TAGS

  Russian Subway Dogs Review

  21/10/2018 • 13:01
  Russian Subway Dogs Review
  • shares

  Το ρωσικό μετρό δεν είναι μόνο για ανθρώπους...

  Η Spooky Squid Games, δημιουργός του They Bleed Pixels επιστρέφει με ένα εξαίρετο systemic arcade game. Η θεματολογία του παιχνιδιού είναι απλή, αλλά δυστυχώς αληθινή: Η ζωή των αδέσποτων σκυλιών είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πόσο μάλλον σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον όπως αυτό της μαμάς Ρωσίας. Αυτά τα πολυμήχανα πλάσματα προκειμένου να επιβιώσουν το ρωσικό κρύο έχουν μάθει να αξιοποιούν τους συρμούς του δαιδαλώδους μετρό της Μόσχας. Έτσι λοιπόν οι παίκτες ελέγχουν ένα πεινασμένο ζωάκι (συνήθως σκύλο) που πρέπει να παραμείνει ταϊσμένο μέχρι να φτάσει ο τελικός συρμός που θα τους ξεκλειδώσει το επόμενο level.

  Η μόνη πηγή τροφής είναι οι διάφοροι επιβάτες στο μετρό από τους οποίους πρέπει να βουτήξεις το φαγητό. Ανταγωνίζεσαι dobermann, poodles (ελληνιστή κανίς), ταράνδους και αρκούδες για μια ζεστή μπουκιά φαγητό. Για καλή σου τύχη έχεις και αρκετούς συμμάχους, όπως την Proletaricat, μια γάτα με μεγάλη (κόκκινη, σοσιαλιστική) καρδιά και τον Question hound, από το διάσημο this is fine meme του KC. Green (δημιουργός του πασίγνωστου Dickbutt και mother of god meme).

  Οι χειρισμοί είναι αρκετά απλοί. Ζ για να κάνεις άλμα, Χ για να γαβγίσεις και βελάκια για την κίνηση του χαρακτήρα. Τα arcade γραφικά είναι εμπνευσμένα από το μετρό της Μόσχας με ένα έντονο σοβιετικό feel. Έχει όμορφα smooth animations και το game τρέχει ανάλαφρα στα 60fps, κάτι απαραίτητο στο χάος που δημιουργείται όταν η οθόνη γεμίζει με φαγητά από τις διάφορες αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί ο παίκτης. H μουσική είναι και αυτή αρκετά ξέφρενη, με ένα έντονο 8-bit dance beat, αρκετά electronic στοιχεία, παραδοσιακά ρωσικά μουσικά όργανα, καθώς και ένα hardbass εφέ για την πλήρη slav εμπειρία!

  Το gameplay διατηρεί μια επιφανειακή απλότητα σε όλο το playthrough σας, ενώ κατά την διάρκεια αυτού προστίθενται διάφορα νέα mechanics για να διατηρήσουν την εμπειρία εκρηκτική. Στην αρχή λοιπόν πρέπει απλά να μπορέσετε να τρομάξετε τους περαστικούς που κουβαλάνε τα σάντουιτς γαυγίζοντας από πίσω τους. Αυτοί έντρομοι θα πετάξουν το σάντουιτς στον αέρα και με ένα γρήγορο άλμα θα γεμίσετε λίγο περισσότερο την μπάρα πείνας. Αυτή η μπάρα αδειάζει όσο περνάει ο χρόνος ή όταν ο παίκτης γαβγίζει. Όταν αυτή αδειάσει πλήρως ο comrade pupper πεθαίνει και το level κάνει restart.

  Όσο προχωράτε στο playthrough σας οι διάφοροι επιβάτες αρχίζουν να κουβαλάνε και άλλα καλούδια, όπως βότκες που όταν πέσουν στο έδαφος σκάνε σαν μολότοφ ζεσταίνοντας το φαγητό για μια πιο filling λιχουδιά. Μερικούς σταθμούς μετά θα έρθετε αντιμέτωποι με babuskas που φέρνουν παραμάσχαλα κάτι τεράστια ψάρια, άλλους σκύλους που σας ανταγωνίζονται και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς ότι έχει περάσει από τους αποπνικτικούς συρμούς της Μόσχας. Στο roster των χαρακτήρων αναπάντεχα ανακαλύψαμε αρκετές διασημότητες από το internet culture, οι όποιοι ξεκλειδώνουν είτε προχωρώντας στο campaign map, είτε απλά μαζεύοντας κόκαλα από secondary goals.

  Το Russian Subway Dogs έχει δύο επίπεδα δυσκολίας, τα tourist και normal. Ακόμα και στο tourist ο τίτλος είναι αρκετά δύσκολος και χρειάζεται αρκετές ώρες για την ολοκλήρωση του, εκπλήσσοντάς σας παράλληλα με το βάθος του. Στην αρχή κοροϊδεύει με την απλότητα του: γαβγίζεις, τρομάζεις τον κόσμο και τρως το φαγητό. Όσο μπαίνεις πιο βαθιά στους μηχανισμούς του όμως ανακαλύπτεις ότι θέλει αρκετή σκέψη. Η απλή ταχύτητα δεν αρκεί. Το Russian Subway Dogs σε σκοτώνει ανελέητα αρκετές φορές μέχρι να μάθεις το εκάστοτε level και να κάνεις τα σωστά combos για να το περάσεις. Η ισορροπία ανάμεσα σε combos, hunger και score είναι αυτή που δίνει στους κατά τα αλλά απλούς μηχανισμούς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

  Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στο playthrough μας ήταν η διακύμανση στην δυσκολία των levels. Κάποια ήταν αρκετά εύκολα και με μια ή δυο προσπάθειες τα περνούσαμε, ενώ αλλά αποδεικνύονται αφάνταστα πιο δύσκολα, σταματώντας την πρόοδο του παιχνιδιού απότομα, μέχρι ο παίκτης να μπορέσει να αποκτήσει τις απαραίτητες ικανότητες για να τα περάσει. Αυτό το πρόβλημα εξομαλύνεται κάπως με την ύπαρξη του endless mode που επιτρέπει ένα συνεχόμενο gameplay με προοδευτικά πιο δύσκολους εχθρούς, βοηθώντας σας να τελειοποιήσετε τα skills σας.

  Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Spooky Squid Games.


  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  loading the player...
  24/06/2019 • 16:43

  "Εν αρχή ην... η αυτοδυναμία"

  Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας με αποκορύφωμα τις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Μετά τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλη μια διαδικασία μαζικής συμμετοχής των πολιτών περνά απόπ το "μικροσκόπιο"των στοιχηματικών εταιριών