Τα μέλη του ΙΙF θα συμμετάσχουν στο PSI

Το παζλ του ελληνικού PSI, σχηματίζεται και όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα κινηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Το παζλ του ελληνικού PSI, σχηματίζεται και όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα κινηθεί σε υψηλό επίπεδο.
Όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του, θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δώδεκα τράπεζες, hedge funds και ασφαλιστικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή του IIF και συνέβαλλαν στην συμφωνία για το PSI τον περασμένο μήνα, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων.

Στην επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Allianz, Alpha Bank, Axa, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, Eurobank EFG, Greylock Capital Management, ING Bank, Intesa San Paolo και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα.

Σε πιο διευρυμένη ομάδα επενδυτών ανήκουν περίπου 30 τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και διαχειριστές κεφαλαίων.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως σε κάποιες εταιρείες-μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής οι διαδικασίες έγκρισης της δημόσιας πρόσκλησης είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Νωρίτερα, το Reuters, ανέφερε ότι η πλειοψηφία των γερμανικών τραπεζών προτίθενται να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής.

FT: “Η κρίσιμη εβδομάδα”
Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα διαρκέσει το θρίλερ της επιτυχούς υλοποίησης υλοποίησης του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.
Οι Financial Times περιγράφουν ως καθοριστική για την αποφυγή χρεοκοπίας την τρέχουσα εβδομάδα, εκφράζοντας αμφιβολίες ως προς το επίπεδο συμμετοχής των πιστωτών στην ανταλλαγή ομολόγων.
“Η κυβερνητική προσφορά είχε ένα αργό ξεκίνημα (σσ: ανταπόκριση από τους ομολογιούχους), ενώ ακόμη και οι Έλληνες επενδυτές έδειχναν απρόθυμοι να μπουν γρήγορα στη συμφωνία”, αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι γνώστες των διαπραγματεύσεων.

Η Ελλάδα, συνεχίζει το δημοσίευμα, πρέπει να πείσει το 75% των ομολογιούχων να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ώστε να αποφύγει την επίτευξη της συμφωνίας μέσω των Ρητρών Συλλογικής Δράσης (CAC). Εάν το ποσοστό συμμετοχής είναι ακόμη χαμηλότερο του 66%, τότε, όπως σημειώνεται, ακόμη και οι CACs καθίστανται άκυρες.
“Στελέχη με γνώση των εξελίξεων, προειδοποιούσαν τους επενδυτές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την απειλή ότι εάν η συμφωνία αποτύχει, τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Κάποιοι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να διασωθούν. Όμως τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει”, επισημαίνεται.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως άνθρωποι που έχουν εμπλακεί στις διαδικασίες της αναδιάρθρωσης αρνούνται ότι υπάρχει νευρικότητα σχετικά με το αποτέλεσμα του PSI, αλλά κανείς δεν θέλει να προβλέψει σε ποιο ποσοστό θα φθάσει τελικά η συμμετοχή.

Οι Financial Times παραπέμπουν μάλιστα και στις πρόσφατες δηλώσεις του Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις για το ποσοστό συμμετοχής, παραδεχόμενος μόνο ότι η περιπλοκότητα της συμφωνίας έχει αναγκάσει πολλούς επενδυτές να δαπανήσουν αρκετό χρόνο για την κατανόησή της.

“Μπαίνουμε στο άγνωστο. Ευχόμαστε να μην πάει κάτι στραβά. Αλλά για λίγες μέρες ουσιαστικά θα πετάμε στα τυφλά”, αναφέρει ένας ακόμη γνώστης των διαπραγματεύσεων στους Financial Times.
 

Πηγή: news247.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.