Ευκαιρίες και αποδείξεις…

Ταλέντο και ικανότητες δεδομένα υπάρχουν στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ζητούμενο είναι να τους δοθούν ευκαιρίες και εκείνοι να τις αξιοποιήσουν. Κάτι που έκαναν και με το παραπάνω τέσσερις παίκτες των ακαδημιών του Ολυμπιακού στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Γράφει στο blog του ο Άγγελος Στυλιάδης.

Η αξιολόγηση του ρόστερ βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη για τον Ολυμπιακό και οι ευκαιρίες που έχουν πάρει κάποιοι παίκτες στο τέλος της σεζόν, μπορούν να οριστικοποιήσουν κομμάτια του έμψυχου υλικού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η πολύ γρήγορη κίνηση της διοίκησης των «ερυθρόλευκων» με την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς, δίνει τον Πορτογάλο τη δυνατότητα να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για κάθε κομμάτι του ρόστερ. Να εντοπίσει τις θέσεις στις οποίες απαιτούνται αλλαγές και να ξεκινήσει πολύ νωρίς τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν. 

Άλλωστε το γεγονός ότι οι Πειραιώτες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο ξεκινώντας τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τον Αύγουστο, τους βοηθά να κάνουν διαφορετική προετοιμασία σε σχέση με την περυσινή, όταν υπήρχε η πρόκληση της πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έδωσαν ενέργεια αλλά και ποιότητα, παίκτες που μεγάλωσαν στην ερυθρόλευκη ακαδημία και στους οποίους δεν έδειξαν σταθερή εμπιστοσύνη προπονητές στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Χουτεσιώτης αγωνίστηκε μόλις για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Σε μια θέση, αυτή του τερματοφύλακα, που απαιτείται αγωνιστικός ρυθμός για να φτάσει ο παίκτης στης επιθυμητή κατάσταση και που ουδέποτε είχε ο 23χρονος τερματοφύλακας. Απέναντι στης εξαιρετική επιθετική γραμμή του Παναιτωλικού έκανε ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις και δικαίως κέρδισε το χειροκρότημα στο Καραϊσκάκη.

Ο Βρουσάι έπαιξε για 3η μόλις φορά με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Έχοντας σκοράρει στο ντεμπούτο του με αντίπαλο την Κέρκυρα, πήρε φανέλα βασικού απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου.

Είχε σωστές αποφάσεις σε μια άρτια τακτικά εμφάνιση, χωρίς να παραβλέψει τα αμυντικά του
καθήκοντα αλλά και με συμμετοχή σε δύο γκολ των «ερυθρόλευκων».

Ο Νικολάου αγωνίστηκε για 9η φορά εφέτος και 7η στη βασική ενδεκάδα. Δεδομένα χρειάζεται ακόμη δουλειά στο τακτικό κομμάτι και αυτό των αποφάσεων, όμως αποδεδειγμένα και αυτός μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε το έδειξε με τρεις συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο με αντίπαλο τη Γιουβέντους και μία στο Νόου Καμπ με Μπαρσελόνα.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος αγωνίστηκε για 10η φορά στο πρωτάθλημα, όμως μόλις 4η στη βασική ενδεκάδα. Η προηγούμενη που βρέθηκε στο βασικό σχήμα ήταν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στα τέλη του Οκτώβρη! Έκτοτε χρησιμοποιήθηκε μόνο ως αλλαγή, και μάλιστα όχι μόνο σε μια θέση. Και αυτό είναι το ζητούμενο για τον νεαρό μέσο. Όποτε αγωνίστηκε στον άξονα ως 8αρι έδειξε πως διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί και να βοηθά την ομάδα του. Αντίθετα, χαρακτηριστικά εξτρέμ (θέση που έπαιξε αρκετές φορές) δεν έχει, όπως δεν έχει και χαρακτηριστικά ακραίου μπακ (επίσης κατ ανάγκη έπαιξε και εκεί).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.