Δεν μπήκε ποτέ στη Ζαλγκίριο Αρένα…(video)

Ένας άνευρος Ολυμπιακός ήταν απειλητικός ουσιαστικά μόνο στην πρώτη περίοδο και γνώρισε την ήττα στη Ζαλγκίριο Αρένα από τη Ζάλγκιρις με σκορ 80-60.

Ένας άνευρος Ολυμπιακός ήταν απειλητικός ουσιαστικά μόνο στην πρώτη περίοδο και γνώρισε την ήττα στη Ζαλγκίριο Αρένα από τη Ζάλγκιρις με σκορ 80-60. 

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν μία ταχύτητα κάτω από τους γηπεδούχους και δίκαια ηττήθηκε. Πλέον θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της στο τέταρτο και καθοριστικό ματς που θα κρίνει εν πολλοίς το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ. 

Μία σου και μία μου… 

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες ήταν κάπως νευρικές. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει ενέργεια μέσα από την άμυνα ενώ η Ζάλγκιρις θέλησε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να πάει σε ορθολογικές επιθέσεις. 

Οι Λιθουανοί ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι ενώ ξεκίνησαν άσχημα από τα 6,75μ. μετρώντας τρία άστοχα τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες. 

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θέλησε να πάει το ματς μέσα στη ρακέτα χτυπώντας στο low post την ομάδα του Γιασικεβίτσιους. 

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν το άγχος των γηπεδούχων, οι οποίοι είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν έχουν τις ίδιες παραστάσεις. Σε αυτή την περίοδο εξαιρετικός ήταν ο Ρόμπερτς που σημείωσε τους 9 από τους 19 πόντους της ομάδας του. 

Το παιχνίδι, στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν «μία σου και μία μου» με αποτέλεσμα στο τέλος του η Ζάλγκιρις να προηγείται 21-19. 

Έχασε τη συγκέντρωσή του… 

Στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε απαντήσεις στους πόντους της Ζάλγκιρις και έμενε κοντά στο σκορ. 

Οι δύο ομάδες είχαν σε πρώτο πλάνο την ασφυκτική πίεση στην άμυνα με αποτέλεσμα το σκορ να κολλήσει για ένα δίλεπτο περίπου στο 27-24. 

Η Ζάλγκιρις κατάφερε να φτάσει στο +11 για πρώτη φορά στο παιχνίδι (35-24) εκμεταλλευόμενη την επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού, σε ένα σημείο όπου ο καλύτερος παίκτης της πρώτης περιόδου, ο Ρόμπερτς, ήταν στον πάγκο. 

Αυτό που κόστισε περισσότερο στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου ήταν οι πολύ κακές επιστροφές του Ολυμπιακού. Η Ζάλγκιρις το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και χτύπησε στο αμυντικό τρανζίσιον του αντιπάλου της. 

Πλέον, ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος στη ρακέτα, έχοντας χάσει τον αμυντικό του προσανατολισμό και τη συγκέντρωση που είχε στην πρώτη περίοδο με αποτέλεσμα η Ζάλγκιρις να χτίσει μια διαφορά «ασφαλείας» πάνω από τους δέκα πόντους, τέσσερα λεπτά σχεδόν πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά αποκλειστικά από τα χέρια του Σπανούλη, που ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να απειλήσει επιθετικά. 

Αντίθετα, στο «στρατόπεδο» της Ζάλγκιρις υπήρχε επιθετική πολυφωνία με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με τους Λιθουανούς να προηγούνται 47-36 στο τέλος του ημιχρόνου. 


Ημιτελής αντεπίθεση

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ αργές επιστροφές και η Ζάλγκιρις χτυπούσε στο αμυντικό τρανζίσιον των φιλοξενούμενων τρέχοντας το γήπεδο όποτε έβρισκε ευκαιρία. 

Οι ερυθρόλευκοι, στο πρώτο δίλεπτο της περιόδου, κατάφεραν να μειώσουν στους δέκα πόντους (49-39) με ένα τρίποντο του Παπαπέτρου αλλά η επίθεση των φιλοξενούμενων δεν είχε διάρκεια με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. 

Μετά το πρώτο μισό, ο Ολυμπιακός θέλησε να πάει το ρυθμό του αγώνα σε αρκετά χαμηλά επίπεδα προσπαθώντας να ροκανίσει τη διαφορά και τα κατάφερε σε πολύ καλό βαθμό, αφού έριξε τη διαφορά μετά από αρκετή ώρα κάτω από τους δέκα πόντους (53-46) και σε εκείνο το σημείο ο Γιασικεβίτσιους κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ ξέροντας το πόσο εύκολο θα ήταν να ξεφύγει η κατάσταση και ο έλεγχος του αγώνα. 

Στην επιστροφή των δύο ομάδων οι Λιθουανοί ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 5-0 στέλνοντας τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (58-46 από 53-46). Η Ζάλγκιρις επέβαλε το ρυθμό της μέχρι το τέλος της περιόδου, με το σκορ να είναι 67-50 υπέρ της. 


Δεν μπήκε ποτέ στο ματς

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Ζάλγκιρις είχε και την ψυχολογία με το μέρος της λόγω του +17 με το οποίο τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο.
 
Το μόνο που χρειαζόταν η ομάδα του Γιασικεβίτσιους ήταν να ελέγξει το ρυθμό για να μπορέσει να κλειδώσει τη νίκη και τα κατάφερε. 

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα άνευρος, στατικός και δεν είχε εναλλακτικό πλάνο όταν ο Σπανούλης ήταν εκτός παρκέ με αποτέλεσμα η ήττα να ήταν ένα φυσικό επακόλουθο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.