Κόντης: «Υπογράφουν και πληρώνονται»

Για το καυτό θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ Αρης, μίλησε εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Κόντης.

Για το καυτό θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ Αρης, μίλησε εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Κόντης. Ο τελευταίος εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ για τις πληρωμές που περιμένουν οι παίκτες, είπε πως μόλις τους δοθούν τα σχετικά έγγραφα και υπογράψουν, τα χρήματα θα μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κόντη, στο ραδιόφωνο του Αρη:

Για τα σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Αρης: «Πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά να τελειώσουμε με όλους, πρώην και νυν και για να σταματήσει αυτή η ιστορία που καθημερινά ακούω, είναι μία επίπονη διαδικασία που κουβαλάει πληγές από το παρελθόν. Είπαμε και άλλη φορά τους λόγους για τους οποίους κάποιοι παίκτες δεν πληρώθηκαν. Αυτή η διοίκηση έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων στην εφορία. Δεν είναι εύκολο έναν  πρώην ποδοσφαιριστή να τον πείσεις ότι δεν έχεις να του δώσεις περισσότερα από αυτά που του προτείνεις».

Για το ποσό που θα μπει στα ταμεία: «Αν είχαμε πληρώσει τους νυν δεν θα είχαμε να δώσουμε στους πρώην. Υπολογίσαμε να φέρουμε το ποσό σε τρεις δόσεις. Τώρα πρέπει να έρθει ένα μεγαλύτερο ποσό για να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις».

Για τα απρόοπτα που προκύπτουν: «Βρισκόμαστε σε διαδικασία αποστολής συμφωνιών σε παίκτες που είναι στο εξωτερικό. Δεν είναι ευχάριστο να το λέω αυτό. Εμφανίστηκε μία υπόθεση που τελεσιδίκησε   στο εξωτερικό και καλούμαστε να πληρώσουμε χρέος 580.000 ευρώ. Θα πολεμήσουμε την υπόθεση αυτή με τον τρόπο που ξέρουμε. Είναι εύκολο να λες ότι ο Κόντης έφερνε καραβιές αλλά να θυμάσαι ότι εσύ υπέγραφες και εσύ δεν πλήρωνες για να μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης προσφυγές. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν καλυφθεί όλες οι υποχρεώσεις που έχουμε. Και με την εφορία το θέμα είναι σε καλό δρόμο».

Για το σημείο στο οποίο βρίσκεται ακριβώς ο Αρης: «Τα πράγματα για τον κόσμο μπορεί να είναι απλά αλλά για εμάς είναι πιο σύνθετα. Έχουμε ήδη κάνει συμφωνία με τους παίκτες που υπάρχουν και το περισσότερο διάστημα έχουμε αναλωθεί με παίκτες και προπονητές που έχουν φύγει. Αυτοί δέχονται πιέσεις από κάποιους που θέλουν να τους κοροϊδέψουν. Ειδικά όταν είναι σε χώρες οι οποίες δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσεις τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Για να κάνω συμφωνία με παίκτη που είναι στην Ουκρανία θα πρέπει αυτή να επικυρωθεί στο προξενείο. Στην Τουρκία, εκεί που βρίσκεται ο Κούπερ δεν υπάρχει προξενείο και θα πρέπει να πάει ο άνθρωπος στην Άγκυρα. Όλα αυτά μέχρι και την Τρίτη ή την Τετάρτη θα έχουν τελειώσει γιατί είμαστε στην τελική φάση».

Για τους νυν παίκτες: «Δεν τους δώσαμε ακόμα να υπογράψουν τα χαρτιά. Θα τους τα δώσουμε και θα μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους».

Για τις προθεσμίες: «Μέχρι 31 Μαρτίου πρέπει να έχουν ημερομηνία οι διακανονισμοί, οι συμφωνίες, οι πληρωμές και 4 Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Τα αποτελέσματα θα υπάρχουν πριν τα πλέι οφ, γιατί ήδη υπάρχει ερώτημα της ΕΠΟ προς τη Λίγκα για το αν θα ισχύσουν τελικά τα αυστηρά κριτήρια και τι θα γίνει με ομάδες που ήδη έχουν κληθεί από την ΟΥΕΦΑ και περιμένουν 31 Μαρτίου να δούμε τι θα γίνει τελικά αν θα αποκλειστούν από την Ευρώπη. Αυτά θα αποφασιστούν αύριο και θα δούμε τελικά τι ποινές θα ισχύσουν, γιατί δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Η τελική απόφαση είναι της ΕΠΟ, που θέτει τις ομάδες προ των ευθυνών τους. Θα έχουμε και την παρουσία της ΕΠΟ, οπότε θα τα δούμε εκεί».

Για το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει: «Μία-δύο ομάδες δεν έχουν πραγματικό πρόβλημα, γιατί ακόμα και αυτές που ξέρουμε ότι οι ιδιοκτήτες τους βάζουν χρήματα, μειώνουν το μπάτζετ τους κατά 30-40%. Εμείς δεν έχουμε δανεικούς παίκτες. Το ποδόσφαιρο όλο στην Ελλάδα είναι γενικά στραβά δομημένο. Μπορεί να φταίνε οι ομάδες αλλά και το κράτος δεν στάθηκε αρωγός. Και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό, που κι αυτό είναι λάθος. Το κράτος θα έπρεπε να έχει θέσει τους κανόνες και να τους τηρεί, γιατί κανόνες έχουμε και δεν τηρούνται και να κοιτά το ποδόσφαιρο όπως το κοιτούν σε όλη τη Ευρώπη. Δεν θα δείτε πουθενά στην Ευρώπη να παίρνει το 50% των εισιτηρίων σε κάθε αγώνα. Δεν θα δείτε πουθενά να είναι τόσο άμεσα απαιτητό το ΦΠΑ ή η εφορία. Διάβαζα ένα ρεπορτάζ για την Ισπανία όπου οι ομάδες χρωστάνε τρομακτικά χρήματα. Κι εγώ ξέρω να χτυπάω τίτλους και να χρωστάω 500 εκ. ευρώ Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εκεί η ομοσπονδία είναι τόσο υπομονετική. Το κράτος θα έπρεπε να είναι πιο υπομονετικό με το ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε να γίνουμε εξυγιαντές και να διαλύσουμε το ποδόσφαιρο μπορεί εύκολα να γίνει ερασιτεχνικό και να πάει 50 χρόνια πίσω».

Για τη μείωση των εισιτηρίων στο «Κλ. Βικελίδης»: «Προχθές οι εισπράξεις ήταν 58.000. Από τα εισιτήρια πληρώθηκαν 12.000 ευρώ, εκ των οποίων 6.000 πήγαν στην εφορία και 6.000 στην ΠΑΕ. Μιλάμε για συνθήκες σίγουρα δύσκολες, όμως πιστεύω πολλοί παράγοντες κάνουν τον κόσμο να μην έρχεται στο γήπεδο. Σίγουρα είναι η οικονομική κατάσταση, σίγουρα όμως και η απαξίωση από κάποιους. Η απαξίωση αυτή ειδικά με όσα έγιναν φέτος και ο τρόπος που ο κόσμος ή οι συνάδελφοί σας χτυπούν ό,τι γίνεται, κάνουν τον κόσμο να αποστρέφεται. Από εκεί που ο κόσμος έχει συνηθίσει τον ΑΡΗ να παίζει κάπως καλύτερο ποδόσφαιρο, φέτος δεν ήταν τόσο ελκυστικός και όλα αυτά συνέτειναν στο να μην υπάρχει έντονη παρουσία του κόσμου. Ακόμα και με έντονη παρουσία του κόσμου δεν μπορείς όμως να συντηρήσεις μία ομάδα και όλα τα άλλα λέγοντας για να χαϊδεύουν αυτιά. Ακόμα και στην εποχή των 11.000 διαρκείας τα καθαρά έσοδα ήταν 1 εκ. ευρώ από τα διαρκείας κι άλλα 600-700 χιλιάδες από τα εισιτήρια. Μπορείς να κάνεις μία ομάδα με χαμηλό μπάτζετ για να είσαι ίσα βάρκα ίσα πανιά. Ο κόσμος όμως θα το δεχτεί λέγοντάς του ότι είμαι ο ΑΡΗΣ αλλά θα έχω αυτό το μπάτζερ και θα παλεύω από το να σωθώ μέχρι να βγω Ευρώπη;».

Για το πώς θέλει ο ίδιος την ομάδα: «Η δική μου φιλοσοφία, την οποία κάποιοι έβρισαν, λοιδόρησαν αλλά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν όταν βγήκε, έγκειται στο εξής. Πάντα να έχω μία ομάδα ελκυστική, με παίκτες που είναι πεινασμένοι να παίξουνε μπάλα, με παίκτες που δεν έρχονται να κοροϊδέψουν. Μπορεί να έφερα κι εγώ παίκτη που ήρθε να κοροϊδέψει αλλά απ’ όλα μαθαίνεις. Ξέρω πλέον τις απαιτήσεις του κόσμου αλλά και της ίδιας της ομάδας σας σύλλογος. Θα πρέπει να έχουμε μία ομάδα που να δίνει όραμα, μία ομάδα που να την αγκαλιάζει ο κόσμος και ανεξάρτητα από το μπάτζετ μπορείς να το κάνεις και τα αποτελέσματα έρχονται».

Για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν: «Έχουμε κάνει την προεργασία για το σχηματισμό της ομάδας η οποία πιστεύω ότι θα εκπλήξει την ποδοσφαιρική Ελλάδα, όπως είχε εκπλήξει όταν γύρισε από τη Β’ Εθνική. Φέτος μπορεί να γίνει κάτι πιο δημιουργικό, πιο ωραίο γιατί ο κόσμος χρειάζεται όραμα».

Για τα σενάρια γύρω από τον Γιαννιώτα: «Η διοίκηση έχει μιλήσει με τον Γιαννιώτα από τα πρώτα του παιχνίδια ακόμα, για να είναι καλύτερες οι συνθήκες για το παιδί. Ο ίδιος είπε ότι τον ενδιαφέρει να παίξει πρώτα ποδόσφαιρο και μετά να κοιτάξει το συμβόλαιό του αλά θα υπάρξει κάποια προσαρμογή για τα παιδιά αυτά. Είναι κακό να ρίχνουμε μεγάλα βάρη στα παιδιά αυτά και να τους φουσκώνουμε τα μυαλά. Είδαμε πολλούς παίκτες να ονομάζονται Μέσι της Ελλάδας, να έχουν περάσει τα χρόνια, να είναι 25-26 και να τους θεωρούμε ακόμα μεγάλα ταλέντα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι και κυρίως το περιβάλλον τους, γιατί το περιβάλλον είναι που προσπαθεί σε πολλές περιπτώσεις να ζήσει από αυτά τα παιδιά ή να λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Ειδικά με το  παιδί που τα τελευταία χρόνια έφευγε από τη Χαλκιδική κάθε μέρα και τον έφερνε ο πατέρας του στις προπονήσεις. Αυτό δείχνει τη θέληση και όχι το να τελειώσει η προπόνηση και να πιω τον καφέ η να βάψω το μαλλί ένα χρώμα διαφορετικό».

Για την κατάσταση της ΑΕΚ: «Είναι άσχημο να ασχοληθώ με κάποια άλλη ομάδα. Δεν θα ήθελα. Από ένστικτο, διαβάζοντας τα νούμερα κι επειδή είναι τόσο σκληρή στις αποφάσεις της η ΟΥΕΦΑ, νομίζω ότι στο τέλος θα τα βρουν. Αν δεν τα βρουν είναι δύσκολο να πάρουν την άδεια. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο οποιοσδήποτε αποκλεισμός από την ΟΥΕΦΑ ακολουθείται από αποκλεισμό από τα πλέι οφ και υποβιβασμό στη Β’ Εθνική. Μην ξεχνάτε ότι οι κλήσεις αυτές που έγιναν φέτος κακώς λέχθηκε ότι έχουν να κάνουμε τη συμμετοχή των τριών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Έχουν να κάνουν με το financial fair play και τη θέση που είχαν πέρσι. Εμείς δεν κληθήκαμε όχι γιατί δεν παίζαμε φέτος στα ευρωπαϊκά κύπελλα αλλά γιατί η θέση μας ήταν και είναι πολύ καλή».

Για το αν ο Αρης θα πάρει την αδειοδότηση: «Πέρσι ήμασταν από τις ομάδες που δεν θα παίρναμε σίγουρα την αδειοδότηση. Έτσι έλεγαν. Μιλάνε οι δημοσιογράφοι με ποδοσφαιριστές, αυτοί λένε ‘δεν μας πλήρωσαν ακόμα, δεν κάναμε συμφωνία’ και έτσι βγαίνουν αυτά. Στον Αρη ο κόκκος γίνεται βουνό, γιατί κάποιοι έχουν λόγο να το κάνουν. Δεν υπάρχουν στεγανά, όπως σε άλλες ομάδες».

Για το πώς αντιλαμβάνεται την κατάσταση ο Μασάδο: «Και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι και στην πατρίδα του αλλά και στην Ισπανία υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα απλά εκεί δεν πληρώνουν τους φόρους και πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές. Κι εμείς αν δεν είχαμε δώσει από πέρσι 8 εκ. ευρώ στην εφορία δεν θα είχαμε απλήρωτο κανένα ποδοσφαιριστή και θα είχαμε πληρωμένο το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Σε δύο χρόνια πληρώσαμε 8 εκ. και οι προηγούμενοι σε τρία πλήρωσαν 1,5. Αν ήταν από το δικό μας μπάτζετ θα έπρεπε να έχουμε μπάτζετ 20 εκ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.