Τζιμπούρ: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα» (vid)

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports και στον Νίκο Γαβαλά, η οποία προβλήθηκε στην «Ώρα των Πρωταθλητών». Ο Αλγερινός επιθετικός αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και στην προσωπική του απόδοση με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος. Επίσης, τόνισε πως δεν έχει να αποδείξει κάτι, καθώς γνωρίζει την αξία του.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports και στον Νίκο Γαβαλά, η οποία προβλήθηκε στην «Ώρα των Πρωταθλητών». Ο Αλγερινός επιθετικός αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και στην προσωπική του απόδοση με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος. Επίσης, τόνισε πως δεν έχει να αποδείξει κάτι, καθώς γνωρίζει την αξία του.

-Ραφίκ, ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία νίκη για να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα. Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή να βρίσκεται τόσο κοντά στην υλοποίηση του βασικού στόχου της περιόδου;
«Φυσικά είναι το κέρδος σε μία μεγάλη περίοδο. Αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η περίοδος αφού πρέπει να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Αλλά είναι καλό».
 
-Το γεγονός πως ο αντίπαλός σας, ο Παναιτωλικός δίνει αγώνα παραμονής, πόσο δυσκολεύει το έργο σας; Και τι εικόνα έχεις για την ομάδα του Αγρινίου;
«Πάντα ήταν έτσι και πάντα θα είναι έτσι. Οι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους ανεβάζουν πάντα το επίπεδό τους, οπότε αυτό δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. Απ’ τα λίγα που ξέρω για την ομάδα είναι πως έχουν ένα όμορφο μικρό γήπεδο και μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, τρεις-τέσσερις έμπειρους ποδοσφαιριστές, ενώ οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν το σύνολο έχουν κάνει μία καλή ομάδα».
 
-Ποια στοιχεία είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του και τον έφεραν στον προθάλαμο του τίτλου;
«Νομίζω πως φέτος παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ήμασταν αρκετά τυπικοί με την έννοια πως είχαμε συνέχεια μία καλή πορεία. Ακόμα και όταν είχαμε ορισμένες δύσκολες περιόδους, νομίζω πως πάντα αξίζαμε το προβάδισμα. Πάντα ήμασταν πολύ καλή ομάδα και παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και στο κάτω – κάτω της γραφής, αξίζουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».
 
– Η σημαντική διαφορά στη βαθμολογία απ’ τις άλλες ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, αποτυπώνει και τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού;
«Συνολικά απ’ αυτά που γνωρίζουμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και απ’ αυτά που γνωρίζω προσωπικά, ο Ολυμπιακός ήταν πάντα πάνω απ’ τους υπόλοιπους. Ειδικά τώρα πιο πολύ από ποτέ, η διαφορά του σημερινού Ολυμπιακού έναντι των υπολοίπων ομάδων είναι πολύ μεγάλη».
 
-Σε προσωπικό επίπεδο, πως θα χαρακτήριζες τη χρονιά;
«Προσωπικά πιστεύω ότι το σημαντικότερο είναι πως δείξαμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα φέτος. Παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Ειδικά στην αρχή της περιόδου, αντιμετωπίσαμε πάρα πολύ δυνατές ομάδες. Και δείξαμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μία θέση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκτός από δύο-τρία ματς στα οποία είναι η αλήθεια πως ήμασταν εκτός των δικών μας στόχων, ουσιαστικά κυριαρχήσαμε και δείξαμε πως είναι δικό μας. Προσωπικά έδωσα ότι καλύτερο μπορούσα. Είχα ένα διάστημα στο οποίο δεν ήμουν στα καλύτερά μου. Αλλά τώρα έχω επανέλθει».
 
-Αυτό θα ήθελα να μας εξηγήσεις; Την περασμένη Κυριακή πέτυχες για πρώτη φορά γκολ στο πρωτάθλημα μετά απ’ την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο, που διεξήχθη το Δεκέμβριο. Έκανες ένα πολύ καλό πρώτο γύρο  με συχνή επαφή με τα δίχτυα. Θα ήθελα να μας διευκρινήσεις αν αντιμετώπίσες πρόβλημα με το γόνατο και αυτό σε φρέναρε κάπως.
 
«Νομίζω πως το πρόβλημά μου ήταν πως είχα κάποιες διαφορές μεταξύ του αριστερού και του δεξιού μυός. Δεν ήταν ακριβώς στο ίδιο επίπεδο. Το γεγονός πως παίζαμε κάθε τρεις ημέρες και είχαμε πολύ σημαντικά ματς όπως του Τσάμπιονς Λιγκ, με ανάγκασε να πιεστώ πάρα πολύ για να μπορέσω να συνεχίσω να μετέχω στις υποχρεώσεις. Μετά το Γενάρη έπρεπε να δουλέψω πάρα πολύ ώστε να φέρω σε μία ισορροπία αυτό το μειονέκτημα και να φθάσω σε καλά επίπεδα. Επίσης η συνεχής συμμετοχή σε διαδοχικά παιχνίδια είναι αυτή που σου δίνει ρυθμό. Και ο ρυθμός σου δίνει τα πολύ καλά αποτελέσματα και τα γκολ. Το γεγονός πως έπαιξα σε μερικά παιχνίδια και σε άλλα δεν μπορούσα να συμμετέχω, αυτό μου έκοψε λίγο το ρυθμό. Και αν σκεφθείς πως παίξαμε σε πολύ δύσκολες έδρες, με πολύ κρύο στα ευρωπαϊκά ματς, το σημαντικό είναι να έχεις το σωστό τρόπο για να επανέλθεις. Εκεί είχα ένα μικρό πρόβλημα. Επίσης, είχα και μία μικρή γρίπη που πραγματικά με δυσκόλεψε. Αλλά πάλεψα και δεν εγκατέλειψα ποτέ την ομάδα».
 
-Την περασμένη εβδομάδα στη θέση σου ήταν ο Κέβιν και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία σας εντός γηπέδων, αλλά και για τη σχέση σας εκτός γηπέδων. Θα ήθελες να μας πεις και εσύ δύο λόγια για τη σχέση σου με τον Μιραλάς εντός και εκτός γηπέδων;
«Νομίζω πως αυτό που άκουσα από διάφορους ανθρώπους σχετικά με την κακή συνεργασία μεταξύ εμού και του Κέβιν, είναι ότι πιο χαμηλό έχω ακούσει. Και νομίζω πως αυτά λέγονται από ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να βλάψουν τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να πω πως ήταν κάτι που είχε επίδραση πάνω μου, ή με δυσκόλεψε ή με στεναχώρησε με την έννοια πως το φέρω βαρέως. Αλλά νομίζω πως είναι αυτά τα μικρά πράγματα τα οποία μερικές φορές σου στερούν την όρεξη του παιχνιδιού. Αλλά σχετικά με τον Κέβιν, είναι απίστευτος. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Έχω ζήσει λιγάκι στο Βέλγιο και γνωρίζω ότι οι Βέλγοι είναι καλά παιδιά και έχουν μία δική τους πλευρά που είναι πολύ γλυκιά, πολύ συμπαθητική και με την καλή έννοια, για να μην παρεξηγηθώ, λίγο επαρχιακή. Και εκτός αυτού θέλω να τονίσω πως είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής με τον οποίο χαίρομαι να παίζω γιατί έχει φοβερή ποιότητα».
 
          –Όλοι όσοι σε ζουν καθημερινά στου Ρέντη, αλλά και εμείς οι δημοσιογράφοι, μόνο θετικά σχόλια καταθέτουμε για τον άνθρωπο Ραφίκ. Εσύ, ερχόμενος στον Ολυμπιακό απ’ την ΑΕΚ, αισθανόσουν πως θέλεις ν’ αποδείξεις κάτι;
«Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με ζουν στην καθημερινότητά μου και είναι κοντά μου, σίγουρα με εκτιμούν γι’ αυτό που είμαι. Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργαστεί σε όλες τις ομάδες που έχω υπάρξει, κράτησα επαφές μαζί τους. Αλλά ακόμη και αν δεν κράτησα, όταν συναντιόμαστε, κάνουμε πλάκες, αστειευόμαστε, έχουμε μία καλή επαφή. Η αλήθεια είναι πως είμαι ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτήρα, αλλά δεν είμαι ψεύτης, δεν είμαι προδότης. Όταν είμαι με ανθρώπους οι οποίοι καταλαβαίνω πως θέλουν το κακό μου και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα, έχω μία ανθρώπινη αντίδραση. Ξέρω ποιος είμαι  και ξέρω τι αξίζω και νομίζω πως σε αυτό το επίπεδο, δεν έχω ν’ αποδείξω τίποτα. Γιατί όταν είσαι φυσικός, τότε σε εκτιμούν οι άνθρωποι. Και εγώ θέλω να παραμείνω φυσικός».
 
-Προσβλέπεις σε μία μακροχρόνια συνεργασία με τον Ολυμπιακό; Σε «γεμίζει» ο Ολυμπιακός ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή;
«Εγώ αισθάνομαι πάρα πολύ καλά εδώ. Αν και ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να περίμεναν να μην τα πάω καλά εδώ. Αισθάνομαι καλά, παίζω  καλά και παίρνω ευχαρίστηση απ’ το γεγονός πως αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό. Είχα δύο όνειρα στη ζωή μου, εκτός απ’ το να γίνω ποδοσφαιριστής. Ως ποδοσφαιριστής ήθελα να παίξω στο παγκόσμιο κύπελλο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός μου προσέφερε το Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ».
 
-Και κάτι τελευταίο: η δύσκολη οικονομική κατάσταση στη χώρα, σε έχει επηρεάσει και αν βλέπεις αχτίδα φωτός στο βάθος του τούνελ. Σε ρωτάω εσένα, διότι γνωρίζω πως ξεκίνησες απ’ τα χαμηλά για να φθάσεις ψηλά.
«Η αλήθεια είναι πως στη ζωή πρέπει να έχεις μία θετική στάση. Πρέπει να έχεις σημαντικούς λόγους για να συνεχίσεις να ζεις. Παρόλο που καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να το κάνεις. Πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μία τεράστια τραγωδία. Γιατί οι Έλληνες είναι ένας πολύ ζωντανός λαός που έχει διάθεση και όρεξη για ζωή. Ζουν τη ζωή τους στο έπακρο. Οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι να κάνουν υπομονή. Νομίζω πως η μόνη διέξοδος είναι η υπομονή και η θετική στάση. Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του δύσκολες στιγμές. Κάθε άνθρωπος πρέπει να σκέφτεται ότι θα υπάρχει κάτι καλό στην πορεία. Η αλήθεια είναι πως όταν βγαίνω έξω και βλέποντας το μέσο όρο ζωής των Ελλήνων, παρατηρώ πως κάποιοι απ’ αυτούς τα έχουν παρατήσει. Γιατί έχουν μάθει να ζουν καλύτερα. Και τώρα αυτό τους έχει απογοητεύσει. Σε δύσκολες στιγμές σαν αυτή που ζούμε αυτή τη στιγμή, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να ξαναγίνουμε λίγο πιο απλοί και να  προσπαθήσουμε να σηκώσουμε και πάλι το ανάστημά μας. Είναι εύκολο να το λέει κανείς και δύσκολο να το κάνει. Αν εγώ έχω καταφέρει να το κάνω που είμαι ένας απλός άνθρωπος, τότε νομίζω πως και οι υπόλοιποι μπορούν να τα καταφέρουν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.