Ιτούδης: «Καλή ομάδα η Μακάμπι»

Με προσοχή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Με προσοχή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στο ρόστερ της ισραηλινής ομάδας, καθώς επίσης και στην έως τώρα πορεία των «πράσινων» στην Euroleague. Ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Αρχικά, ο Ιτούδης τόνισε: «Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα ναι μεν έχει τον προπονητή της και το υπόλοιπο επιτελείο, αλλά έχει και πολύ καλούς παίκτες που έχουν παραστάσεις και εμπειρίες από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κατακτήσεις τίτλων. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε».

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Είναι μια σκληρή δουλειά και μια συνεχής αντιπαράθεση μεταξύ ημών και των παικτών. Δεν έχουμε πόλεμο κάθε μέρα στην προπόνηση – μην παρεξηγηθώ. Εντούτοις με το βίντεο και άλλες τακτικές προσπαθούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους. Είναι μια συνεχής προσπάθεια για να τους έχουμε σε εγρήγορση και υψηλό επίπεδο. Προηγουμένως πρέπει να τους έχουμε υγιείς. Όταν πλησιάζουν οι στόχοι θέλουμε να έχουμε υψηλή συγκέντρωση και υψηλό κίνητρο. Όταν παίζεις για τη διεκδίκηση υψηλών στόχων και την κατάκτηση τροπαίων εννοείται πως η αυτοσυγκέντρωση και το κίνητρο είναι πολύ πιο ψηλά από ό,τι στην αρχή της σεζόν. Προσπαθούμε να μπολιάσουμε και τα καινούρια παιδιά στις απαιτήσεις της ομάδας, διότι ο Παναθηναϊκός έχει υψηλές απαιτήσεις. Από τον κόσμο, από τους ίδιους τους εαυτούς μας».

Για τους εντός έδρας αγώνες: «Η ομάδα διαθέτει δυνατότητες, δυστυχώς φέτος παίξαμε όχι και τόσο καλά στο ΟΑΚΑ, αλλά παίξαμε πολύ καλύτερα στα εκτός έδρας. Κερδίσαμε σε τρεις δύσκολες έδρες. Να μείνουμε στο γεγονός ότι στο ΟΑΚΑ δεν έχουμε κάνει πολύ μεγάλες εμφανίσεις. Ελπίζουμε να είναι γεμάτο και να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση όταν θα χρειαστεί».

Για τη σπουδαιότητα του να βρίσκεται μια ομάδα σταθερά σε υψηλό επίπεδο: «Μεγάλη επιτυχία είναι να επιδεικνύεις μια σταθερότητα και θεωρώ ότι επιτυχία του ΠΑΟ είναι η σταθερή παρουσία σε διοργανώσεις. Είναι μεγάλη επιτυχία να διατηρήσεις μια σταθερότητα στην κορυφή».

Για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας «Δεδομένο στη ζωή δεν είναι τίποτα, πόσo μάλλον στον αθλητισμό. Αυτό γίνεται με σκληρή δουλειά των αθλητών στο γήπεδο και θα ήμασταν αδαείς να θεωρήσουμε ότι το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να μας δώσει από μόνο του την πρόκριση. Ναι μεν είναι θετικό που θα είμαστε με στήριξη κόσμου, αλλά η διαδικασία των play off είναι ιδιαίτερη. Είναι αρκετά τα παιχνίδια μέσα σε ένα διάστημα 10-12 ημερών. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε 12 παίκτες έτοιμους. Πρέπει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τους τραυματίες και να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τους τραυματίες. Η καθημερινότητά μας επιτάσσει να δούμε άμεσα τι γίνεται με το σήμερα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.