μας. Ήταν κρίσιμος αυτός ο μήνας για εμάς στο πρωτάθλημα. Επίσης, η ομάδα πιστεύει στο στιλ που έχει. Ακόμη και όταν τα πράγματα ήταν αρνητικά για εμάς, εμείς πιστεύαμε στο στιλ μας. Πάντα μπαίναμε στο γήπεδο για να προσπαθήσουμε να νικήσουμε απ’ την αρχή. Αυτό είναι το στιλ της ομάδας. Το έχουμε διατηρήσει φέτος. Και νομίζω πως αυτό μας έχει δώσει το πλεονέκτημα».
 
-Αυτό θα ήθελα να το διευκρινίσουμε. Όταν βρεθήκατε ακόμη και πέντε βαθμούς πίσω απ’ τον Παναθηναϊκό, φοβηθήκατε πως μπορεί να χαθεί ο τίτλος;
«Στην αρχή της χρονιάς που έπεσε ο Βόλος και η Καβάλα, ήταν πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα, γιατί το επηρέασε. Οπότε αν κάναμε λάθη σε μερικά παιχνίδια με αντιπάλους που θεωρητικά δεν είναι τόσο ισχυροί, θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη η διαφορά απ’ τους αντιπάλους μας. Είναι πολύ σημαντικό που παίξαμε πολύ καλά στα κρίσιμα παιχνίδια, όπως ήταν στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ ή στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Και νομίζω σ’ αυτά τα παιχνίδια πήραμε το προβάδισμα. Και γι’ αυτό τελικά είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας».
 
-Δεν ξέρω αν πιστεύετε στη μοίρα, αλλά αν κατακτήσετε την Κυριακή το πρωτάθλημα, αυτό θα συμβεί στην 27η αγωνιστική. Ότι είχε γίνει τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο πρωτάθλημα του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό. Πως το σχολιάζετε;
«Εάν τελικά νικήσουμε τον Παναιτωλικό, γινόμαστε πρωταθλητές σ’ αυτή την αγωνιστική. Θα είναι κάτι τυχαίο. Αλλά σημαίνει ότι θα είμαστε καλύτεροι σε όλη τη χρονιά».
 
-Επειδή απ’ την αρχή της περιόδου μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο, θα ήθελα να μας πείτε λίγα πράγματα και για τη ζωή σας στην Ελλάδα.
«Περνάμε πολύ καλά. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την μεγάλη εκτίμηση που έχει η ομάδα προς εμάς. Ο κόσμος που δουλεύει γύρω μας πάντα προσπαθεί να μας βοηθήσει. Και επίσης ο κόσμος στην Αθήνα, αλλά και γενικά στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ ζεστός. Και αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο. Εκτός από μερικά γεγονότα που γίνονται στα γήπεδα, αλλά αυτά τα βάζουμε εκτός. Γενικά περνάμε πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα».ς και εκείνος τα έχει καταφέρει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.