ΑΕΚ και στο Κύπελλο!

Η ΑΕΚ έδωσε συνέχεια στις νικηφόρες εμφανίσεις, αυτή τη φορά επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα για τους Σουκουλίνι – Πέκχαρτ.

Η ΑΕΚ έδωσε συνέχεια στις νικηφόρες εμφανίσεις, αυτή τη φορά επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα για τους Σουκουλίνι – Πέκχαρτ. 

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Χουάντερσον να παίρνει θέση κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μπουκουβάλα, Ζιαμπάρη, Καρασαλίδη και Σαραμαντά στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, δεξιά ο μπουλούτ, αριστερά ο κυριακίδης, στην κορυφή ο Βέλλιος και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Τσιλιανίδης. 

Απ’ την άλλη, ο Γκουστάβο Πογιέτ, παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-3 με τον Μπαρόχα κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο και Σοϊλέδη στην άμυνα, στο κέντρο οι Σουκουλίνι, Σιμόες, Μάνταλος, δεξιά ο Μπουονανότε, αριστερά ο Πλατέλλας και αιχμή του δόρατος ο Τζιμπούρ. 

Ισοπαλία σε όλα!

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ ήταν αρκετά άτυχη αφού στο πρώτο μόλις λεπτό ο Σοϊλέδης υπέστη ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Γκάλο να περνάει στη θέση του. 

Αυτό φάνηκε να αποσυντονίζει λίγο τους παίκτες του Πογιέτ, με τον Ηρακλή να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες με τον Βέλλιο να είναι ο αποδέκτης των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων. 

Στο ένατο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα. Ο Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από τον άξονα αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. 

Στο 13ο λεπτό ήταν η σειρά του Ηρακλή να πληγεί από τραυματισμό. Σε ένα γέμισμα ο Χουάντερσον έπεσε στο έδαφος κρατώντας τον οπίσθιο μηριαίο, έχοντας υποστεί πιθανώς ένα τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Περνίς. 

Στο 24ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Βέλλιο να κάνει την ατομική ενέργεια από τον άξονα αλλά το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαρόχα. 

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 43ο λεπτό. Ο Κυριακίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. 

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γηραιός απείλησε εκ νέου, με τον Τσιλιανδίδη αυτή τη φορά να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπαρόχα. Εν τέλει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. 

«Καθάρισε» από νωρίς

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να «κλειδώσει» την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. 

Έτσι, τέσσερα λεπτά μόλις μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Ο Τζιμπούρ έκανε την κάθετη στον Μάνταλο και εκείνος, με πλασέ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ στο Καυτανζόγλειο. 

Από κει κι έπειτα, το παιχνίδι ήταν μια τυπική διαδικασία αφού ο Ηρακλής προσπάθησε ναι μεν να παίξει ποδόσφαιρο και να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. 

Ο Πογιέτ, έχοντας το υπέρ του σκορ και την πρόκριση εξασφαλισμένη, πέρασε στο παιχνίδι τον Κορδέρο ενώ ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε και ο Πέκχαρτ, που πήρε τη θέση του Πλατέλλα. 

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ούσα η δεύτερη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό, ενώ μένει να δούμε ποιες θα είναι οι άλλες δύο από τα ζευγάρια Ατρόμητος – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Πανιώνιος. 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (14′ Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68′ Πασάς), Μπουλούτ (77′ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3′ Γκάλο), Σιμόες, Σουκουλίνι (67′ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (67′ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.