TAGS

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Anthem

  08/12/2018 • 13:00
  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Anthem
  • shares

  Είναι πολλά.

  Τα φετινά Game Awards είχαν κρυμμένες πολλές εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι φυσικά και το trailer που δημοσίευσαν οι EA και BioWare για το Anthem, το RPG στο οποίο οι ήρωες μας θα πρέπει να φορέσουν θωρακισμένα Javelin αν θέλουν να επιβιώσουν σε έναν ολοένα και πιο εχθρικό κόσμο.

  Στο trailer είδαμε αρκετά πράγματα σχετικά με το narrative κομμάτι του παιχνιδιού, μαθαίνοντας μερικά από τα κίνητρα των πρωταγωνιστών αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τους NPC. Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση μιλήσαμε στον director του παιχνιδιού, Jonathan Warner, όπως επίσης και στον lead producer, Michael Gamble, ρωτώντας τι θα πρέπει να περιμένει κανείς όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου.

  The Anthem of Creation

  Photo courtesy of BioWare.
  Φωτογραφία από την Bioware

  Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της πλοκής του Anthem είναι ο ίδιος ο πλανήτης (ακόμα δεν ξέρουμε το όνομά του) και η ενέργεια που υπάρχει σε αυτόν ονόματι "The Anthem of Creation". Σύμφωνα με τον Gamble "Η ενέργεια αυτή δημιουργεί κατακλυσμούς ή άλλα καταστροφικά γεγονότα". Αυτά μπορεί να είναι τεράστιες καταιγίδες, από τις οποίες οι ήρωες μας θα πρέπει να επιβιώσουν. Η ενέργεια του πλανήτη είναι μια δύναμη που δημιουργεί αλλά και καταστρέφει. Ο Gamble μάλιστα της αποδίδει το χαρακτηριστικό "άγνωστη".

  Ήταν η δύναμη με την οποία οι θεοί σμίλεψαν τον συγκεκριμένο πλανήτη, όμως δεν άφησαν ποτέ οδηγίες χρήσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον άφησαν και ημιτελή.

  The Shaper Gods

  "Ο κόσμος αυτός εγκαταλείφθηκε από τους δημιουργούς του στη μέση", εξήγησε ο Warner. "Οι θεοί εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς αφήνοντας όμως πίσω τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν αυτόν τον κόσμο. Τα εργαλεία αυτά είναι βαθιά συνδεδεμένα με το Anthem of Creation και βρίσκονται διασκορπισμένα στον κόσμο του παιχνιδιού. Αυτό μας επιτρέπει να συστήσουμε τους παίκτες σε πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις. Πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για ήρωες."

  Fort Tarsis

  Photo courtesy of BioWare
  Φωτογραφία από την Bioware

  Το Fort Tarsis θα αποτελέσει τη βάση σας έπειτα από μία δύσκολη μέρα σε αυτόν τον αιμοδιψή πλανήτη. "Η πόλη πήρε το όνομα της από έναν αρχαίο ήρωα, τον General Tarsis", είπε ο Warner. "Η πόλη παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της θρυλικής ομάδας από fighters που ακούει στο όνομα the Legion of Dawn."

  "Είναι μια παραμεθόρια πόλη", πρόσθεσε ο Gamble. "Είναι το κατάλληλο μέρος για να αναπτύξουμε τόσο την ιστορία όσο και τους χαρακτήρες. Θέλουμε πραγματικά να δείξουμε τη σχέση ανάμεσα σε αυτούς και την πόλη. Με την πάροδο του χρόνου, το Fort Tarsis θα αρχίσει να αλλάζει και να εξελίσσεται.

  Οι χαρακτήρες

  Anthem_4
  Φωτογραφία από την Bioware

  Το Anthem δεν είναι σε καμία περίπτωση ατομικό. Για να επιτύχετε τους στόχους σας θα χρειαστείτε ενισχύσεις, γι' αυτό μαζέψαμε τους σημαντικότερους NPC που θα χρειαστείτε στις περιπέτειες σας.

  • Fay: Είναι μια "Cipher", ένας χαρακτήρας που έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με τη δύναμη του Anthem χρησιμοποιώντας τη για απομακρυσμένες επικοινωνίες(κυρίως για να επικοινωνήσει μαζί σας όταν βρίσκεστε εκτός Fort Tarsis). Η Fay μπορεί να αναγνωρίζει γρήγορα τους πιο ευάλωτους στόχους. Όταν το παιχνίδι ξεκινήσει, ωστόσο, οι σχέσεις σας δεν θα είναι και οι καλύτερες. Αυτό οφείλεται σε άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Οπότε μην ευελπιστείτε στη βοήθειά της.
  • Haluk: Ο Haluk έχει παρατήσει την περιπέτεια. Θα είναι ο οδηγός του Strider, μιας μηχανικής βάσης η οποία κινείται πάνω σε τέσσερα πόδια. Έχετε τεράστια προϊστορία με τον Haluk που θα τη μάθετε καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται.
  • Agent Tassyn: Σκεφτείτε τη CIA. H Tassyn θα σας στέλνει σε εξωτερικές αποστολές. Κυρίως όμως είναι αυτή που μπορεί να σας βρει καινούργιο Javelin.
  • Centinal Brin: Αν και το Fort Tarsis δεν έχει κάποιον δήμαρχο, βασιλιά ή τέλος πάντων κάποιον πολιτικό επικεφαλής, έχει έντονη την αστυνομική παρουσία. Η Brin θα σας στέλνει σε side missions.

  Οι Villains

  Anthem_5
  Φωτογραφία από την Bioware

  Πριν από πολλά χρόνια, ο θρυλικός General Tarsis δημιούργησε τη Legion of Dawn για να προστατεύσει τον ανθρώπινο πληθυσμό. Καθώς περνούσαν οι αιώνες, ωστόσο, άρχισαν να δημιουργούνται εσωτερικές διαμάχες με αποτέλεσμα η Legion να σπάσει σε πολλά μικρότερα τμήματα, το καθένα με τα δικά του κίνητρα και επιδιώξεις. Ένα από αυτά είναι και το Dominion, ένα αρκετά επιθετικό στρατιωτικό γκρουπ από τα βόρεια.

  Ένας από τους αρχηγούς του Dominion, ο Monitor, πιστεύει ότι ξέρει πως να χειριστεί κατάλληλα το Anthem of Creation. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ειδική τοποθεσία, η οποία ανήκει στη δικαιοδοσία του Fort Tarsis. Εκτός από αυτόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και τους Furies, τον δυσκολότερο μάλλον αντίπαλο που θα συναντήσετε στο ταξίδι σας.

  Σε περίπτωση που δεν σας έφταναν όλα αυτά και θέλετε κι άλλα σχετικά με το Anthem μείνετε συντονισμένοι στο IGN και κάπως θα σας βολέψουμε.  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  loading the player...
  19/12/2018 • 09:29

  Ντέρμπι πολλαπλών προσεγγίσεων σε Λονδίνο κι Εδιμβούργο

  Το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου θα έχει ένταση, ενέργεια και λογικά θα δούμε γκολ και από τις δύο πλευρές. Περισσότερη διάθεση περιμένουμε στο Λιγκ καπ Γαλλίας από Μονακό και Ναντ ενώ στην Σκωτία η Ρέϊντζερς δοκιμάζεται σε μια πολύ δύσκολη έδρα

  19/12/2018 • 10:17

  Στα «ερυθρόλευκα» ο Τοροσίδης (videο)

  Ο Βασίλης Τοροσίδης ολοκληρώνει τη μετεγγραφή του από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό, το 2006 και τα επόμενα χρόνια θα γράψει ιστορία με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων».