Το πρόσωπο της χρονιάς (video)

Φοράει το τριφύλλι, αλλά είναι Ολυμπιακός. Κλαίει επειδή κέρδισε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του η αγαπημένη του ομάδα. Και είναι μόνο 13ων ετών. Ο Νέιθαν Κατωπόδης. Διαβάστε ή δείτε για ποιον λόγο είναι το πρόσωπο της χρονιάς.

Για ακόμα μία χρονιά, μαζί με τον καλό φίλο και συνάδελφο Αποστόλη Λάμπο καλύπτουμε για λογαριασμό των καναλιών Novasports το Elite Neon Cup που φιλοξενείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας. Μιας διοργάνωσης που χαίρεσαι να παρακολουθείς, πόσο μάλλον να εργάζεσαι παρακολουθώντας ποδοσφαιρικά παιχνίδια από ομάδες με παιδάκια ηλικιών 11 μέχρι 15 ετών.

Ελληνόπουλα, Αλβανάκια, Τουρκάκια, παιδάκια από τη Δανία, την Αγγλία, τη Ρουμανία και από άλλες χώρες βρίσκονται εκεί μόνο για ένα σκοπό. Να απολαύσουν και να χαρούν το ποδόσφαιρο. Με τα χαμόγελα και την παιδική τους αθωότητα να είναι οι συνοδοί τους.

Στον ημιτελικό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό της κατηγορίας Κ-13 γίναμε μάρτυρες ενός σπάνιου στιγμιοτύπου ή για την ακρίβεια μιας σπάνιας και μοναδικής δήλωσης από ένα παιδάκι 13ων ετών. 

Τον Νέιθαν (Ναθαναήλ) Κατωπόδη. Την… ατραξιόν της Παιανίας όλο αυτό το διάστημα, καθώς πρόκειται για ένα χαμογελαστό παιδάκι που προσπαθεί να γίνει φίλος με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί, να τους γνωρίσει, να τους πειράξει, να παίξει μαζί τους. Ήμουν ο τυχερός που βρέθηκα να τον έχω απέναντί μου με το τέλος του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Έχοντας σκοράρει, αλλά με την πρόκριση να έχει τελικά “ερυθρόλευκο” χρώμα ήρθε για τις δηλώσεις με στεναχωρημένη και δακρυσμένη φατσούλα. Τον παρακολουθούσαμε μαζί με τον Αποστόλη και πριν τον αγώνα, αλλά και κατά τη διαρκειά του. Μας εντυπωσίασε η συμπεριφορά του. Σκόραρε και έψαξε να βρει τον αδερφό του, που είναι Ολυμπιακός για να του δείξει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Το ίδιο έκανε προς την κάμερα. 

Η σκέψη και των δυο μας ήταν πως πρόκειται για ένα παιδάκι που υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό και χάρηκε που σκόραρε εναντίον του Ολυμπιακού. Πέσαμε έξω. Ο Νέιθαν με απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του δεν δίστασε να παραδεχθεί στην κάμερα πως πήγε στον αδερφό του για να του πει πως στο γήπεδο όταν παίζει κάνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό και όταν τον ρώτησα αν αυτός υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό πήρα τη δήλωση της χρονιάς και μια από τις καλύτερες δηλώσεις που έχουν κάνει έπειτα από ερώτησή μου. 

Με όλη την αθωότητα και ειλικρίνεια που τον διακατείχε είπε αυτό που απλά ένιωθε, αδιαφορώντας για το τι θα ακολουθήσει. Ένα παιδάκι που του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Είτε φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είτε του Ολυμπιακού. Μικρή σημασία έχει γι’ αυτόν, αλλά πιστέψτε με και για όλα τα παιδάκια. Μια βόλτα από την Παιανία θα σας πείσει. 

Όσο για εμάς στα κανάλια Novasports, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αυτές τις όμορφες και σπάνιες στιγμές του ποδοσφαίρου. Γιατί για εμάς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και έστω και έναν να κερδίζουμε καθημερινά και να τον αποβάλουμε από μέσα του τη μίζερη πραγματικότητα είναι κάτι που μας δίνει δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε. Κάποια στιγμή θα είμαστε οι πολλοί… Και θα χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε μπορούμε να παίρνουμε τέτοια μηνύματα και να θυμόμαστε πως θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο.

YΓ: Εννοείται πως μας κάνει χαρούμενους και η αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας από τους συναδέλφους που θέλουν να προωθούν αυτές τις όμορφες εικόνες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.