TAGS

  Amy Hennig: Έρχεται επανάσταση στα video games

  13/02/2019 • 23:00
  Amy Hennig: Έρχεται επανάσταση στα video games
  • shares

  Τα είπε όλα στην Dice 2019.

  Κατά τη διάρκεια του φετινού DICE Summit μία από τις συζητήσεις που τράβηξε το ενδιαφέρον μας ήταν αυτή της Amy Hennig και του Tim Schafer. Η Amy Hennig λοιπόν μίλησε για την αφήγηση στα video games, το streaming αλλά και την ανάγκη για πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο.

  Σχετικά με τον τρόπο της αφήγησης των video games είπε: "Όσο και αν όλοι μας λατρεύουμε να παίζουμε αυτά τα παιχνίδια, τα οποία έχουν τη δομή που θα είχε το επεισόδιο της αγαπημένης σειράς ή ακόμα και μία ταινία, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να δημιουργούμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Αυτό κυρίως οφείλεται στο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά και στο συνολικό κόστος ανάπτυξης, κάτι που αποτελεί ντροπή για εμένα".

  Σε ό,τι αφορά το streaming τώρα, η Hennig πιστεύει ότι αυτό θα αλλάξει ολόκληρη τη βιομηχανία. "Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, τα πάντα θα αλλάξουν. Θα υπάρξει άραγε και άλλη γενιά κονσολών έπειτα από αυτή που έρχεται τώρα ή μήπως όπως με την τηλεόραση και τη μουσική, έτσι και στα video games, το streaming θα κατακτήσει τη βιομηχανία; Με το που έρθει για τα καλά το 5G, θα έχουμε πλέον ως δεδομένο ότι θα μπορούμε να stream-άρουμε παιχνίδια με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Και το καλύτερο θα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ανθρώπους δεν είχαμε μπορέσει ποτέ μέχρι τώρα."

  "Είμαι ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι το ακροατήριο μας θα μεγαλώσει αρκετά και θα καλωσορίσει, πιστεύω, το διαδραστικό περιεχόμενο. Οι περισσότεροι από αυτούς εξάλλου θα ανοίξουν Netflix ενώ ταυτόχρονα θα παίζουν στο κινητό τους ή θα στέλνουν κάποιο μήνυμα. Γιατί λοιπόν να μην φτιάξουμε κάτι γι' αυτούς τους πολυάσχολους ανθρώπους."

  "Υπάρχει η αίσθηση ότι σε 2 με 5 χρόνια, ίσως και λίγο περισσότερα, το περιεχόμενο μας θα φτάσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με τώρα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει από τώρα να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε πράγματα γι' αυτούς."

  Σχετικά με τα narrative-driven games όπως το Uncharted, το The Last of Us και το Until Dawn η Hennig είπε: "Τα συγκεκριμένα παιχνίδια μπορείτε και να τα παρακολουθήσετε και να τα παίξετε. Είναι ακριβώς το ίδιο λοιπόν είτε είστε αυτός που παίζετε, είτε απλά βλέπετε κάποιον άλλον να το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είστε απλοί παρατηρητές, αφού με τον δικό σας τρόπο βοηθάτε στην πλοκή του παιχνιδιού."


  Η Hennig επίσης πιστεύει ότι η βιομηχανία θα πρέπει να σκεφτεί και αυτούς οι οποίοι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους gamers: "Το να προσπαθήσεις να μετατρέψεις κάποιον που δεν θεωρεί τον εαυτό του gamer, είναι κάτι δύσκολο. Υπάρχουν τόσα εμπόδια γι' αυτούς, από το αν θα αγοράσουν την κονσόλα μέχρι το πόσο κουμπιά υπάρχουν. Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά τρομακτικό γι΄αυτούς. Θα πρέπει λοιπόν να ξεφύγουμε από τον τρόπο σκέψης μας και να βρούμε λύσεις έτσι ώστε να κάνουμε το gaming πιο εύκολο γι' αυτούς τους ανθρώπους".

  "Όσοι βρισκόμαστε σε αυτό το δωμάτιο, έχουμε μια συγκεκριμένη εμπειρία στον χώρο: ξέρουμε πως να δημιουργούμε καλές ιστορίες και να φτιάχνουμε αξιομνημόνευτους χαρακτήρες, αλλά και κόσμους. Ξέρουμε από real-time development, performance capture και virtual production. Και φυσικά αντιλαμβανόμαστε όλοι τη διαδραστικότητα. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι η τομή όλων των παραπάνω είναι πραγματικά μικρή και γι' αυτό το λόγο θα υπάρξει επανάσταση στον τρόπο που λαμβάνουμε το περιεχόμενο μέχρι στιγμής. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο Hollywood που προσπαθούν να το καταλάβουν αυτό. Αλλά δεν ξέρουν. Δεν ξέρουν ό,τι ξέρουμε."


  Η Hennig δούλευε στην ΕΑ μέχρι αρχές του 2018. Λίγο μετά το κλείσιμο της Visceral Games, ωστόσο, αποφάσισε να εγκαταλείψει την εταιρεία. Η ίδια δήλωσε μάλιστα πως δεν κατηγορεί την ΕΑ που τελικά ακυρώθηκε το Star Wars παιχνίδι που μας ετοίμαζε η Visceral. Φεύγοντας από την ΕΑ άνοιξε το δικό της studio ενώ θα λάβει βραβείο συνολικής προσφοράς στο GDC 2019.

  Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN.  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  loading the player...
  16/06/2019 • 08:13

  Ψυχολογικές δοκιμασίες για Ρόζεμποργκ Αλμπαθέτε και Παραγουάη

  Νίκη ανάκαμψης θέλει απόψε η Ρόζεμπορκ. Υποδέχεται την φορμαρισμένη Βαλερέγκα και είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί πάνω από ένα γκολ για να πάρει αυτό που θέλει. Περισσότερη τύχη έχει η Ίντερ Τουρκού, ενώ στο Κόπα Αμέρικα πιο σαφές είναι το αβαντάζ της Ουρουγουάης