Του έβγαλε την ψυχή!

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 83-76, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 83-76, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Basket League. 

Οι Πειραιώτες χρειάστηκαν τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη να σκοράρει οκτώ συνεχόμενους πόντους στα τελευταία λεπτά για να μπορέσουν να πάρουν το ροζ φύλλο και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Απ’ την άλλη, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός από τα 6,75μ., είχε σε τρομερό βράδυ τον Ντούβνιακ, ο οποίος σκόραρε 21 πόντους με 4/4 τρίποντα και 3/5 δίποντα αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει στο τέλος. Αρκετά καλός ήταν και ο Χάτσερ που σταμάτησε στους 19 πόντους. 

Συγκεντρωμένος ΠΑΟΚ, ράθυμος Ολυμπιακός

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο παρκέ του ΣΕΦ, δείχνοντας πως, παρά τις απουσίες των Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη, θα πάλευε μέχρι το τέλος για την … έκπληξη. 

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έβγαλαν στα πρώτα δέκα λεπτά ψυχή και μαχητικότητα και κατάφεραν να βάλουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων». 

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν σε ιδιαίτερα καλό βράδυ αφού ήταν αρκετά «ζεστοί» από τα 6,75μ.. 

Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τον Ματ Λοτζέσκι να σκοράρει δύο άμεσα και ένα έμμεσο τρίποντο για να μπορέσει να μείνει κοντά στο σκορ και τελικά να προσπεράσει στο τέλος της περιόδου με 23-21. 

Φουλ του … τριπόντου

Στη δεύτερη περίοδο, το σκηνικό δεν άλλαξε αφού ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένος στο πλάνο του Σούλη Μαρκόπουλου και τιμωρούσε τον Ολυμπιακό κάθε φορά που έβρισκε ελεύθερα σουτ από τη γραμμή του τριπόντου. 

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του αλλά ο Ντούβνιακ ήταν εκείνος που σκόραρε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και με τέσσερις πόντους (30-34), έπειτα από καλάθι του Μάρκοβιτς και οι δύο ομάδες πήγαν εν τέλει στα αποδυτήρια ισόπαλες (41-41).  

Στο ίδιο έργο θεατές

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να κάνει λάθη και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε δαιμονιώδη μέρα από τα 6,75μ.!

Συγκεκριμένα, στα μισά της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι είχαν 8/12 τρίποντα δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο πονοκεφάλους στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

Απ’ την άλλη, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν αρκετά νευρικοί και προσπαθούσαν κυρίως μέσα από τη ρακέτα να επιβάλουν το ρυθμό τους αφού από τη γραμμή του τριπόντου ήταν ιδιαίτερα άστοχοι. 

Έτσι, στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήγαν μπροστά στο σκορ με 59-58. 

Ο Σπανούλης μίλησε στο τέλος!

Το τέταρτο δεκάλεπτο έμελε να είναι πραγματικό ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε στα πρώτα λεπτά να κάνει ένα σερί 5-0 και να πάει τη διαφορά στο +6 (58-64). 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ και στην επιστροφή οι γηπεδούχοι με σερί 7-0 κατάφεραν να πάρει το προβάδισμα. 

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα και να παλέψει μέχρι τέλους παρά τις απουσίες και αυτό έκανε. Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πάρει μία διαφορά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκεί είτε με τον Ντούβνιακ είτε με τον Μαργαρίτη για να σκοράρουν. 

Εν τέλει, χρειάστηκε η συμβολή του Βασίλη Σπανούλη για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη. Ο αρχηγός των Πειραιωτών μπήκε στα τελευταία λεπτά και με οκτώ συνεχόμενους πόντους έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 83-76. 


Δεκάλεπτα:
23-21, 41-41, 58-59, 83-76

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
Σπανούλης 14 (2), Μιλουτίνοφ 1, Πρίντεζης 16 (1), Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 17 (4), Όντομ 6, Χάντερ 11, Παπαπέτρου 5 (1), Στρόμπερι 6, Τσαϊρέλης, Χάκετ 4

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 10 (2), Μαργαρίτης 6, Ντούβνιακ 21 (4), Μάρκοβιτς 14 (1), Χάτσερ 19 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 3 (1), Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Κώττας

Live Blog Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.