TAGS

  Windjammers Review

  08/12/2018 • 12:00
  Windjammers Review
  • shares

  Μπροστά από την εποχή του.

  Ο υδράργυρος πέφτει, η τιμή του πετρελαίου παραμένει απαγορευτική, οπότε σιγά μην έχετε θέρμανση. Το Windjammers όμως έχει βρει τη λύση και μας εκπαιδεύει, σαν άλλους shaolin, να ζεσταθούμε με τη δύναμη της φαντασίας! Βάλτε μαγιό, πάρτε κοκτεϊλάρα στο χέρι και φύγαμε παραλία για φρίζμπι!

  Με έτος κυκλοφορίας το 1994 για NEO GEO arcades και κονσόλες (αν και στην Ευρώπη ήρθε πρώτη φορά το 2017) από τη –χρεοκοπημένη πια- Data East, το Windjammers είναι ένα fast-paced, υπερβολικό και flashy (στα όρια της επιληψίας…) Sports δημιούργημα, με θέμα head-to-head μάχες frisbee. Η 90s αισθητική είναι διάχυτη, με πανοπλίες, μεγάλες βάτες, γυαλιά ηλίου “μάσκα” και άθλια κουρέματα- στοιχεία τα οποία πολύ εύστοχα χρησιμοποιήθηκαν για αυτοσαρκασμό και στα promotional trailers της εταιρίας που το έχει πλέον αναλάβει, DotEmu.

  Σκοπός των αναμετρήσεων μας; Τι πιο απλό, να βάλουμε γκολ στον αντίπαλο. Το ζήτημα είναι όμως τι γκολ θα βάλουμε, καθώς τα τέρματα έχουν τρεις κάθετες ζώνες όπου κάποιες δίνουν πέντε πόντους και άλλες τρεις. Το πόσους πόντους δίνουν οι πλαϊνές και πόσες η κεντρική, εξαρτάται από το σε ποίο από τα έξι διαθέσιμα γήπεδα αγωνίζεστε. Μιας και out of bounds δεν υπάρχει, πρέπει αναλόγως να προσαρμόζετε ελαφρώς την τακτική σας, επιλέγοντας αν θα παίξετε με μπόλικες σπόντες ή θα προτιμήσετε ευθείες και curved βολές. Προσοχή πάντα στο διαχωριστικό φιλέ που μπορεί να έχει και έξτρα εμπόδια. Νικητής του κάθε set βγαίνει είτε όποιος προηγείται στο τέλος του χρόνου, είτε όποιος φτάσει τους πρώτος τους απαιτούμενους πόντους. Κάθε game κρίνεται στα δύο κερδισμένα sets.

  Έξι είναι και οι αθλητές μας, καθένας με τα δικά του στατιστικά και special shot. Γενικά πάντως, ακολουθείται το πρότυπο powertank, speedster και balanced. Τα αναλυτικά stats και τα “βιογραφικά” τους μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη σελίδα του τίτλου, καθώς in-game έχουμε μόνο μια αναλογική μπάρα δύναμης- ταχύτητας. Στο (solo) arcade mode θα τους αντιμετωπίσετε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του χαρακτήρα σας. Με λίγη εξάσκηση λογικά θα ξεμπερδέψετε γρήγορα σε easy και normal επίπεδο δυσκολίας, στο hard όμως μπορούμε να πούμε ότι νιώσαμε σα να ξεκινάμε από την αρχή. Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι δεν ενδείκνυται για… μαγκούφηδες ή όσους δεν έχουν συνδρομή Nintendo Switch Online. Το single-player περιεχόμενο κρίνεται ανεπαρκέστατο με το σύντομο προαναφερθέν campaign του και δύο ανούσια mini-games (ένα που πετάτε το frisbee σ’ ένα σκύλο και ένα που παίζετε bowling), με όλη τη “σπιντάτη” και γεμάτη νεύρο διασκέδαση να κρύβεται στους local ή online multiplayer αγώνες.

  Από τεχνικής απόψεως, παρά την HD ανάλυση, τα προσφερόμενα features για τα εφέ της οθόνης σε συνδυασμό με τα vintage γραφικά, θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Μπορείτε να επιλέξετε 4:3 resolution (ή stretched 16:9), scanlines, ακόμα και… καμπυλότητα όπως στις παλιές CRT τηλεοράσεις! Εμείς βέβαια προτιμήσαμε να μείνουμε στο 2018, για πιο καθαρή εικόνα. Ηχητικά έχουμε μια ταιριαστή στο στυλ μεν, κοινότυπη δε, upbeat μουσική υπόκρουση από εποχές NEO GEO. Στα του χειρισμού, παρότι χρησιμοποιούμε ουσιαστικά δύο κουμπιά και υπάρχει tutorial, θεωρούμε ότι δεδομένης και της δράσης, θα παιδευτείτε λίγο να γίνετε master στις πιο δύσκολες κινήσεις- όπως τις βολές με φάλτσα ή τα trick shots. Οι απλές επιθέσεις και η άμυνα όμως, ανταποκρίνονται μια χαρά.

  To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Cosmocover.


  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  20/05/2019 • 09:58

  Ντέρμπι ανόδου στο Αλμπαθέτε. Σε δοκιμασία οι αντοχές της Λάτσιο και της Φενέρ

  Καθοριστικός ο αγώνας της Αλμπαθέτε με τη Γρανάδα. Νίκη επιβίωσης θέλει η Ερζουρούμσπορ στην Τουρκία σε ένα ματς που θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την αναμέτρηση της Γκέτεμποργκ με τη Χάμαρμπι