Παπανικολάου: «Έχουμε καλή χημεία»

Στη χημεία του Ολυμπιακού αποδίδει την εφετινή πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Κώστα Παπανικολάου.

Στη χημεία του Ολυμπιακού αποδίδει την εφετινή πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Κώστα Παπανικολάου. Ο διεθνής παίκτης των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στη νίκη-πρόκριση επί της Γαλατασαράι και συμπλήρωσε πως η ομάδα του μπορεί να προκριθεί στο Final 4. Ο Παπανικολάου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το πως βλέπει τη φετινή ομάδα :
Φέτος υπάρχει πάρα πολύ καλή χημεία στην ομάδα, υπάρχει αγάπη για το άθλημα και όλα τα παιδιά παλεύουν για το συμφέρον της ομάδας.

Για το τι άλλαξε το καλοκαίρι :
Λόγω της οικονομικής κρίσης ο κόουτς με τους προέδρους αποφάσισαν να κάνουν μία ριζική αλλαγή, για να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα κρατήσει πολλά χρόνια. Αυτό που κάνουμε από την αρχή της χρονιάς είναι ν’ ακολουθούμε την φιλοσοφία του κόουτς. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πάμε όσο το πιο ψηλά γίνεται. Ποτέ δεν είπαμε ότι η ομάδα έχει ταβάνι. Ξέρουμε ότι στα χαρτιά δεν έχουμε το ρόστερ άλλων χρόνων, αλλά δουλεύουμε και βγάζουμε στο γήπεδο ότι έχουμε και δεν έχουμε.

Για το ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα η κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πίεση που ασκείται στους παίκτες :
Νομίζω έτσι είναι το κλίμα σε όλη την Ελλάδα, και με το εφηβικό να κατέβει ο Ολυμπιακός, ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά που ήταν καιρό στην ομάδα επειδή χάνανε τα πρωταθλήματα ένιωθαν μεγάλη πίεση. Σε αντίθεση με φέτος που για τα περισσότερα παιδιά είναι η πρώτη χρονιά και δεν μπορούν να νιώσουν αυτή την πίεση. Το να σε θεωρούν όλοι ξεγραμμένο σου δίνει την ελευθερία να δουλέψεις.

Για το ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά :
Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε συνηθίσει αυτή την κατάσταση. Αν και λόγω της εποχής πολλές ομάδες έχουν δώσει χώρο σε παίκτες της ηλικίας μας. Είναι πολύ σημαντικό και είναι μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού να κάνει αυτό το εγχείρημα και μέχρι τώρα του βγαίνει.

Για το αν χρωστάει κάτι ο Ολυμπιακός στη Σιένα από πέρυσι :
Δεν υπάρχει εκδίκηση στο μπάσκετ και αν μπεις σε αυτό το κλίμα μπορεί να χάσεις τον δρόμο σου. Και εγώ και τ’ άλλα παιδιά θέλουμε να κάνουμε ότι μας έκαναν πέρυσι οι παίκτες της Σιένα. Σίγουρα οι ρόλοι είναι αντεστραμμένοι. Δεν μετράνε τα μπάτζετ και τα ονόματα αλλά τι κάνει η κάθε ομάδα σαν σύνολο.

Για το αν θα παίξει καταλυτικό ρόλο το πλεονέκτημα έδρας της Σιένα:
Εγώ σαν παίκτης και σαν Κώστας δεν μου αρέσει να χάνω, και πιστεύω μέσα μου ότι μπορούμε να τα κερδίσουμε και τα δύο εκτός έδρας. Είμαστε 12 παίκτες και θα πρέπει ο καθένας  να βγάλει ότι έχει και δεν έχει από ενέργεια για να διεκδικήσει η ομάδα ότι καλύτερο μπορεί.

Για την αυτοπεποίθηση που βγάζει η ομάδα :
Ξέρουμε τις δυνατότητες μας, ξέρουμε που μπορεί να φτάσει η ομάδα και ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε κάνει και εμείς μία κοιλιά αλλά είναι φυσιολογικό καθώς δεν γίνεται να είσαι στο 100% όλη τη χρονιά. Κρατάμε τη συγκέντρωση μας για να πάμε όσο το πιο ψηλά μπορούμε.

Για τους αγώνες με τη Σιένα :
Είναι μία σειρά για το ποιος θα πάει στο final four. Θα πέσει πολύ “ξύλο” και κάθε μπάλα που θα κερδίζεται θα είναι μία μικρή λεπτομέρεια για μία νίκη.

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό:
Δεν χωράνε προβλέψεις, είναι ένας τελικός, θα μπούμε μέσα να παλέψουμε για την κάθε φάση γιατί οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά.

Για το αν τον ενοχλεί το κλίμα πολέμου που δημιουργείτε πριν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό:
Είναι πάρα πολύ κρίμα. Να δώσουμε ένα απλό παράδειγμα είναι σαν να έχεις στο ποδόσφαιρο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Μονάχου και να μην ευχαριστιέται ο κόσμος αυτό που βλέπει. Είναι κρίμα να γίνονται ωραία παιχνίδια και να μην μπορεί να έρθει ο κόσμος ν’ απολαύσει τα παιχνίδια.

Για την συνδρομή του Βασίλη Σπανούλη στην ομάδα και τους νεαρούς παίκτες:
Ο Βασίλης για εμάς είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε δίπλα μας. Γιατί δεν είναι μόνο οι κινήσεις που κάνει στο γήπεδο αλλά μας εξηγεί κάποια πράγματα και τα κάνει πιο εύκολα. Είμαστε τυχεροί να έχουμε τον Βασίλη δίπλα μας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.